< Tilbake til oversikten

Saus til stek

#1

Jabba sa for siden:

Vel - noen stor kokk har jeg aldri vært - derfor spør jeg dere kloke hoder her inne!

Jeg skal ha stek til middag i morgen og har alltid tidligere pleid å lage sausen på følgende måte: smeltet smør i jerngryte, hatt i hvetemel og spedd med kraften fra steken.
Men hva gjør jeg nå som jeg ikke skal ha hvetemel? Kan jeg bruke JBKM? Og hvordan er doseringen? Hvis jeg tidligere har brukt 2 ss hvetemel - hvor mye JBKM bruker jeg da?

Eller er det en "smartere" måte å gjøre dette på?

HJELP!!


#2

Kitt sa for siden:

Ikke bruk JBKM i hvert fall. Sausen får en "glatt, klistre til tennene" konsistens som ikke er god.
Ellers tror jeg du må bruke søke funksjonen eller gå inn hos Gerd i "bindersen" og se om hun har noen forslag. Tror det står en oppskrift i boken, men den har jeg lånt bort!

Lykke til og gi gjerne tilbakemelding på hva du ender opp med!:p


#3

kokopeli sa for siden:

Det var nytt for meg i hvertfall :)
Vært på ketolyse siden 2 september nå og har de to siste mnd brukt JBKM som fortykkelse til sauser, særlig til brunsaus. Sausene har jeg brukt til både kjøttkaker, koteletter og masse annet kjøtt, og reste sausen har jeg ofte brukt til å lage meg grytesaus(med tomat og tomatpurre og fløte) til "dagen etter" middag.

Har aldri hatt noe slik konsistense på det, og min samboer liker også sausene og hun er extrem sær på slikt som har dårlig smak og konsistens! :o

Bare viktig å huske på at du rister ut JBKM i kaldt vann før du har det opp i resten.

Lykke til


#4

Tone-G sa for siden:

Jeg tror jeg ville spedd kraftren med litt JBKM, å hatt på krydder, litt buljong og en dasj med fløte..Jeg elsker fløtesauser:sikle:
Det tror jeg blir en smakfull saus :)


#5

kokopeli sa for siden:

OhYeah :D

Slik vi gjør det her også og det blir så utrolig godt!
Men har man mye kraft fra kjøtt som er salt, så vær forsiktig med ekstra buljong - det er vår erfaring :o


#6

Tone-G sa for siden:

Ja, buljong er best å smake til helt på slutten..

Ha en god Stek søndag Jabba :klem:

Jeg blir sjessen :sikle:


#7

Kitt sa for siden:

Har hatt 12 mennesker på besøk og ca halvparten reagerte på konsistensen på sausen. Den andre halvparten reagerte overhodet ikke!

Personlig fikser jeg det ikke, men det er jo bare meg!:p


#8

Adriane sa for siden:

Her er vi enig med Kitt ja. Blir litt emmen smak på JBK:)
Om du bestiller fra unaiten, så prøv å få med en pose med ThickenThin:Ingen bismak. Har det kanskje her også, men har ikke sjekket.


#9

Jabba sa for siden:

Ok - tror rett og slett jeg må prøve med JBKM for jeg har ikke noe annet alt. i hus.....
Torkild skriver i boka si at man kan bruke Maisenna mel? Er det mye karber i det?

Men hvor mye JBKM til ca 1 liter kraft? (Mann og barn ELSKER saus og ¨må ha MYE)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.