< Tilbake til oversikten

Ny og uvitende

#1

lillemy39 sa for siden:

Nå er jeg lei av å være frodig og prøver meg på en diett uten karbo, tok av 5 kg før sommeren med dette, men vil ned 10 kg til.....
Men for å være i ketose, må man da være helt uten karbohydrater eller kan man spise litt? Leser 15 g en plass, 20 g en annen plass og 0 g en tredje plass, forvirrende....
Det som er verst er å holde seg borte fra frukt og brød.....savner det,noen som har forslag her?????????????


#2

Gerd sa for siden:

Hei og velkommen. :)

Anbefaler deg å følge en bestemt filosofi. Er det ketose du vil, så anbefaler jeg ketolysekuren :ja:


#3

valleygirl sa for siden:

Du skal i hvertfall IKKE ha 0 karbohydrater per dag!:eek:

Jeg går på Atkins, som anbefaler 20 per dag de to første ukene, som kalles induksjonsfasen. Så kan du plusse på 5 gram karbohydrater, altså opp til 25 gram og holde det en periode, så kan du gå opp til 30. osv. Poenget til Atkins er da at du skal legge merke til hvor mye karbohydrater du er på når du ikke lenger går ned i vekt. Når det skjer, og dersom du fremdeles har kilo å gå ned, fjern litt karbohydrater og du skal etter teorien da være på et nivå som gjør at du går ned. Men dette var en svært kort versjon som ikke yter Atkins' opplegg rettferdighet. Vil du lære mer om det, bør du låne eller kjøpe en bok om emnet.

Mange her inne går på ketolyse, som jeg ikke kjenner så godt til, men har forstått at mange av prinsippene er de samme. Uansett hva du velger, søk opp ting her på forumet, spør deg fram og prøv ut hva som passer for deg. Masse lykke til!:)


#4

maxiice sa for siden:

Det er vel mere som spiller inn her om du ligger på 20 eller 30 gram karbo. Du skal rigtig nok ikke ha mere karbo enn at du holder deg i ketose. Det kan godt være 20 gram. men det er totale kalorier som bestemmer om du går ned eller ikke. Hvis du trenger 2500 kalorier om dag for å vedlikeholde vekten din, da går du verken opp eller ned
så kan du trekke fra 500 kalorien. så begynner du å gå ned.
Så må du fordele 2000 kalorier på hovedsakelig fett, så protein, osv.


#5

valleygirl sa for siden:

Nei, sorry, teller ikke kalorier i det hele tatt, så den forklaringen må du lenger ut på landet med:) Dessuten vet jeg ikke hvor du har tallet 2500 fra. Dersom man skal beregne nødvendig næringsinntak i form av samlet kaloriinntak, så varierer jo det utfra en rekke variabler, bl.a. vekt og alder. Men altså, kalorier er fremmedord på k.


#6

Photobscura sa for siden:

Kalorier? Jeg har gått ned om jeg jeg har spist 3000 kl eller 1500 pr dag, så lenge jeg har holdt karbohydratmengden forholdsvis lav. Kaloritelling er utgått på dato! Jovisst kan det funke, men man SKAL spise seg behagelig mett hver dag, det er en grunn til at de signalene er der ;)

Det som spiller en rolle er hvilke kilder man henter karbohydratene fra. De skal i hovedsak komme fra grønnsaker over jorden (med unntak av løk). Man skal i tillegg ha en god del fett i maten når man ligger så lavt på karbohydrater. På denne måten vil man stabilisere blodsukkeret og insulinproduksjonen, og dette er den virkelige synderen når det kommer til fettlagring og videre overvekt!


#7

maxiice sa for siden:

Jo, men 2500 var ment som et eksempel. For min egen del ligger jeg på 3500. men jeg er høy og har ganske høy vekt.

Selv om man er i ketose er det ingen selfølge å gå ned i vekt. Kroppen forbrenner først det fettet som er i tarmen, det er da oxo mye mere tilgjengelig for kroppen enn det som er lagret.
Hvis det hele tiden er et rikt overskudd av fett i mage og tarm er det heller ikke behov for å bryte ned kropsfett.
Dette er da ganske innlysende.;)


#8

Photobscura sa for siden:

Ikke innlysende i det hele tatt. Med et lavt insulinnivå og et stabilt blodsukker er det ikke noen forutsetting for fettlagring i noen grad. Det fettet man eventuelt skulle spise for mye vil komme ut av kroppen igjen i form av fettdiaré ;)


#9

Pearl sa for siden:

Jeg teller og begrenser karbohydratene, men spiser meg mett på fett og proteiner. Teller ikke en kalori. Det er det som er så deilig med ketolysekuren: å slippe å gå sulten. Da er det mye letter å ikke sprekke. :)


#10

Sirius sa for siden:

Kalorier?....What the f*? :forstoikk


#11

maxiice sa for siden:

Mulig du har en vedlikeholds nivå på over 3000 kalorier, jeg står fast på at en trenger å ligge 500 kalorier under vedlikeholdsnivå

Så lenge det finnes fett i blodet trengs ikke mere fett fra depoene.;)


#12

Photobscura sa for siden:

Du kan jo fortsette å si det uten at det blir mer sant. Mener du at man ikke skal spise seg mett?
Enkelte her inne har et kaloriinntak på både 4000 og 5000 kalorier, spesielt de som følger Skaldeman. De går fortsatt ned i vekt.
Nei, vedlikehold. Det betyr jo at man holder vekta. Jeg sa at jeg gikk NED i vekt.


#13

maxiice sa for siden:

Hvis du sier det så. Det klinger ikke hert rett hos meg, men ingen ting er jo bedre enn å spise vilt med fett hver dag, og stadig gå ned i vekt.

Så du forresten dokumentare "Feeders"


#14

Runegutt sa for siden:

maxiice, jeg har også vært en ketoTviler.
Spiser nu psykedeliske mengder fett, og går ned. Kaloriberegna fedondietten min, og fant ut at jeg lå på rundt 2700 der, og da sto vekta bom stille.

Ja til fett. Spesielt er jeg nu glad i cocosa. Ja, den smaker stearinlys med kokos, men duverden så bra den fungerer før og etter trening. Reine karboboosten


#15

Photobscura sa for siden:

Jeg vet at det er en uvant tankegang, og i en lavkaloriverden stemmer det også, men fettet går jo ikke i blodet om det ikke er noe å som kan frakte det dit!

Og vilt med fett, tjo. Jeg spiste mye fet mat, det gjør jeg fortsatt, men jeg følte ikke at det var vilt :p. Men et optimalt forholdstall på f.eks Ketolyse og Atkins induksjon er 70(fett)/20(proteiner)/5 (karbohydrater). Man kan regne ett gram proten pr kg kroppsvekt, om man spiser for mye provoserer man til at det omgjøres til glukose i leveren. Men om man følger prinsippene og bare konser på kh-inntaket, så går det meste av seg selv :)


#16

maxiice sa for siden:

Nå begynner det å bli teknisk :DLitt enkelt: Fettet går fra magesekken og inn i tarmen. Der blir det spaltet av galle. Nå kan det suges opp av tarmtottene Fra tarmtottene spres de videre ut i blodet (til portvenen), slik at blodet kan frakte næringsstoffene videre til leveren, der de omdannes og spres ut via blodbanen til den enkelt celle. Blant det som suges opp av tynntarmen er vann, mineraler som jern, kalsium, klor og natrium, gallesalter som finnes i galle, vitaminer, fettmolekyler, aminosyrer og monosakkarider

Alt dette skjer uten insulin, er det insulin til stede vil kroppen gjerne lagre noe av fettet i depoene.;)


#17

Zincite sa for siden:

Jeg er etterhvert ganske sikker på at det ikke er så enkelt at kroppene våre har et kaloriregnskap på den måten :)

Vet at fett spaltes av galle - og mener å huske at pankreaslipase? også er med på prosessen. Men suger nødvendigvis tarmtottene opp alt? Ser veldig forskjell på hvordan fordøyelsen min fungerer med mere fett i kosten. Har både fetere og enklere avføring når jeg spiser godt med fett (beklager detaljer :o - den flyter oftere også når jeg spiser mere fett - noe som vel viser at det kommer mere fett ut også)

Jeg mener å ha lest et sted at kroppen har en grense for hvor mye fett den klarer å ta opp i forhold til tid. Spiser vi mere vil det enten gi mere fett i avføring eller eventuelt oppkast. Kroppen er ganske smart når den får det den trenger.

Og hva går energien til om vi tar opp flere kalorier fra fett? Det er mange som opplever at kroppen fungerer bedre - som at de blir varmere på hender og føtter. Dermed vil kanskje noe av energien brukes til bl.a. varmeøkning?

Fett er jo også byggestener for kroppen, og viktig i cellemembraner, til steroide hormoner, til å reparere årene med, . Jeg tror at fordi våre kroppene våre fungerer bedre når vi gir dem riktig næring (tror sammensetningen kan være individuell, vi er alle forskjellige), så vil kroppen også bruke flere kalorier og fungere mere optimalt når den får det den trenger.
Det står mye interessant om fett hos Weston A. Price Foundation. Bl.a. om fett og lunger, nyrer, hjertesykdom og mye mer :)

Selv opplever jeg å være mere våken, ha mere energi - og dermed sikkert bevege meg noe mer og bruke mer energi på den måten.

Samtidig har jeg gått ned mange kilo på å spise mange flere kalorier og trene MYE mindre enn jeg gjorde før. Jeg har i mange år trent relativt hardt, og spist betydelig færre kalorier enn jeg gjør nå. Selv om det er noen år siden. Jeg la på meg jevnt og trutt, selv om jeg så jeg spiste mindre enn flere av de andre på laget, og jeg var høyere og tyngre enn de fleste.


#18

Photobscura sa for siden:

Beklager, jeg så ikke dette før nå. Zincite svarer så bra at jeg bare bøyer meg i støvet :)


#19

Runegutt sa for siden:

Mener du anabole eller katabole steorider nu? Er de anabole, er jo dette dødsinteressant for alle som bygger.


#20

Zincite sa for siden:

Du spør nok litt utenfor mitt kunnskapsområde :o Skulle gjerne kunne svare mere sikkert.
Legger ved en illustrasjon av steroidhormonene og hvordan de henger sammen, så kanskje du kan forske litt på det selv? Jeg har lært mest i forhold til hormonbalanse for kvinner - og lite i forhold til bygging av muskler.
Som du ser er det anabole steroider med i kjeden, og slik jeg forstår det vil kroppen justere ut i fra behovet dersom den har de riktige byggestenene. Hvordan den definerer balansen mellom katabole og anabole vet jeg dessverre ikke.

Når vi går inn lenger ned i kjeden med tilskudd - som østrogener, vil det være vanskeligere for kroppen å finne omtalte balanse. Vi utsettes også for ganske sterk østrogenpåvirkning fra miljoøet, og derfor vil vi ofte ha glede av å tilføre pregnenolon eller progesteron (bioidentiske, som kroppen klarer bryte ned om det er mer enn vi trenger...). Dette kan kroppen bruke til komme nærmere den omtalte balansen.
Dr. Ims har oversatt noen bøker av Dr. John Lee - men de jeg har lest går altså mest på kvinner og ubalanser vi lett får ... :o


#21

maxiice sa for siden:

Fett er viktig for testosteron produksjonen. Det er derfor enkelte anbefaler 75 gram fett selv om du er på slankern,


#22

Caprifolium sa for siden:

Flott med disse forholdstallene, men det er noe jeg ikke klarer å finne helt entydige svar på:
Hvordan skal jeg få i meg en såpass høy prosentandel med fett, når fløte og ost, for eksempel, skal begrenses under induksjon på Atkins?

Jeg er tidligere vegetarianer, men spiser nå noe hvitt kjøtt, fisk/sjømat og fete meieriprodukter.
Jeg har foreløpig overlevd på fløte i (den koffeinfrie;))kaffen, og endel ost i feks eggerøre + smør ved steking.... blir litt forvirra her...:confused:


#23

Carisma sa for siden:

Er du sikker på du ikke blander fett og sukker? Såvidt jeg har lært gjelder dette for sukker i blodet og i tarmen...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.