< Tilbake til oversikten

Mokkalatte/kakao

#1

danish sa for siden:

Den er ganske herlig. Det er en krydret kakao, og for å sitere Ziggy: her brukes sukker som et krydder. Den er god som morgendrink.

Kok opp litt vann. Imens, bland 1-3 ts. kakao med 1 ss. kaldt vann. Varm med 20-30 gram smør. Tilsett ca. 1/8 ts. hver av nellik og ingefær, og masse cayenne-pepper (og kanskje litt kanel). Tilsett 1 ts. honning + tilsvarende 5-10 gram sukker. Pisk ca. 1 desiliter fløte med 1 ts. pulverkaffe/ferdig ekspresso og noe søtt (igjen, her funker kanel). Kort tid inn i piskingen, tilsett halvparten i kakaoen. Tilsett nu ca. 0,5-1 dl kaffe og 1-2 desiliter vann til kakaoen. Bring kakaoen til ønsket temperatur. Putt resten av kremen i stor kopp, og tøm på kakao.

For en tykkere kakao, tilsett 1-2 eggeplommer, og bruk mer fløte og mindre vann. Kakaoen skal da boble og røres gjevnlig. Den blir motbydelig tykk. Du kan også tilsette litt høykvalitets-chokolade, f. eks. Lindt. Kakaoen kan med fordel tilsettes mer kaffe.



#3

nøtta sa for siden:

åh den må du legge inn i kaffe tråden her på forumet (under oppskrifter)

Fantastisk !!!


#4

QueenConnie sa for siden:

Denne går vel ikke på Ketolysekuren?
Er det mulig å lage en ketolyseversion anyone?
dette ser SYKT godt ut <3<3


#5

danish sa for siden:

Bytt ut alt sukker med splenda/sukrin. Honningen kan erstattes av en smakfull sprit, f. eks. whiskey eller brandy (da hovedrollen er å gi smak). Fløten er ketolysevennlig, så lenge du holder deg innenfor karbohydratkvoten.


#6

QueenConnie sa for siden:

OOOOOH, sounds good! <3 Dette skal jeg prøve om 3 uker :p har lovet gubben å ikke bruke "sukkererstatninger på en heeel måned!!"

:D takk for svar :)


#7

danish sa for siden:

Skulle nesten til å si at du bør true med å bruke gubbe-erstatninger, hvis du ikke får bruke splenda/sukrin.

Haha, nå var jeg fæl. Men ja, kakaoen er god. Jeg lager for tiden min med potetmel, fordi den blir ufattelig tykk og smakfull. Ikke ketolyse-vennlig, selvsagt, men definitivt noe å prøve efter kuren. Tenk på det som chokoladegrøt (det er slik meksikanere spiser det, faktisk).


#8

QueenConnie sa for siden:

utrolig kult :) jeg har alltid vært totalt forelska i mexico, maten, øl'en og nå kaffen!:D


#9

QueenConnie sa for siden:

så det nå
HAHA, gubbe erstatning:uskyldig::_plystre:


#10

Labomba sa for siden:

Trodde kakao inneholdt masse karber. Noen som vet hvor møe i en ts?
Det høres jo så godt ut, så jeg skulle gjerne ha prøvd denne :-)


#11

elian sa for siden:

Tror det er 12gr pr 100gr så en ts gir nesten ingenting :)


#12

Cornelia sa for siden:

Denne har jeg ikke sett før...ser meget god ut... :p


#13

Cornelia sa for siden:

Nå har jeg smakt denne og den er kjempegod!!:D
Anbefales på det sterkeste, jeg lagde varianten med 1 eggeplomme i - ble tykk og god.
Som en luksusvariant av eggemelk, bra som mellommåltid feks.


#14

Rin sa for siden:

Ai! Jeg var raus med krydderet, dette ble krutt- og godt :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.