Den er ganske herlig. Det er en krydret kakao, og for å sitere Ziggy: her brukes sukker som et krydder. Den er god som morgendrink.
Kok opp litt vann. Imens, bland 1-3 ts. kakao med 1 ss. kaldt vann. Varm med 20-30 gram smør. Tilsett ca. 1/8 ts. hver av nellik og ingefær, og masse cayenne-pepper (og kanskje litt kanel). Tilsett 1 ts. honning + tilsvarende 5-10 gram sukker. Pisk ca. 1 desiliter fløte med 1 ts. pulverkaffe/ferdig ekspresso og noe søtt (igjen, her funker kanel). Kort tid inn i piskingen, tilsett halvparten i kakaoen. Tilsett nu ca. 0,5-1 dl kaffe og 1-2 desiliter vann til kakaoen. Bring kakaoen til ønsket temperatur. Putt resten av kremen i stor kopp, og tøm på kakao.
For en tykkere kakao, tilsett 1-2 eggeplommer, og bruk mer fløte og mindre vann. Kakaoen skal da boble og røres gjevnlig. Den blir motbydelig tykk. Du kan også tilsette litt høykvalitets-chokolade, f. eks. Lindt. Kakaoen kan med fordel tilsettes mer kaffe.
Bytt ut alt sukker med splenda/sukrin. Honningen kan erstattes av en smakfull sprit, f. eks. whiskey eller brandy (da hovedrollen er å gi smak). Fløten er ketolysevennlig, så lenge du holder deg innenfor karbohydratkvoten.
Skulle nesten til å si at du bør true med å bruke gubbe-erstatninger, hvis du ikke får bruke splenda/sukrin.
Haha, nå var jeg fæl. Men ja, kakaoen er god. Jeg lager for tiden min med potetmel, fordi den blir ufattelig tykk og smakfull. Ikke ketolyse-vennlig, selvsagt, men definitivt noe å prøve efter kuren. Tenk på det som chokoladegrøt (det er slik meksikanere spiser det, faktisk).
Nå har jeg smakt denne og den er kjempegod!!:D
Anbefales på det sterkeste, jeg lagde varianten med 1 eggeplomme i - ble tykk og god.
Som en luksusvariant av eggemelk, bra som mellommåltid feks.
Ai! Jeg var raus med krydderet, dette ble krutt- og godt :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.