Som lyn fra klar himmel kom jeg til å tenke på denne hjemmelagede moussen som bare MÅ være lov på lavkarbo. For den mørke kokesjokoladen kan jo byttes ut med sukkerfri sjokolade :spent: Uansett, denne er bare helt fantastisk. (Fikk den fra Niklas Mat fra SVT 1 og den ble opprinnelig servert med bringebær og hakkede lakrisdrops :sikle: )
Sjokolademousse
Ingredienser
(Beregnet for 4 porsjoner)
200 g
mørk sukkerfri sjokolade
3 dl
Kremfløte
2 st
eggehviter
1 måleskje
splenda
ev. valnøtter og bringebær til pynt
[font=Verdana][/font]
Gjør slik:
Hakk sjokoladen i mindre biter og varm i vannbad. Lag krem av fløten. Visp eggehvitene og splenda stive. Vend den smeltede sjokoladen i eggehviten og så i kremen, litt og litt av gangen. Hell over i skåler.
La sjokolademoussen stå i kjøleskapet i minst 30 min. – gjerne 1 time.
Strø nøtter og bringebær over moussen før servering.
Hmm, si det... kun det som er i eggehviten (1,3 g pr 100g) og fløten (2,9 pr 100 gr.) og det er jo minimalt, og det skal jo ikke være mye i den sukkerfri sjokoladen! Tror denne er bombesikker! Er bare usikker på effekten på magen etter den sukkerfrie sjokoladen :rolleyes:
Da har jeg laget denne for første gang på "lavkarbovis" og selve røra smakte kjempegodt! 1 hel pk fløte tror jeg dog ble litt mye, må nok ta litt mindre, for den ble veldig lys. Tok 3 plater med sjokoladen fra sukkerfritt og er superspent på hva gjestene synes ikveld. Får håpe magene holder ;-)
Da er moussen fortært med stort hell! Har aldri spist opp hele porsjonen før og ikke minst uten dårlig samvittighet. Den smakte helt nyyydelig! Hadde også litt bringebær over. Brukte sjokoaden fra sukkerfritt, to lyse og en med hasselnøtter (de var tomme for den mørke utgaven). Og best av alt: magen ser ut til å ha tålt det godt! mmm. Gleder meg til neste runde med gjester på onsdag.
27,2 på en 1/4 dels porsjon!?!?! Det kan jeg ikke få til å stemme, men muligens jeg har feil tall??
Ingredienser
(Beregnet for 4 porsjoner)
200 g mørk sukkerfri sjokolade regner 2 karb pr 100 gr = 4 karb
3 dl Kremfløte regner 2,9 karb pr 100 gr (3 dl = 270 gr) = 7,83 karb
2 st eggehviter regner 1,3 pr 100 gr (vet ikke hvor mye 2 eggehviter veier men neppe mer en 50 gr) = 0,7
1 måleskje splenda hvor mye er en måleskje? 10 gram er vel 9,8 karb
Totalt 22,33 for hele porsjonen dvs 5,58 pr porsjon (1/4 av oppskriften)
Dersom en klarer seg uten splenda (regner med at sjokoladen gir søtsmak) eller bruker sukrin blir det 12,63 for hele oppskriften - da er man nede i rett under 3,2 karbs pr porsjon.
Jeg brukte ikke noe søtning i det hele tatt, sjokoladen er jo søt nok.
Bel super duper god:=)
Hadde den med på klubb i går, og alle syns den var super!!!
Jeg blanda 3 typer sjokolade, sukkerfri med hasselnøtt(1/2 plate), cavalier milk og en antonberg sukkerfri.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.