Jeg elsker Spekeskinke å koser meg skikkelig med spekeskinke skalkene de selger billig på rema.
Etter at jeg begynnte på ketolyse så har jeg ikke spist så mye, tenker på alt salte jeg..
Er det ok å maule spekeskinke eller blir det krøll med så mye salt?
Hvorfor er vi så redde for saltet?
Saltet binder riktignok vann, slik at kroppsvekten går litt opp en kort periode. Men det er vel ikke noe "reellt" vekttap, og man går tilbake til normal vekt så snart det er ute av kroppen.
Mulig jeg tar feil, men jeg har spist salt spekemat fra tid til annen, uten å bekymre meg så mye for saltets midlertidige påvirkning av kroppsvekten.
Nå har jeg ikke spist så mye spskeskinke så vet ikke hvor salt den er. Men det er jo mange som spiser egg og bacon til frokost og der er det jo endel salt i det :confused:
Jeg har en følelse av at når jeg i perioder har for mye vann i kroppen, så stopper liksom andre prosesser opp også. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men det kan gå både på manglende vekttap, tyngre fordøyelse og en generell følelse av "stillstand". Jeg vet at vannet går ut igjen når jeg ligger unna svært saltholdige varer (spekemat, bacongull osv) og kutter ned på meieriprodukter, så det er ikke så farlig om det vekten viser, i realiteten er at det er litt for mye vann i kroppen. Verre er opplevelsen av "stuffiness" og stillstand. Høres kanskje teit ut, men det føles hvertfall sånn.
For meg er spekemat VELDIG vannbindende, det kan ikke sammenlignes med bacon og annet salt kjøtt.
Hvis man ønsker å spise salt mat så synes eg man skal gjøre det :) Trenger jo ikke gjøre det rett før veiedag liksom, og så er det bare å hive innpå med mer vann de dagene man har spist salte ting.
Søkte akkurat opp spekeskinke for å se om jeg kan spise spekeskinke på lavkarbo. Jeg har samme erfaring som deg. "Maulet" litt spekemat søndag kveld og veide plutselig en kilo mer dagen etter!
Har nå pakket inn spekskinka og satt det bort, blir altfor fristende å skjære seg en bit hver jeg gang jeg går forbi. Sikkert ikke farlig en gang i blandt, men den binder tydeligvis vannet hos meg og vekta står stille og det er ikke så motiverende akkurat nå. :nei:
Jeg kan spise spekemat, men det binder vann. Vekta står stille litt før vannet forsvinner. Har liksom forbundet variasjon i vektnedgang med vann i kroppen, sikkert flere variabler her også. Ser jeg på "statistikken" min ser jeg at vektnedgangen er jevn, utenom platåene da, uavhengig av mye elller lite salt. Blir det for mye salt sitter ringene som støpt og jeg får hovne ankler og jeg får helt bollefjes et par dager, og det skjer jo enten jeg er på ketolyse eller ikke. Spekemat er godt, og god mat skal en spise.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.