< Tilbake til oversikten

Polyalkoholer

#1

topia sa for siden:

Fant noen sukkerfrie karameller. Der sto de a det var 85 karbo i 100 g. Det sto lenger ned at 85g POLYalkoholer! Kan jeg trekke disse fra????


#2

Gerd sa for siden:

Ja i utgangspunktet kan du det. Ser du hva de er søtet med?
:)


#3

topia sa for siden:

Nei, for de ligger fremdeles i butikken ;-) Sto på ett språk jeg ikke helt skjønte, men noe forsto jeg da! Det er av merket SUKKERFRITT


#4

Gerd sa for siden:

Ok... flink du er som ikke kjøpte når du var usikker :heia:

I utgangspunktet kan sukkeralkoholer trekkes fra. Men det er noen som tas opp likevel... Er en del usikkerhet rundt det... Har spurt Torkil (ketolyse) om oversikt over hvilket som kan/ikke kan brukes.... Men ikke fått det ennå... Derfor har jeg holdt meg unna så mye som mulig...


#5

topia sa for siden:

Ah, den listen må jeg få senere :)

maltitol er ett søtningsmiddel som blir brukt i SUKKERFRITT sine sjokolader. Har du kjennskap til om de blit tatt opp av kroppen??


#6

Gerd sa for siden:

Malitol er godkjent :ja: Meeeen kan hos mange, inkludert meg selv, gi luft i magen, luftsmerter og diare..... Så jeg må være ytterst forsiktig :ja:


#7

topia sa for siden:

Fant nå ut hva disse karamellene innehold. -Isomalt,maltitol, acesulfame.K. Kjennskap til noe av dette??


#8

Anitra sa for siden:

Maltitol er "godkjent" søtningsstoff, men som hos Gerd gir de meg litt løs mage.

Isomalt er en sukkeralkohol og et disakkarid, og et naturlig sukkersubstitutt. Det har bare i liten grad innvirkning på blodsukkermålinger, og er ikke regnet for å være skadelig for tennene. Isomalt er ofte foretrukket for dets sukkerlignende egenskaper, og brukes blant annet til godterier, syltetøy og iskrem.
Isomalt er sammensatt av glukose og mannitol.

Acesulfame-K

Acesulfame -K er 150 ganger søtere enn sukker og gir ingen kalorier. Det fremstilles syntetisk og har vært brukt som søtningsmiddel siden 1988. Acesulfame ble oppdaget ved en tilfeldighet i et laboratorie i 1967. Ekspertene strides om Acesulfame er farlig å bruke eller ikke, basert på erfaringene med Saccharin og Cyclamat, og det at de ikke kan bli enige tyder på at det ikke er noe sunt produkt.
Nedenfor finner du en liste over søtningsstoffer som du kanskje kan komme over i importerte matvarer/søtsaker. Disse er i samme kategorien som Aspartam.

Klippet og limt :)


#9

Stellamor sa for siden:

Skjønner det ikke bare er jeg som er skeptisk til å kjøpe varer med "usikkert" innhold. :o
Er det forresten karameller på Rema du har kjøpt?
Jeg har kjøpt mørk sjokolade i merket Sukkerfritt noen ganger, men ikke turt meg på det andre godiset.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.