< Tilbake til oversikten

Noen som kan lavkarbo julebakst?

#1

smilefjes sa for siden:

Da nærmer det seg jul. Jeg skulle gjerne hatt noen småkaker som egner seg for oss keto-personer. Favorittene mine er sandkaker, krumkaker, berlinerkranser og pepperkaker. For ikke å snakke om deeeeilige havremakroner.... :slurp:

Finnes det noen som har klart å generere noe lavkarbo forsøk som funker på noe av dette?


#2

Gerd sa for siden:

Det finnes en julemat-tråd, der ligger det mange oppskrifter på div....


#3

smilefjes sa for siden:

Ah - takk! Der er det noe jeg kan prøve. Jeg tåler ikke fruktose, men de med splenda kan testes.

Du som er stor guru her... Du vet ikke tilfeldigvis om det er stor forskjell på Atkins bakemiks og ketolyse sin....? :)


#4

Gerd sa for siden:

Aner ikke.... Har ikke vært borti atkins sin.... :)


#5

Ciss sa for siden:

Jeg bruker dem om hverandre, det er ikke noe problem.:)


#6

smilefjes sa for siden:

Ciss - takk :)
:senderstorklem:
Da begynner vi å tikke oss mot jul... Gleder meg til ribbe.....


#7

Adriane sa for siden:

Fikk så lyst på pepperkaker i går. Det blir min første jul med endret kosthold, så har ikke forsøkt julebakst.

Ble vellykket syntes jeg, men er man sart kan krydderet dempes noe. Skal også bytte ut noe av splenda med Stevia eller sukrin neste gang.

75 g smør som smeltes
1/2 dl syrup ( brukte Vermont)
1 dl splenda
1/2 dl fløte
1 toppet kryddermål nellik
1 toppet kryddermål ingefær
1 kryddermål pepper
1 ts kanel
2 ts bakepulver
225 g bakemix (Pro 92)
3 ts thicken thin eller JBK

Blandet med sleiv og satte kaldt natten over, muligens ikke nødvendig.

Kjevlet ut i dag i ca 3- 4 mm tykkelse, og stekte midt i ovnen i 15 min ved 175 g.

Kjempetips: Kjevlet ut mellom to stk plast av slike vi brukte på overhead, før jeg brukte pepperkakeformene. Blir ikke noe søl.
[color=#8b0000][/color]
Dette ble et ganske fullt brett.


#8

anneca sa for siden:

abbonerer


#9

aTC sa for siden:

Miksa sammen deigen nå, med noen modifikasjoner. Har ikke så sansen for bakemiksen, så jeg brukte ca 50g mandelmel, 50 g kruskakli, 25g GI-block og 25g Hi-Maize, og bare 75g bakemiks.

Hadde også litt chilipulver i, for å spisse smaken litt (fin smaksforsterker her), og mer sukrin enn splenda. Siden chilien forsterker smaken litt, så har jeg ikke fullt så mye søtning i. Prøver også en liten touch kardemomme og litt koriander.

Deigen smaker supert, ligger i kjøl nå. Regner med å ta frem husmorhagla i morra, og kjevle dem ut. :)


#10

Adriane sa for siden:

Høres spennende ut med chili. Må prøves. Har i dag laget første omgang med Sara Bernhard og marsipan etter oppskrift her inne. Har lagt de i frysern, men det hjelper sikkert ikke.
Fikk en pakke fra Netrition i dag og trodde det var Carbalose som jeg hadde bestilt, men er nok blitt glemsk. I denne var det vitaminer og flytende Stevia Glycerite. Den var mye bedre enn den Stevia jeg har i pulverform.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.