Jeg tuslet rundt på Meny idag og fikk plutselig se Odense marsipan uten tilsatt sukker - 150 gr. pølse. Det nærmer seg jul og ettersom jeg er veldig glad i marsipan puttet jeg et par av disse i kurven.
Jeg spør sikkert dumt men det står(pr.100gr.) Karbohydrat 37gr.(heraf sukkerarter 2gr.)
Er det slik å forstå at det da er 2gr.netto karber pr.100gr.?
Ble litt skeptisk da det i tilfelle er mindre enn det er i mandler og skriften var utrolig liten(måtte ha to sett med briller).:o
Så flaks har du nok ikke... Det kommer an på hva det er søtet med. I følge matvareguiden er denne marsipanen søtet med sorbitol og maltitol - maltitol er OK, men sorbitol opptas som karbohydrater i kroppen og må derfor telles. Nå står det jo ikke noe om hvor mye det er av hver, så det blir litt vanskelig å regne, dessverre.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.