
Photobscura sa for siden:
Denne oppskrifta er fra en kyllingrett min gode venn Torfinn lagde på bursdagen sin! Vidunderlig godt :)
- 2 kyllingfileter
- 1 boks kokosmelk (ca 400 gram, ikke fettredusert)
- 1/2 medium stor ingefærrot
- 2 ts garam masala
- 1 ss red currypaste
- 1 lite knivsodd chillipulver (ev. en kvart frøløs rød chili)
- 100 gram kikerter (lagt i bløt over natta)
- 200 gram røde bønner (lagt i bløt over natta) (ev en boks)
- 4-5 nellikspiker (mortles) ev. en halv ts malt nellik
- En stor rødløk
- 3 fedd hvitløk
- 1 ss tomatpuré
- Salt og pepper
- (Litt gurkemeje)
Mørkok kikerter og bønner i en time eller to på medium varme.
Skjær kyllingfiletene i småbiter og stek fort på høy varme til de er gjennomstekte, slå ned varmen, ha på salt pepper og surr i olivenolje i et par små minutter, sett til side.
Lag sausen på medium varme. Ha løk, bønner og kikerter i en panne eller gryte, rør inn kokosmelka, bland i krydderet, currypasten og tomatpureen, rasp ingefæren og press hvitløken over. Dette kan bli sterkt, og mye smak, så smak deg fram til du er fornøyd.
La det hele surre til det har en kremaktig konsistens. Ha gjerne i litt gurkemeja for fargens skyld :)
Server enten med kyllingen ved siden av, eller bland den inn i kokossausen. Men med oljen, så blir det veldig digg å ha det ved siden av.
Himmelskt! Virkelig!
Enjoy! :)