< Tilbake til oversikten

Nyydelig kylling/bacongryte.

#1

Trudeh sa for siden:

Til godt og vel 4 personer

700g kyllingfileter
400g baconterninger
1/2 gul løk
1/2:D rød paprika
3 fedd hvitløk
600g champignon
100g blomkålbuketter
100g broccoli

saus:
1 pose toro skysaus evt. jevn med jbkm
2,5 dl fløte
4 ss creme fraiche
3 ss smør

Brun kyllingfileter i stekepanne og stek baconterningene.
Lag en saus av skysaus(jbkm),smør. Ha i fløte, CF og smak til med litt salt og pepper. Krydres etter smak og behag.

Putt alle ingrediensene i en leirgryte og hell over sausen.
La dette stå å putre i ovnen med lokk på 180 grader i 1 1/2 time.
man kan sikkert krydre dette mere, men "mine" likte denne varianten.
Jeg kokte litt ris til barna og laget blomkålmos til meg og gubben.

Nyyydelig!


#2

Anitra sa for siden:

Mmmmmmmm...


#3

Jabba sa for siden:

Oi - dette hørtes bra ut! Har du regna på karbnene i denne?
Leirgryte - det har jeg ikke - kan jeg bruke noe annet?


#4

Trudeh sa for siden:

Her er en roughly regning på karbinnholdet i hele oppskriften:

700g kyllingfileter 0
400g baconterninger 0
1/2 gul løk 50 g 3
1/2:D rød paprika ca 50g 2,6
3 fedd hvitløk 2
600g champignon 0,1
100g blomkålbuketter 2,9
100g broccoli 3,1

saus:
1 pose toro skysaus evt. jevn med jbkm 6 pr.100g
2,5 dl fløte 2
4 ss creme fraiche 0,5
3 ss smør 0

Blir vel 16,1 i hele oppskrifta. Vi var 2 voksne og 2 barn som spiste. Ennå var det en del igjen.
Jeg regner med det er mellom 4-5 karbs pr. porsjon:D

Du kan sikkert bruke en vanlig jerngryte med lokk i stekeovnen og.Jeg vet ikke om det har noen spesiell innvirkning på smaken, men sikkert ikke mye:D


#5

Christina1 sa for siden:

Denne står å godgjør seg i ovnene nå, og det ser kjempegodt ut. Vi gleder oss :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.