Har søkt rundt på nettet, blir ikke noe klokere av det, de opererer med alt fra 0 til 35gr.karbohydrat pr.100gr. på det som blir solgt rundtomkring der også.
Navn
Linfrø, knuste
Engelsk navnLinseed, dry, crushed
Andel som er spiselig100.00 %
Vann6.00 %
Kjoule1842
Kalorier447
Protein24.50 g
Karbohydrater0.00 g
Fett31.00 g
Mettet fett2.30 g
Enumettet fett4.60 g
Flerumettet fett21.40 g
Transfett0.00 gKolesterol0.00 mg
Stivelse0.00 g
Mono og disakkerider0.00 g
Tilsatt sukker0.00 g
Kostfiber34.80 g
Kan umulig være null :confused: At man ikke trenger å regne karber når de er hele er jo greit...de skal jo rett igjennom kroppen. Men når de knuses...tar jo kroppen de opp eller:confused:
Fader ikke lett detta. Den produsenten som skrev 0 når de var knuste har vel gått ut fra karber i de linfrøa de bruker når de er hele ...tenkt pytt pytt.. vi bare knuser dem...vips så er det fortsatt null karbohydrater... :eek:
Tror jeg skal sende en forespørsel til en eller annen forhandler. Mine hele står det 0 på, tenkte jeg skulle knuse dem, men nå bruker jeg dem hele inntil videre.
Det kan godt hende du har helt rett impulsiw, at de bare går ut fra 0 i hele, 0 i knuste. Kommer tilbake dersom jeg får noen vettig svar!
det er karber i stort sett alle nøtter og frø, så på ketose må man uansett ta det litt easy med det. På lavkarbo er det perfekt med slike saker med mye protein og fett og mindre karbs
For å gjøre forvirringen komplett. :eek:Har sjekket sider i flere land og blir ikke klokere fordi dette er et spørsmål som blir diskuterert også i andre land her er noen utklipp:
"Read the package, I have found that carbs in flax vary greatly. So the actual number will vary depending on your brand of flax."
"The flax seed gives you a good serving of Omega-3 fats (the same fats you might eat salmon or take fish oil for), and all the carbohydrates in flax are in the form of fiber. In fact, in Germany they list fiber separately from carbs, and flax is considered a no-carb food."
Fra en annen side påstår de at det er bedre å knuse/lage mel av linfrø da du får mindre carb når de er knuste/malte:
Flaxmeal 8 carbs/8 fiber
Flaxseed 13.7carbs/7.1fiber
Fiber is not subtracted. This gives Flaxmeal 0 net carbs, Flax seeds 6.5 carbs pr 1/4 cup
Her fra en side der du kan planlegge måltider utfra visse kriterier:
"Of interest to South Beach Dieters, flax seed meal has equal amounts of carbohydrates and fiber, which means no net carbs"
Merkelig at det skal være slik forskjell!
Tror jeg følger Nille sin tråd og regner 1.6 pr 100 gram.
Jeg finner fram denne gamle tråden, for jeg sitter og leser og funderer på akkurat det samme:
Er det karbohydrater i malte/knuste linfrø:confused:
At de forskjellige produsentene merker varene sine forskjellig er jo så sin sak. Temmelig dumt og forvirrende for oss på lavkarbo. Men derfor gjelder det å VITE dette, før man tar frøene i bruk i bakst og lignende.
Jeg slo opp linfrø på både matvareguiden.no og i matvaretabellen på matpaortalen.no.
I matvareguiden står det at knuste linfrø har 28 karb pr 100 g.
I matvaretabellen står det at de har 0 karber.
Interessant tråd dette her.
Men vet ikke om jeg har skjønt riktig etter å ha lest den, men lurer veldig på om det i det hele tatt er noe poeng i å bruke linfrø hele i bakst o.l?
For dersom kroppen ikke tar det opp når det er helt, så får vi jo ikke noe glede av det gode fettet den inneholder???:confused:
Jeg fant i et xls-fil her på forumet at linfrø har 35 karber. Dette stemte IKKE med deklarasjonen bak på Møllerens pakke med hele linfrø. Der står det null.
Interessant med disse karbohyderatene i linfrø... Jeg har en pakke med linfrø fra Helios, og leste med forundring at det var 38g karbo pr 100 g...
Noen høyere????
Funnet på matvareguiden: Fakta om produktet.
Linfrø går hele gjennom fordøyelsessystemet og derfor er det ikke regnet ut karbohydrater.
Men om man ser under linfrø knuste, så er det karbohydrater der. Den infoen er hentet fra Canadian Nutrient Files
Selv bruker jeg linfrø i lavkarboknekkebrødene mine.. Men er det noen vits når de gårrett gjennom systemet?:confused:
Jeg har nettopp kjøpt knuste linfrø (Risenta) i Sverige. Næringsinnholdet på posen sier:
Energi: 440 kcal
Protein: 24,5 g
Karbohydrater: 0g
Fett: 31g
hvorav mettet fett: 2,3 g
enumettet fett: 4,6 g
flerumettet fett: 21,4 g
Kostfiber: 35 g
Kan forvirringen rundt linfrø ha noe med karbohydrat og kostfiber å gjøre? Synes å ha lest her inne tidligere om forvirring rundt dette?
Jeg snakket med ernærings fysiologen om dette, linfrø har 0 karber.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.