
Runegutt sa for siden:
Dette er ment som en tråd for og av menn. En mattråd for alle oss med litt jaktinstinkter i blodet.
Runegutt sa for siden:
Dette er ment som en tråd for og av menn. En mattråd for alle oss med litt jaktinstinkter i blodet.
Runegutt sa for siden:
Har jakta meg 30Kg Gilde Ribbe fra Ica. I går var det første prøveribbe i røkeriet.
Har et større røkeri enn aburøken, som gir litt bedre kontroll.
RIbba blei delt i tre enkilosbiter, utbeina og salta over natta,
Skylt av saltet.
Tørka og lagt i kjøleskapet.
Etter endt arbeidsdag, fyrte jeg røkeriet og hang de 3 baconemnene og beinavskjæret til røking.
Rett i treninga mens røken spredte seg liflig der ute.
Nu ligger 2,5 bacon og modner i kjøleskapet. Det gikk et halvkilo bacon i går kveld.
Tundeh sa for siden:
skulle ønske eg hadde røykeri. Gla i røykalaks og bacon. Skulle ikke vært meg imot å hatt hjemmelaget bacon. Og det vil jo bli slik at beinene du beiner av blir middagen spare ribbs.
Varmrøykt reinhjerte er faktisk min favoritt :hungry:
Runegutt sa for siden:
ABUrøk er supergreit. Denne er litt mere røykeri, men bærbar den også.
En ABUrøk (ikke kjøp abu sin, kjøp sølvkroken) er et fantastisk redskap.
Bare husk å kjøp den største du finner, og i rustfritt.
Er kjempegreit å varmrøke fisk, bacon, pølser etc. i.
Jeg har f.eks etterrøkt XP kjøttpølser i røykeriet. Dem smaker ingenting fra før av.
I ABUrøken har jeg røkt mengder av Sei og Uer. Varmrøkt fisk er superpraktisk.
Fyr opp røykern, sett grønnsaker på kok.
Fisk er ferdigrøkt på ca 15 minutter, varm og klar til å spises.
Runegutt sa for siden:
Ribbe a la Rune
En Ribbe, ca 3KG
Rut opp svoren skikkelig med en real kniv. Svoren skal rutes ned til kjøttet.
Salt og krydder i et par døgn, og viktig.
La kjøttsida ligge ned under saltinga, og fyll i minst ei flaske billig rødvin, litt kanel, og en haug med hvitløk og grønne urter.
Etter et par dager i denne blandinga stekes ribba.
Legg i langpanne
Fyll i 1 liter vann
Legg et bakepapir oppå svoren.
Legg folie over det hele, og la ribba stå i ovnen på 150 grader i timesvis.
Deretter steikes ribba videre som det står i de fleste oppskriftsbøker.
Saus:
Ta litt av ribbefettet, og en hel del av marinaden.
Kok sammen og sil av.
Bland i sterk sennepp, og litt ketchup
masse tyttebær og pepper.
Ikke ubeskjedne mengder fløte tilsettes.
Tilbehør:
Fersk smørdampet rosenkål
Blomkålmos (Kokt blomkål, smør og fløte)
Drikke
Nok Akevitt og rødvin
Tundeh sa for siden:
Vi gutta ser ut til å være beskjedne med å fortelle oppskrifter her og der. :P
Runegutt sa for siden:
Mystisk.
Verdens beste kokker er menn.
Runegutt sa for siden:
Proteinpannekaker:
25g havregryn/havremel
25g nøytralt proteinpulver, f.eks soyaprotein
1ss olivenolje
1 liten ts bakepulver
3-4 egg
melk eller vann til passe røre
Bland sammen, og stek i smør.
Melk eller fløte gir mindre omelettsmak.
Passer udmerket med rømme og splenda, eller fylles med masse bacon
Runegutt sa for siden:
Gratinert blomkål.
Damp et blomkålhode
Lag saus av melk/fløte og en smøreost.
Stek opp et lass baconterninger.
Hell sausen over blomkålern
og bacon på topp
Vel bekomme
Toastedlok sa for siden:
for de som har tilgang på det = rådyrlår
ta stikk hull til hvitløksfedder i låret med en kniv ( hvor mange bestemmer du selv) krydre det litt med viltkrydder, legg det i stor stekepose, legg eplebåter i bunn inn posen rundt låret og hell gjerne litt vann (litt) inn. stikk steketermometer i det tykkeste partiet ikke inntil ben. stekes på 175C til steketermometeret viser 73-74C i midten på (Personlig steker jeg det litt lenger)
når det er ferdig, tar jeg låret ut. kaster stekeposen med eplene (eplemosen så det nå er) lar det hvile litt i noen min, sjerer det opp
serveres med en god salat med litt lettrømme oppå.
(før var det fløtegratinerte poteter med peppersaus og full tallerken)
Photobscura sa for siden:
Jeg skjønner fortsatt ikke konseptet "mat for menn" :o
Runegutt sa for siden:
Noen som er flink med Gås?
Har hatt lyst på småviltjegerprøven i årevis, og har muligheten til å jakte Gås.
Skytinga er 0 problem, i og med at jeg skyter konkurranser fra før av :-)
Runegutt sa for siden:
Må legge inn mere mat her da:
Tunfisk i Rømme
Fres en boks tunfisk sammen med løk.
Fres nogle Champignon, eller annen velsmakende sopp.
Tilsett gjerne ett fedd hvitløk.
Hell i 1/2-1 beger Seterrømme, og la det småkoke.
Serveres over dampede grønnsaker.
Citronpepper for siste tilpasninger
Grovsnus sa for siden:
Mat for kvinnelige og herrlige lavcarbo venner.
Røkt svineribbe (nok en gang)
Tok ei vanlig tynnribbe, salta med grovsalt i 18 timer.
Vaska av saltet og smekka den steikovnen over vannbad på 90 grader i en drøy time.
Mens den låg der og varma seg var jeg ute i garasjen og gjorde klar ABU -røken.
Når ribbebiten var god og gjennomvarm så putte jeg den i røkboksen. Og fyte opp. Brukte eikespon, neste gang blir det einer og røsslyng.
Den blei fantastisk. Nesten som den svenske "Badsturøkte". Kan utmerket godt spises "rå" som snadder.:w00t:
Mvh Grovsnus
ha en god røyk
Adriane sa for siden:
Takk Grovsnus. Dette skal prøves. Hindringen består i få gemalen til å hente ut Abu`n. Den ligger i merket "ikke tilgang for for folk som vil rydde",
så det er en utfordring.:)
kokopeli sa for siden:
Det er du ikke alene om :P
Runegutt sa for siden:
Skjønne piker, bruk nu ikke tråden til å disputere for og imot. Kom heller med noen maskuline oppskrifter.
Runegutt sa for siden:
Dagens Ribbevariasjoner:
Lot beinavskjæret ligge to døgn i grillkrydder.
Skar kjøttet av beina, og fresa på panna.
Sammens med brokkoli, blir dette superlunch.
Photobscura sa for siden:
Kremt. "Problemet" er vel at jeg anser mat som totalt kjønnsløst. Har aldri vært borti at det finnes mat som prefereres direkte av kjønn. Maskulin mat sier meg dermed ingenting. Det kan være alt fra kjøttkaker til tomatsuppe.
Fishi2009 sa for siden:
Enig med deg, Photobscura:) Man spiser det man vil, så lenge det er lavkarbo, vel og merke! :D
Runegutt sa for siden:
Hm
Lurer på om jeg skal forsøke meg på å røke ost i røkeriet.
Broderfolket i øst, har et par fantastiske røkte , gule oster.
Er innerst inne osteoholiker.
Må testes i løpet av uka.
Grovsnus sa for siden:
Smør på flesk.
Vel ikke akkurat, men i kveld prøvde jeg på en snadderbit.
Tok noe bacon, ferdig skivet, delte opp i 4-kanter, hadde på litt sennep og rømme. Dæven det var godt:D
Røkt salta bacon er jo ikke noe verre enn skinke eller røykalaks, hvis noen ikke liker "rå" mat.
Mvh Grovsnus
ha en god bit
Runegutt sa for siden:
Varmrøkt bacon?
Har laga endel kaldrøkt bacon den siste uka. Smaker nydelig, og greit med litt baconvariasjoner.
Skal prøve sennep og rømme
Nannah sa for siden:
Røkt ost...."Kippari" det er godt det !!! sikle
begriper heller ikke konseptet....et det du liker!!
Runegutt sa for siden:
Røkt ost er kjempedigg.
Har kjøpt det en hel del ganger i Sverige.
Lurer på å røke osten selv.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.