< Tilbake til oversikten

Pizzalapper

#1

Nakkinekki sa for siden:

Grunnoppskrift fra Gerd;
Lapper Lavkarbo
(4 karber i hele røra)
( fritt etter Ziggys Polarbrød/lapper)

1/2 boks Cottage Cheese (CC)
1,5-2 dl raspa ost
3 egg
-salt, pepper, krydder og urter etter smak

Bland CC, eggeplommer, salt, pepper og ev. krydder/urter med stavmixer.
Tilsett osten og rør godt
Eggehviter piskes stive
CC-blandingen vendes forsiktig i eggehviten.

Legges på bakepapir med ss. Blir 9 stk., eller tømmes utover bakepapirkledd plate og stekes hel. Deles i biter når den er kald.

Stekes ca 20 minutter på 180 grader. De faller sammen etter steking.

Brukes som: Brødskive, burgerbrød,pitabrød, pizzabunn
Kan fryses
Tines i micro, stekeovn eller på svak varme i brødristeren.

Dette har jeg oppi CC/egg blandingen:
1 ss tomatpure
2 fedd hvitløk
1/2 ts oregano(pizzakrydder)

Dette putter jeg oppå røra før steking:
hakket løk
paprika i biter
pølsebiter
reset ost

Smaker kjempe godt!
Dette liker til og med gubben i huset!
:D
Skal lage med stekt bacon isteden for pølse idag og med tacokjøttdeig imorgen!!!


#2

Anitra sa for siden:

Så det går greit å steke med produkter oppå våt røre?


#3

Gerd sa for siden:

Jepp :ja:


#4

lille_trille sa for siden:

Jeg lagde disse for første gang i dag, og det blir ikke siste. Jeg putta i ei ss. med kruskakli. De ble kjempegode, og ikke så veldig eggsmak. Hadde nystekt kjøttdeig med masse krydder og fersk chilli.... Dette blir fort en vane. Skal lage ny porsjon i morgen slik at jeg har å fryse ned.

Jeg stekte den hel.. Lett å dele opp i passe biter etterpå.

Genial :visemuskl


#5

tingel sa for siden:

må man "knuse"CC i denne oppskriften,eller kan man bruke den som den er?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.