< Tilbake til oversikten

Ostesalsa-, salsa-, tacosausoppskrifter?

#1

HP sa for siden:

Salsa og tacosaus er riktig godt! :sikle:

Men er det noen her som har noen oppskrifter?

På butikken finner jeg tacosauser i forskjellige varianter med vann som hovedingrediens og smaksforsterker. Ostesalsa med 12% cheddar og en mengde stivelse pluss noen E-stoffer, også grønnaktig guakamolesalsa/dip uten avokado... :rolleyes:

Jeg vil ha oppskrifter på ekte vare! :_punk:

Noen som har? Blir med å lete? Mikse og trikse? :geip: Prøvesmake? :sikle:


#2

Nille sa for siden:

Guacamole ligger det i oppskriftstråden allerede (mener jeg), her er noen andre:

Har lagd denne noen ganger, både med og uten ost:
Creamy, Cheesey, Salsa Sauce

2 plum tomatoes; quartered
1/4 red onion; peeled
3 cloves garlic; peeled
1 jalapeno pepper; seeded, de veined
1 small bunch cilantro (fresh)
1 8 ounce package cream cheese
1 tablespoon sour cream
1/2 teaspoon ground cumin
2 teaspoons garlic powder
1 tablespoon lime juice (fresh)
salt and pepper; to taste

  1. Using a food processor, finely chop tomatoes. Pour into medium bowl and set aside. Process red onion until fine, add to bowl of tomatoes. Use processor to chop garlic cloves, add to tomatoes and onions. Repeat with a halved jalapeno and cilantro.

  2. Add remaining cream cheese, sour cream, salsa, pepper, garlic powder, and lime juice to food processor. Add tomato salsa mixture. Blend until smooth and creamy. Add salt and pepper to taste.

Happy eating!

Og denne (med og uten grilling)

Traditional Mexican salsa with a twist.
Grill your veggies before making them
into a salsa to go with grilled meat or fish.

2 tomatoes, peeled, sliced 3/4" thick
1 red onion, sliced 1/2" thick
1 yellow bell pepper, cut in half, seeded
1/2 jalapeno, seeded, ribs removed
1 tablespoon lime juice
1 tablespoon fresh cilantro, chopped
1 pinch salt
1/8 teaspoon cracked peppercorns

Grill the tomatoes, onion and peppers until the tomatoes are marked and warm
through, the onion is slightly browned and soft and the pepper's skin has
blistered and browned.

Remove them from the heat and cool until they can be easily handled. Gently
remove the skin from peppers.

Chop all veggies into small pieces (about 1/3" dice) and put them in a small
bowl.

Add the cilantro, lime juice and seasoning. If you want more spice to the salsa
add a little more spice mix.

Best if eaten right away. Make as close to serving time as possible.


#3

HP sa for siden:

Takk Nille :)

Tenkte på en guacamolesalsa, ikke guacamole... :p

Men den første oppskiften: hva er cilantro? Og hvilken kremost bruker du? :snill:


#4

ryli sa for siden:

Can you please repeat this in norwegian, nille? I don't understand!!!!:confused:
Cilantro???
1 8 ounce package???
Yellow bell pepper???


#5

Nille sa for siden:

Skal oversette og poste skikkelig, - dette var bare ifarta - det er travelt å være gammel !! Cilantro er koriander (urten).

Jeg bruker Philadelphia (IKKE LIGHT)


#6

Nille sa for siden:

Sorry - ååå unnskyld !! Jeg skal oversette hele suladeisen senere. Cilantro er koriander (se svaret under/over alt ettersom hvordan du leser tråden -så ser du bilde!) og mye sterkere enn den ser ut !

1 stk 8 oz package er ca. 226.8 gram - Jeg runder av jeg - 230 gram :p Mener pakkene vi har her er 200 gram - det går bra det og.

Yellow bell pepper er ganske enkelt gul paprika !:)


#7

ryli sa for siden:

Thank you, nille! :)


#8

Nille sa for siden:

You're welcome, Ryli !! ;)

Her er en til:

(skal oversette den også "ittepå")

Mexican Cheese Casserole Dip
Ingredients:
2 cups shredded sharp cheddar cheese
2 cups shredded mozzarella cheese
1 small can chopped green chillies
1 small can sliced black olives
1 small sweet onion -- chopped
1/2 cup mayonnaise

How To Prepare: Put all ingredients into a large bowl and mix. Pour into a greased glass pan and bake at 350 for approx 20 min. or untill golden brown.

I take this to parties with a bag of nachos. I just eat the cassorole with a fork and everyone else can use the chips. It is a great dip!


#9

Nille sa for siden:

Mexikansk Oste Dip Panne
Ingredients:
2 kopper revet cheddar ost (jeg bruker Tines Revet modnet Cheddarn på pose)
2 kopper revet Mozzarella
4-5 grønne chillier - hakket (eller 1 liten boks hvis du finner i mexi hylla)
10-15 sorte oliven i skiver
1 liten løk - hakket
1/2 kopp majones (jeg bruker alltid Hellmanns Real)

Ha alle ingrediensene i en stor bolle og bland godt. Helles over i ildfast form og stekes på 175 grader i 20 min - til den er gylden på toppen.

Passer godt sammen med taco's, fajitas og til nachos for de som får lov til å spise det !


#10

Nille sa for siden:

KREMET OSTESALSA
2 plomme tomater, delt i 4
1/4 rød løk,
3 hvitløksfedd
1 japapenio pepper (renset, UTEN frø)
1 pose koriander (hvis du finner dem friske på pose, ellers en liten bunt)
230 gram Philadelphia kremost (eller 1 pk 200 gr er også greitt)
1 ss seterrømme
1/2 ts karve
2 ts hvitløkspulver (eller et par ekstra fedd)
1 ss limesaft (presser av 1/2 lime)
salt og pepper

Hakk tomat, løk, hvitløk, jalapeno og koriander og ha i bolle.
Ha oppi kremost, rømme og krydder og bland med mixer til jevn og kremet konsistens. Salte og pepre til slutt.


#11

Nille sa for siden:

TRADISJONELL MEXIKANSK SALSA

Grill grønnsakene i ovnen først, da blir resultatet best

2 store tomater (skåldet, skrelt og i skiver) 1,5 - 2 cm tykke
1 rød løk i 1,5 cm tykke skiver
1 gul paprika, renset og delt i to
1/2 japapeno, renset (uten frø)
1 ss lime saft (1/2 lime)
1 ss hakket frisk koriander
1 klype salt
grovmalt pepper

Grill tomater, løk og paprika til tomatene er gjennomvarme, løken myk og paprika skinnet har blæret seg og blitt brunt. Avkjøl. Paprikaens skinn fjernes lettere om du lar den kjøles av i en liten bolle med gladpack over.

Kutt alle grønnsakene i små biter og bland dem i en liten bolle. Bland inn koriander, limejuice og krydder.

Denne er best hvis den spises med en gang. Lag så tett opptil servering som mulig.


#12

Nille sa for siden:

Denne her er et "must" til enhver meksikans rett:

PICO DE GALLO
Tomater, løk, hvitløk og koriander hakkes og blandes - saltes og pepres. Mengden bestemmer du sjøl, men vær forsiktig med korianderen - den er sterkere på smaken enn den ser ut til !!


#13

guro sa for siden:

Takk Nille! Jeg gleder meg til å prøve disse!:)


#14

ryli sa for siden:

Helt enig, Guro! Og endelig skjønner jeg hva som skal oppi gryta også. Hvordan skulle jeg f.eks. vite at gul bjelle-pepper er det samme som paprika? :confused:

#15

murmeluppa sa for siden:

Er tacoskjell, tacolefser og nachos ok på ketolysedietten? (vann i munnen av disse oppskriftene)


#16

Enid sa for siden:

Desverre, de er absolutt ikke lov! De fleste taco-retter og meksikanske retter er like gode uten, etter min mening, med en salat til i stedet for lefser. Bare å stable i høyden, feks kjøttdeig med tacokrydder, løk, tomater, salsa, rømme, guacamole, ost... Nydelig! Men du kan spise mama lupe's tortillas, som er lavkarbo og nydelige - fåes kjøpt på nettet (feks lavkarbopikene.no eller dialife.dk).

#17

Ana sa for siden:

Ahh, her var de jo, det jeg lette etter i går. Abonnerer så jeg finner den igjen til neste texmex måltid



#19

sylwester sa for siden:

Min superenkle tacosaus:

1 boks grovhakkede tomater (jeg bruker rema 1000 sine som er superbillige)
1ss eddik (jeg bruker rødvinseddik pga at min franske kone alltid har det i skapet)
5-6 syltetde jalapeños. Kan erstattes med litt frisk chilli eller litt cayennepepper.
1/2 gul løk, finhakket
1 fedd hvitløk, hakket
1/2 ts spisskumin
litt salt og hvit pepper
5-10 blader koriander (jeg har alltid en halv busk frossen i fryseren etter siste indiske)

Hell halvparten av tomatene i en 1l målemugge, prøv å få med så mye av væsken som mulig. Ha i hvitløk, eddik, spisskummen og jalapeños. Kjør glatt med stavmikser.

Hell så resten av de grovhakkede tomatene, løken og korianderen og rør med ei spiseskje. Smak til med salt og pepper.Has i kjøleskap mens du steker kjøtt og hakker andre grønsaker.

Siden det er eddik i den så holder den en god del dager i kjøleskap. Jeg bruker ikke å ha hverken løk eller tomat ved siden av pga av denne salsaen.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.