< Tilbake til oversikten

Bountykake

#1

Titti sa for siden:

Denne må da gå an å lage lavkarbo? :confused:
Eller må man ha melis-konsistensen for at den skal bli god tro?

Så hvertfall fryktelig god ut.:sikle:


#2

Anitra sa for siden:

Og jeg som elsker Bounty!!


#3

Mosepjusk sa for siden:

Jeg lurer også på om melis-konsistensen må være der.
Men jeg påtar meg herved ansvaret med å bake denne - i dag!
Jeg laga Kokoskaker på fredag, og den røra kan nok også fint brukes til kakebunn.
Skal jeg bruke 20 gram Splenda i bunnen og 9 gram i sjokoladekremen?


#4

Anitra sa for siden:

Bare jeg får rapport, så kan du bruke hva du vil for meg!! :)


#5

Mosepjusk sa for siden:

:lol:


#6

Anitra sa for siden:

Hehe, jeg er ingen baker, og mitt forsøk på dessert endte ikke så bra.....


#7

Mosepjusk sa for siden:

Øvelse gjør mester!
Skal ta bilder og forklare så godt jeg kan i kveld jeg da :smile:


#8

Anitra sa for siden:

Åhh, du er en engel!!:spent:


#9

Gerd sa for siden:

Signerer :ja:


#10

Mosepjusk sa for siden:

Nå står bunn nr. 2 i ovnen, ferdig om få minutter.
Bunn nr. 1 står på verandaen til avkjøling :p
Men... den sjokoladekremen...
Pisk eggeplommer og melis. Ha i det avkjølte sjokoladesmøret og pisk videre til kremen er tykk.
Den er ikke tykk. Jeg tror kanskje det er der den melisen gjør nytta si.
Uansett - den står nå i kjøleskapet. Håper den tykner til. Skikkelig tykner!
Spennende!


#11

Mosepjusk sa for siden:

Hihi, takktakk!


#12

Gerd sa for siden:

kanskje splendaen må males til melis? Mener å ha lest at det går an :ja:


#13

Sepia sa for siden:

Gleder meg til dokumentasjon!!! :D


#14

Anitra sa for siden:

Jeg leste også det, man malte den på en måte.


#15

Titti sa for siden:

Å så bra at noen tok utfordringen. :spent:
Vi har jo klart å få til god tykk sjokoladekrem på Sarah Bernard Kakene...:ja:


#16

Mosepjusk sa for siden:

:sikle:
Phu - kremen ble deilig og tykk!
:sikle:
Litt knotete med bunnen fordi jeg bare har én rund form, men det gikk jo greit.
:sikle:
Bilde 1 - Deigen
Bilde 2 - Første bunn og sjokoladekrem til kjøling på verandaen
Bilde 3 - Kaka
Bilde 4 - Kakestykke
:sikle:
Denne kommer jeg til å bake igjen! Og igjen! Og igjen! Og igjen!
:sikle:
Tusen takk, Titti :blomster:
:sikle:


#17

Gerd sa for siden:

oh my god :sikle:

Nå må jeg finne meg en diger ostebit... ellers går jeg bananas i godisskapet :p


#18

Anitra sa for siden:

Å kjære vene!! Tenk å vise slikt sånn rett før leggetid, tenkte du ikke på det??:hungry:

Kommer til å drømme om denne i natt, cc med 1 ts heistad blåbærsyltetøy er ikek akkurat det samme :_plystre:


#19

Anitra sa for siden:

Men tusen takk for at du testet ut!! :gave:


#20

Mosepjusk sa for siden:

Kos deg med osten! Tror jeg må gå rett i seng! Ikke innom kjøleskapet hvertfall ;)

Spis opp CCen med syltetøy, og så er det marsj rett i seng, hehe! :p


#21

Mosepjusk sa for siden:

No problem, det var baaaaaaaaaaaare koselig :smile:


#22

Distrea sa for siden:

:sikle: mmmmm


#23

Mosepjusk sa for siden:

Enig!

Jeg blir ikke lei av å se på bilde nr. 3!


#24

Anitra sa for siden:

Bilde?? Du kan jo nyte den IRL!


#25

Distrea sa for siden:

favoritten er bilde nr.4 her. mmm,,, digge fyllet... mmm,,, og kaka i bakrunnen... åhh. NÅ SOVE:p


#26

Mosepjusk sa for siden:

Jeg tør ikke å åpne opp kjøleskapsdøra :lol:

zzzzzznakkazzzzzzz :smile:


#27

Titti sa for siden:

Å, så deilige bilder. Dette skal jeg drømme om i natt. :sikle:
Legger du ut eksakt lavkarbo-oppskrift når du får anledning! :blomster:


#28

Anitra sa for siden:

Og dette var den 1 tråden jeg måtte inn på idag!:lol:


#29

Mosepjusk sa for siden:

Jeg er egentlig litt i tvil om den kvalifiserer til lavkarbo-kake, men...
Man kan jo halvere oppskriften :p

6 egg - 6
29 g Splenda - 29
150 g smør - 1,5
150 g sjokolade - 10,5
200 g kokos - 21,6

Totalt 68,6!
16 kakestykker = 4,3 karber pr. stk.

Det finnes kokos med mindre karber.
Det finnes sikkert søtning som har mindre karber.


#30

Titti sa for siden:

Men ikke så ille en sjelden gang da. :) Denne er vel ikke noe "verre" enn f.eks Fedons Franske...


#31

Mosepjusk sa for siden:

Neida, det er den nok ikke. Må finne karbo-innholdet på Fedons Franske :smile:


#32

magdalena sa for siden:

åh herlighet!:sikle:
Mon tro om jeg ikke skal prøve denne på søndag,til farsdagen. Men må vel bake noe annet til barna. Vil ikke proppe i de kunstig søtning. Var denne vanskelig og bake? Vanlig kokesjokolade,eller en mørk en?


#33

Sepia sa for siden:

Åh, Mosepjusk! Du er herved min helt! Bøyer meg i støvet!!!
Er såååå glad for at jeg snart har bursdag og skal servere kun lavkarbo-kaker i bursdagsbesøket! (Kan bli luftig for enkelte :) )


#34

Iset sa for siden:

Apropos det å steke kakebunnene i to omganger; jeg pleier å steke den i en stor langpanne og så bare dele den rett over så jeg får to tynne firkanter. Så legger jeg dem oppå hverandre. Mye enklere, og litt artig med helt firkantet kake i stedetfor de kjedelige runde. :D


#35

Mosepjusk sa for siden:

Ikke vanskelig!
Jeg brukte vanlig sjokolade (samme som lys kokesjokolade sikkert) fra Sukkerfritt (kjøpt på Rema 1000).

Er jeg bedt, eller?? :D

Lurt! Jeg syns runde kaker er fine jeg, hehe!
Bare lurer på om den blir VELDIG tynn dersom den stekes i langpanne...?
De to bunnene mine var veldig tynne og skjøre.
Skal ønske meg kakeforma fra PP til jul :smile:


#36

Anitra sa for siden:

Lurer på om jeg må prøve denne til helgen???


#37

Ninetter sa for siden:

ååå gud den så god ut:O!!!:D

men er ikke splenda bare sukkeralkoholer da:confused::rolleyes:xD


#38

Sepia sa for siden:

Selvfølgelig! :)


#39

Ninetter sa for siden:

bunnen står nå til avkjølning^^:D! kremen var FANTASTISK:rolleyes::):D!


#40

Mosepjusk sa for siden:

Enig! Neste gang lager jeg halve bunnen og hele fyllet :D


#41

Ninetter sa for siden:

hehexD^^:rolleyes::cool:

men spør igjen:P er ikke splenda sukkeralkoholerxD? man teller jo ikke med disse trodde jegxD?


#42

Sirius sa for siden:

Det er karbs i Splenda mener jeg. Sucralosen i Splenda er et sukkeralkohol ja, men husker i alle fall at jeg måtte telle karber i Splendaen, selv om det var veldig få ift mengde.


#43

Ninetter sa for siden:

oi, jeg har aldri tellt med dissexD:rolleyes: jaja, går ned iallefallxD


#44

Mosepjusk sa for siden:

Splenda
Karber pr. 100 gram: 97,7.
Ingredienser; Maltodextrin, sweetener (Sucralose: 1 %)

Det står på norsk under, hehe!


#45

Mosepjusk sa for siden:

Åssen smakte kaka!?


#46

magdalena sa for siden:

Bunnene er avkjølt. Holder på med kremen nå. Har tyvsmakt på bunnen,og den var nydelig! Smakte kokosmakron! Hadde nesten ikke noe splenda i bunnen,og alikevel var den så søt.. Er spent på kremen da.. Vurderte ett øyeblikk og piske kremfløten til krem,men jeg krysse fingra at kremen tykne:p


#47

Titti sa for siden:

Ble kremen bra?


#48

Sirius sa for siden:

Åh, Bounty! Min yndlings-sjokolade da jeg var liten...sukk Denne kaken må jeg definitivt lage en gang :) Takk for oppskrift!


#49

magdalena sa for siden:

Kremen ble VELDIG bra,vel og merke etter natten i kjøleskapet. Smakte et stykke i går kveld,da var ikke kremen blitt helt stiv,og smakte ikke så veldig godt. Men idag,var den stiv-som om den var lagd av glasur,og ti ganger bedre enn i går!!
Brukte også bare rundt 12 gr med splenda,synes kokosen gjorde den søt nok,og bruker ennå mindre neste gang.


#50

majama sa for siden:

Høres god ut :) Må prøves :sikle:


#51

verri87 sa for siden:

mmmm... dette såg snadder ut... men brukte du melis i eller søterstatning? vett du kor mye karbo d blei totalt i kaka di??
Dette kakå ska sååååå prøvas. kansje d ska bli ein av mine julebakst :P hehe


#52

Mosepjusk sa for siden:

Står tidligere i tråden her;


#53

paula2angeles sa for siden:

Det ser jammen meg veldig godt ut, men hvor mange karbo er det i den gode kaken?


#54

magdalena sa for siden:

Og jeg lurer på om noen har sett kokosmasse med mindre karbohydrater enn Landlord og Eldorado,de har 10,8gr.
Rema her førte forresten ikke sukkerfri kokesjokolade de.Eneste sukkerfri produktet de har er anthon berg sjokolade. Men heldigvis fører en annen butikk produkter fra sukkerfritt,i tillegg til at jeg hadde bestilt hos de tidligere,men nå slipper jeg jo de portokostnadene:)


#55

Mosepjusk sa for siden:

Det står rett over innlegget ditt!


#56

smilefjes sa for siden:

Da har jeg testet å lage denne med sukrin.
Fungerte utmerket.

Tok med sukrinen fra start da jeg pisket marengsen så det skulle bli minst mulig kornete, og laget eggedosis av plommene før jeg blandet inn i sjokoladekremen.

Jeg er kronisk lat, så jeg stekte kaka i bare ett lag med all sjokoladen på toppen, men det ble aldeles nydelig med denne latmannsvarianten også, tusen takk for oppskrift! :D


#57

isabella sa for siden:

Flott at du testet ut dette.

Hvor mye sukrin brukte du?


#58

smilefjes sa for siden:

Ehm - en dæsj...
En litt stor dæsj i marengsen, men jeg lagde bare halv porsjon for jeg hadde bare tre egg. Så sånn rundt 60-75 gram tenker jeg.

Også et par spiseskjeer i sjokoladekremen som ble laget til eggedosis sammen med eggeplommene.

Brukte to og en halv Anton Berg sukkerfri sjokkis. :)


#59

Kammaie sa for siden:

Hva ble den endelige oppskriften? Malt splenda (g?) i stede for melis, og mørk sjokkis i stede for lys?

Herregud så deilig det ser utt!!!! :D


#60

safran sa for siden:

Jammen, jammen. Sukkeralkoholene skal jo trekkes fra? Du har jo regnet 1kh per gram i regnestykket ditt, og det blir vel feil?


#61

mallilen sa for siden:

Dette blir bursdagskaka til gubben idag ;)
Laget den ferdig igår og satte i kjøleskapet. Syntes det så ut til å være aaaaaltfor lite sjokoladekrem, så laget litt større porsjon.
Brukte mørk sjokolade(veldig glad i sterk sjokolade), og oppdaget at å la marengs stå med kokos i seg mens den andre halvparten stekes IKKE funker :rolleyes:

Måtte jo tjuvsmake litt, og DU MILDE HIMMEL så god denne kommer til å være i kveld slafse

Mistenker at gubbeluren kaster i seg hele kaka i tre jafs :lol:


#62

TrillTrall sa for siden:

stønner og himler med øynene

Har lagd kaka, men den er ikke montert ennå ettersom den skal serveres først på søndag - holder den seg en dag eller to i kjøleskapet med sjokoladekremen på?

Strevde litt med å få løsnet den fra bakepapiret (bør det smøres?), men klarte det med en skarp og bred kniv. Skrapte av kokosmarengsrestene etterpå og hadde dem i en skål og blandet det med en liten dæsj av sjokoladekremen. :sikle: Jeg lagde kaka med litt mindre sukrin og sjokoladekremen med mørk kokesjokolade og det ble kjempegodt! Ikke så søtt som vanlig bounty-sjokolade selvfølgelig, men litt "voksen" smak som er veldig god til en kopp te og sikkert til kaffe også for den som drikker det. :) :ja:


#63

Pruttilutt sa for siden:

Kan jeg bruke Cloetta sin sjokolade med sukkeralkoholer eller vanlig kokesjokolade (>70%) med sukker? :P


#64

Titti sa for siden:

Så gøy å se at det fortsatt er liv i denne kaka. Hadde helt glemt den jeg.
Gleder meg såå til å gå i gang igjen med å lage sukkerfrie kaker osv. Men det får vente til jeg er i mål med ED og over på stabiliseringen. Til bursdag og jul i desember kanskje. :)


#65

Pruttilutt sa for siden:

Har gjort noen modifikasjoner tilpasset de ingrediensene jeg hadde tilgjengelig, hvor totalkarb på kaken ble cirka 42 karb.

200 gram kokos (Coops kokos har 6,5 karb per 100 og koster 6 kroner) (13 karb)
150 gram sjokolade (Bruke Cloetta sin melkesjokolade, 2 karb)
6 egg (4,5 karb)
150 gram smør (1,5 karb)
Cirka 2 spiseskjeer Splenda (regner 20 karb for sikkerhetsskyld)
523,37 gram kake, 42 karb.

Forøvrig lik tidligere framgangsmåte, bare smurte ut bunnen på bakepapir på en slett plate, ble vel 20 x 30 cm, passelig tykk. Deler den i to og har litt fyll mellom lagene og masse over :rolleyes:
Regner med å få 12 kakestykker/-biter. 3,5 karb per bit :) Har tjuvsmakt på begge deler, og det smaker himmelsk! Håper bare bunnen blir like god :)


#66

Titti sa for siden:

:sikle:


#67

Ferskenbeinet sa for siden:

Denne så veldig kjekk ut! Må testes!



#69

minmax sa for siden:

Nå ser jeg at siste innlegg er gammelt, men nå får man jo sukrin i melisform! Driver å lager denne kaken nå:) Håper den blir vellykket!


#70

bærrgen sa for siden:

Åh, jeg må innom Kinsarviken og kjøpe sukrin på vei hjem fra jobb. Denne skal jeg lage imorgen :D


#71

Ferskenbeinet sa for siden:

Denne har jeg lagd i kveld, gleder meg sånn til å smake! En ting er sikkert, kokosmakronene til julen er i boks, bunnen smakte akkurat likt! MMM


#72

Pruttilutt sa for siden:

Kokostopper med sjokolade"hatt" :) Nammis!



#74

Fredrikke07 sa for siden:

Noen som har prøvd å bytte ut kokesjokoladen med bakekakao eller evt har formeninger om hvordan det kan bli?:)


#75

Fredrikke07 sa for siden:

Og det ble veldig godt med bakekako i stedet for sjokolade:p, og mektig synes jeg. Hadde også i litt mindre smør og mindre sukrinmelis i bunnen.


#76

Fredrikke07 sa for siden:

Og da blir det svært lite karber!!!


#77

Tasja sa for siden:

Jeg laget denne i går, brukte en blanding av splenda, natreen og sukrinmelis. Det ble veldig godt! Tok en latmannsvariant som nevnt tidligere og laget kakebunnen på en langpanne og delte i to etterpå. Fungerte flott :)


#78

nellie sa for siden:

Tror jaggu jeg skal lage en versjon av denne i dag.


#79

kokkemor sa for siden:

Dette har blitt min absolutte favorittkake, spiser et stykke annenhver kveld (fryser den i små stykker). Tusen takk for oppskrift! Jeg lager den i langpanne, og bruker sukrin som søtning.


#80

krepso sa for siden:

Denne er farlig god. Kan ikke ha den i huset uten å spise kake til alle måltider. Har en mann son ikke liker kokos, så jeg får ha hele kaken alene.


#81

Ildern sa for siden:

Da skal jeg kjøpe sukrinmelis på mandag. Bruker dere like mye sukrin som sukker eller mindre?

Edit: mente melis, ikke sukker.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.