Har jo forstått at fett er viktig på denne kuren - men kan noen hjelpe til å gi meg en aldri så liten pekepinn på hvor mye fett jeg skal spise pr dag?
Holder det med 4 skiver bacon f. eks? Innbiller meg at det er altfor lite på en hel dag - men kanskje det er nok pr måltid?
Hvis jeg spiser følgende fett - matvarer til de diverse måltidene er det da nok i løpet av en dag: 4 skiver bacon til frokost, 10 valnøtter til lunch, 25 gram meierismør til middag og 10 skiver gulost til kvelds ?
Det er rundt 1300 kalorier, hvor ca. 1000 kalorier er fett. 4 skiver medium tykk bacon er 175 kalorier. Det er ikke særlig mye, selvom du spiser mye protein.
Bruk mer smør når du steker, og fløtegratinèr gjerne grønnsaker. Men, hvis du uansett opplever vektnedgang, bør det ikke være noe problem.
Hei
Dette er for lite mat! Det mangler noe som man SKAL ha på ketolysekuren hver dag: Blandet salat/ varierte grønnsaker.
25 gram smør til middag :eek: Prøv heller en av oppskriftene i boken.
Frokost; 1 egg og 4 skiver bacon
Lunsj; Blandet salat med skinke og rømmedressing og evt litt valnøtter
Middag: 1 skive kokt laks med 1 brokolibukett og en blomkålsbukett med en god saus / smeltet smør.
Kvelds; litt ost med litt paprika og litt stilkselleri.
Torkild skriver egg og 4 skiver bacon !!!!!
4 skiver ferdig oppskjert eller egenoppskjert? Kan du angi sånn ca i gr hvor mye ?
Har prøvd med 4 sikver fra pakke, men da trudde jeg magen skulle ta livet av meg. Hylte og skreik som bare juling fram til lunch.
Nei 2-300 gr er en fin start på dagen, da trenger jeg ikke noe før til middag, ja vann må jeg fylle på med.
Mvh Grovsnus
Ha en god frokost
Runegutt - jeg har nå eksperimentert utover høsten med dette med kalorier. Spiste jeg 1300 kalorier per dag så gikk jeg ikke ned et gram, men fort opp. (Spør meg ikke hvordan det er mulig - men slik ble det)
Deretter økte jeg mengden fett i maten betraktelig. Dels fordi det er vinter og jeg fryser noe så grusomt dels fordi jeg var sulten på fett. Starter nå gjerne dagen med en kopp kakao laget kun på kremfløte - det er jo fort 5-600 kalorier, også har jeg lagt på et lite måltid med noen nøtter i tillegg til to måltider skikkelig mat (kjøtt/fisk og grønnsaker, gjerne med rømme på).
Dessuten spiser jeg helst noen egg til kvelds.
Med andre ord - en snau dobling av kaloriinntaket. Går ikke opp nå heller, og ikke så mye ned, men det har da omsider begynt å bevege seg litt ihvertfall.
Så - nå har jeg testet og testet og testet og må rett og slett bare innrømme det alle her inne har sagt til meg lenge... Kaloriinnhold er helt uinteressant :)
Å
Da skjønner jeg ikkeno.
Med mkindre 1300 kcal fikk kroppen din til å tenke "SULTEKUR" og dermed stoppe alt.
Jeg har et kaloriunderskudd. Det er ikke mulig å svelge vedlikeholdsantallet kalorier på denne dietten.
Nei, jeg skjønner det ikke jeg heller. :rister på hodet:
Men det var en veldig ok oppdagelse å se at jeg ikke begynte å legge på meg selvom jeg doblet matinntaket.
Det kan ha hatt med sparebluss å gjøre, og det kan ha hatt med stress å gjøre - har hatt en tøff sensommer/høst i år.
Men likevel skal man ikke kunne legge på seg på 13-1500 kalorier hvis noe noen har sagt om kalorier stemmer. Ikke når hvilekaloriforbruket er på snaue 2000 kalorier i døgnet og man trener aktivt sykling... Men likevel - observerte data over lang tid bekrefter at slik var det.
Ikke har det noe med at jeg har jukset e.l. heller. Jeg har ikke puttet en ulovlig bit med noe som helst i munnen og alt er talt med i regnestykket.
Jeg raser jo ikke akkurat ned i vekt nå heller, men de siste ukene har det tuslet av tre kilo. (Siden jeg begynte med mer mat)
Ehh...mitt forslag er egentlig at man følger dagsmenyene i Ketolyseboka i starten jeg...hvis man er usikker. :o Etter et par uker setter det seg litt i fingrene hvor mye det skal være av ditt og datt, og man kan begynne å finregne på prosenter og gram hvis man føler at man må det.
SÅ komplisert er ketolysekuren tross alt ikke. ;)
Ikke stress! Stresshormoner fører til fettlagring.
Jeg lever med ketogent kosthold permanent jeg - så jeg tar det ikke så nøye om jeg ikke raser ned i vekt sålenge jeg slipper å føle at jeg går på noen kur - og ikke legger på meg. Dermed vil jeg ikke følge menyene heller... :trassig:
Men det er jo samme prinsippet da - og hvis jeg finteller så er det igrunnen stort sett den samme maten også :) Med nok grønnsaker og vann og nå også med mer fett enn før.
Når jeg har gått ned omtrent 30kg - fra 110 til rundt omkring 80 siden påske...kan jeg fremdeles spise like mye fett som da jeg startet? Jeg vet at jeg ikke får i meg like mye fett nå som f.eks midt i perioden...jeg går ikke opp men har en pute igjen på magen som jeg ikke kan se minker noe særlig.
Det går ikke nødvendigvis så mye lettere med magen for oss kvinner, altså :p
Dere vil fort merke om det blir for mye fett, fettdiaré er et sikkert tegn.
Om man vil være helt sikker så kan man bruke matpådata eller fitday.com for å finregne på det, et optimalt forhold når man ligger såpass lavt på karbene vil være ca 70/25/5 (fett/proteiner/karbohydrater).
Det jeg skrev opp er energiprosenten, altså. Så det er umulig å vite om det er for lite eller for mye uten å vite hvor mye protein og karbohydrat du spiste i tillegg.
Men! Min erfaring er at dersom man følger prinsippene i dietten nøye, og konsentrerer seg om riktig antall karbohydrater fra riktige kilder, så går resten ganske av seg selv.
20.1g karbs (2,9%)[size=2][/size]129.9g protein (17,9%)254g fett(78,7%)
Litt mye protein ser jeg her. Og litt mye karbs. Pleier å ligge på 15 g. Men er fremdeles i ketose så da får det være greit.:p Lurer på om jeg skal følge matplanen i boka fra og meste uke.
Så lenge du ikke har noen problemer med fettinntaket så går det bra. Man skal visst ha et gram protein pr kg kroppsvekt, men jeg har aldri brydd meg noe med det, og jeg har gått ned likevel.
Slet ikke i begynnelsen av ketosen jeg da. Slet de siste mnd. av Lindberg :-)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.