< Tilbake til oversikten

Fra ketolyse til Lindberg

#1

scartz sa for siden:

Heisann!

Nå har jeg følgt ketolyse i ca 2 måneder. Gikk ned 4 kg, men så stoppet det opp. Jeg føler det er påtide å gå over til lindberg; Både pga at det blir litt VEL mye fett, pluss jeg konne tenkt meg litt billigere måltider/variasjon..

Er det noen her som har erfaring med ketolyse over til lindberg? Jeg er litt usikker på hvor mange karbs jeg skal spise, og hvor de skal komme fra!

Skal jeg velge light produkter eller vanlige? (rømme, majones, philadelphia, hva slags melk)

Dette er hvordan jeg tenkte å planlegge en dag ca:

Frokost: 2 skiver wasa rugsprø/husmann/salat med kjøtt/ grovt knekkebrød med (fetende?) pålegg. Er veldig glad i makrell i tomat, roastbiff, majones, egg, tunfisk, leverpostei.

Lunsj: Yoghurt yoplait 0,1 % (er denne søt? Eller smaker den helt naturell? Det blir for bittert for meg..) evt 2 kiwi. (kan jeg ha banan?)

Mellom: Nøtter? Biola?

Middag: Halv tallerken valgfrie grønnsaker (ikke rot), en del kjøtt. Skal kjøttet være magert? Om jeg spiser nakkekotellett, skal jeg skjære vekk fettet? Pluss evt. en liiiiten del lovlig pasta/ris

Kwells: Smoothie (kan jeg ha i LITT fruktjuice?), /knekkebrød/salat med kjøtt og olje.

Er usikker på om dette kommer til å være mettende nok! Har dere forslag? Trenger sårt hjelp, vekta har stått stille i 5 uker :O


#2

Marita sa for siden:

Heisann... er litt rusten, men skal prøve svare ut i fra sånn som jeg ville gjort det, så får heller noen korrigere meg om jeg er på bærtur :p

Første jeg vil si, er at når jeg slutta på ketolyse, slutta jeg også å telle karber i gram... tenkte heller mer generelt lavkarbo, og valgte mat etter GI.

Hva fett angår, så velger du lavfett - om du mener i melkeprodukter osv. Lindberg er egentlig mer opptatt av hvilken type fett det er, og fokuserer på sunt fett vs usunt fett!

Hva matforslagene dine angår, så:

Frokost:
Rugsprø er ok, tror ikke husmann er ok, selv anbefaler jeg fiber plus eller multigrain! Salat er selvfølgelig ok! Hva påleggsforslagene dine angår, synes jeg de ser fine ut!

Lunsj: Youplait 0,1% er den yoghurten i allefall jeg spiser på fedon - det har gått helt fint. Hva frukt angår, så vet jeg ikke med banan - selv har jeg brukt mye eple, pære og appelsin.. Dersom du spiser bare yoghurten, ville jeg også spist en neve usaltede nøtter, for å få de gode fettsyrene og en metthetsfølelse som varer lenger. En salat er også finfint!

MM: Jeg spiser somregel bare en neve nøtter eller noe slikt om sulten melder seg. Det har ikke akkurat skjedd så ofte, men :p

Middag: Du kan spise litt rotgrønnsaker på fedon! Gleden var stor da jeg skjønte det går an å spise f.eks frosne wokblandinger igjen :D Somregel så er middagen min wok/ovnsbakt laks/stekt kylling/svinefilet med grønnsaker, ris og pasta holder jeg meg unna, og unner meg heller litt litt woksaus eller lignende! Jeg skjærer vekk fett ja.

Kvelds: Husk at fedon sier bare et brød/korn-måltid om dagen, så hvis du har brukt det tidligere, så skipper du det nå.. For min del, har jeg som regel skjært 1 eple og 1 pære i biter, og helt over en yoghurt (0,1%) til kvelds.. og spist en neve nøtter. Enkelt og greit fordi søtsuget melder seg hos meg på kveldene, og det er en effektiv måte å stanse suget på :p

Håper det var litt hjelp i allefall! :o Skal på'an igjen selv nå for å kicke igang en siste innsats før jul, så dette kan bli gøy!


#3

scartz sa for siden:

Supert! Hørtes veldig ut som måten jeg har levd nå den siste uka! :)
Spise mer magert, men jeg tror jeg kommer til å holde meg til "vanlige" meieriprodukter og også pålegg, da der er mer karbs i light produkter.. Da tenker jeg på leverpostei, philadelphia, ost ol.

Yoghurt og oppskåret frukt hørtes godt ud, en god ide! :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.