< Tilbake til oversikten

Rask middag uten karber

#1

Adriane sa for siden:

Løvbiff

1 kg karbonade/kjøtt/medisterdeig eller en blanding
Noen ark bakepapir delt i 4 biter
Kjevle

Ta et papir, klem sammen kjøttet til en liten ball som du
klemmer sammen i hånden og legger på papiret
Trykk den litt ned, legg over et nytt papir, og kjevle flat
til ca 2-3 mm tykkelse

Jeg bruker en bolle og trykker ned over for å få de jevne i kanten og like store,
men det er ikke viktig

Legg de ferdige biffene på hverandre med papir mellom,
og frys i boks eller pose

Når de skal lages til er det bare å slenge den frossen opp i pannen,
og krydre med det du liker. Jeg bruker stort sett bare
grillkrydder, pepper og hvitløk

Dobbelt Løvbiff

Legg på en skive av gul ost, smøreost o.l, litt hakket løk og dekk
med en ny løvbiff. Klem litt sammen i kantene. Må da steke litt lenger


#2

Skippy sa for siden:

Så klart, at jeg ikke har kommet på det selv. Mye billigere enn ferdige løvbiffer.


#3

Adriane sa for siden:

Brukte karbonade denne gangen, og la litt hvitløksmør oppå den ferdigstekte
biffen. Stekte de bare et minutt på hver side. Kommer til å bli en gjenganger
her på travle dager. Litt stekt løk og et salatblad så er det gourmet nok her:)


#4

Sivensvans sa for siden:

For et supert tips! Tusen takk!;)


#5

Anitra sa for siden:

Mmmmm, nå ble jeg virkelig sulten!


#6

Mellon sa for siden:

Genil greie da. Men hva med å krydre eller tilsette løvbiffen noe før ne flater den ut. Jeg har oppskrift på tapasboller med rå chorizio og feta, det burde jo kunne blandes å flates ut til deilige løvbiffer.


#7

Adriane sa for siden:

Høres godt ut det, men bør være nokså finmalt for å kjevles ut. Prøv, og fortell oss hvordan det ble:)


#8

Mellon sa for siden:

Det skaljeg gjøre vetdu. Da jeg laget kjøttbolene kjørte jeg choritzoen i miskeren, gjorde det samme med fetaen, choritcoen var jo rå og fikk samme konsistens som kjøttdeigen. I tillegg er det jo også virkningsfult som bindemiddel. Skal seom jeg ikke kan anskaffe ingridienser til dette til helga, de pølsene er litt vankelig å få tak i, selger stort sett kokte fra Gilde på butikken, og de er ikke brukenes.


#9

Adriane sa for siden:

Det som var det fine var at de hang så godt sammen når de gikk fra fryser og rett i panne. Mulig du trenger pølsene som bindemiddel til osten? Eller egg?


#10

Adriane sa for siden:

Om farsen du bruker er litt fettfattig, er det bare å tilsette det du selv liker. Kryddersmør feks.:)
[color=#483d8b][/color]
Etter at de er stekt da.


#11

Janis sa for siden:

Søkte opp løvbiff. Dette var genialt. :)
Veldig dyrt med løvbiff, særlig da stabburet er de eneste uten karber.

Men ser for meg at de smaker veldig "bare kjøttdeig" ? Eller? (håper jeg ikke stiller et super slemt sp.)


#12

Seba-stina sa for siden:

Synes ikke vanlig ferdigkjøpt løvbiff smaker så mye mer enn det, jeg...

Supert tips, tusen takk!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.