Løvbiff 1 kg karbonade/kjøtt/medisterdeig eller en blanding Noen ark bakepapir delt i 4 biter Kjevle Ta et papir, klem sammen kjøttet til en liten ball som du klemmer sammen i hånden og legger på papiret Trykk den litt ned, legg over et nytt papir, og kjevle flat til ca 2-3 mm tykkelse Jeg bruker en bolle og trykker ned over for å få de jevne i kanten og like store, men det er ikke viktig Legg de ferdige biffene på hverandre med papir mellom, og frys i boks eller pose Når de skal lages til er det bare å slenge den frossen opp i pannen, og krydre med det du liker. Jeg bruker stort sett bare grillkrydder, pepper og hvitløk Dobbelt Løvbiff Legg på en skive av gul ost, smøreost o.l, litt hakket løk og dekk med en ny løvbiff. Klem litt sammen i kantene. Må da steke litt lenger
Brukte karbonade denne gangen, og la litt hvitløksmør oppå den ferdigstekte
biffen. Stekte de bare et minutt på hver side. Kommer til å bli en gjenganger
her på travle dager. Litt stekt løk og et salatblad så er det gourmet nok her:)
Genil greie da. Men hva med å krydre eller tilsette løvbiffen noe før ne flater den ut. Jeg har oppskrift på tapasboller med rå chorizio og feta, det burde jo kunne blandes å flates ut til deilige løvbiffer.
Det skaljeg gjøre vetdu. Da jeg laget kjøttbolene kjørte jeg choritzoen i miskeren, gjorde det samme med fetaen, choritcoen var jo rå og fikk samme konsistens som kjøttdeigen. I tillegg er det jo også virkningsfult som bindemiddel. Skal seom jeg ikke kan anskaffe ingridienser til dette til helga, de pølsene er litt vankelig å få tak i, selger stort sett kokte fra Gilde på butikken, og de er ikke brukenes.
Det som var det fine var at de hang så godt sammen når de gikk fra fryser og rett i panne. Mulig du trenger pølsene som bindemiddel til osten? Eller egg?
Synes ikke vanlig ferdigkjøpt løvbiff smaker så mye mer enn det, jeg...
Supert tips, tusen takk!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.