Gerd sa for siden:
Smørdampa blomkål med quattro formaggio (ostesaus)
(ca 12 karber i hele, holder til 3-4 porsjoner)
4 dl. fløte
½ kyllingbuljongterning
50g. camenbert
50g. norzola
35g. parmesan
75-100g. gulost
Kok opp fløten med buljongterningen.
Skru ned varmen så det så vidt syder.
Tilsett ost i små biter, litt om gangen, rør godt hele tiden til osten smelter.
Gulosten tilsettes til slutt, litt og litt til du får passe konsistens på sausen.
Kok opp en hel blomkål i lettsalta vann, tilsatt litt smør (1-2ss)
La blomkålen koke ca 15 minutter. Hell av vannet.
Legg ønsket mengde blomkål på tallerken, hell over litt saus.
Strø gjerne på litt sprøstekt bacon og tørka basilikum.
NYT!
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=881&albumid=130&dl=1225203938&thumb=1[/img]