Adriane sa for siden:
Fant denne på lchf sider i Australia – beste kake hittil
Hazelnut Higgedly Piggedlys
120 g mandler
1,2 dl kokos
1,2 dl splenda
1 ts vaniljeessens
100 g smør
¼ ts salt
100g hasselnøtter som er ristet i litt olje og delt i to
200g sukkerfri sjokolade knust i biter
Skåld mandlene i 2 min og fjern skallet. Tørk i ovn 1 t på 50 g. Mal på kvern.
Mal kokosmasse i maskin til mel
Bland alt det tørre, smelt smør og ha i vanilje og lag en tykk røre som trykkes ut
i en liten form kledd med bakepapir.
Stek ved 180 g i ca 20 min til farven er lys brun
Ta kaken ut av ovnen, spre sjokoladen over og sett inn igjen i ca 1 min
til sjokoladen er smeltet. Bruk en slikkepott eller annet egnet redskap til
å jevne ut. Sleng på hasselnøtterog trykk de forsiktig ned.
Nå kommer det vanskelige, for den bør stå et par timer i kjøleskapet for å sette
seg. På grunn av nøttene er det enkleste å bryte av biter.
Jeg har også forsøkt å lage sjokolade av smør, kakao, vaniljeessens og splenda
Det var ikke optimalt, men helt greit om man ikke har sjokolade.
21 karber i hele kaken