Noen som har funnet noen vi kan ha, eller lignende, som er ketolysevennlig? Frister så sinnsykt med oste schnitzel, eller cripsy fisk :sikle: Og helst noe som er lettvindt ;)
Har en oppskrift på crispy kylling (hovedsaklig smadret bacongull) men kommer aldri så langt at jeg gidder å lage det!
Ta en pose baconcrisp/fleskesvor og kjør til mel i hurtigmikser.
Ha i tre boller:
Vispet egg
Baconmel
Bakepro/Ketolysemix eller foretrukket proteinpulver iblandet litt salt og pepper
Vend skiver av svinefilet, kylling eller fisk først i Bakepro, så i egg og så i baconmel
Stekes umiddelbart i middels varm panne
Jeg pleier å lage parmesankylling, det er utrolig godt. Det blir jo ikke helt crispy, men det er jo en slags panering og er så godt at jeg alltid spiser for mye.
Du tar 2-3 dl revet parmesan og blander med 3-4 ss mykt smør og 1 dl olivenolje, og litt oregano, salt og en god del paprikakrydder. Røres godt sammen. Vend rå kylingfileter i blandingen så de er godt dekket, ha evt. litt ekstra over dem på stekeplaten eller formen. Stek dem i en halvtimes tid på 180 grader.
Ellers så har jeg brukt en blanding av malte nøtter og Atkins bakemix (ketolysemixen kan vel også brukes) til å panere med. Tror jeg først vendte kyllingen og fisken i egg og så i nøtte-melblandingen og stekte i pannen. Ble kjempesnadder!
Åh, det var godt å høre! :D For det er jo ikke mange karbsene det er snakk om (gj. 11 karbs per 100), og jeg vil jo tro at velger man de rette merkene bør det være ganske sunt!
Jepp, jeg tenker ketolyse og er i ketose - men samtidig må jeg kan spise det de andre spiser eller så blir det så tungvint:) Jeg trenger litt trim men....
Panering er laget av hvetemel, og det er da vel som oftest fritert. IKKE sunt, at man går ned i vekt synes jeg ikke er et argument i seg selv! Jeg har panert i sesamfrø, kjapt, og godt!
Blir liksom ikke den samme smaken... Er ikke serlig glad i frø..
Fisk med ja, hvetemel som er 11 karbs per 100 syntes ikke jeg hørres så gale ut en gang i blant..
Ja det er jo sant... Bare så kjedelig å kutte ut en kilde som faktisk er FISK. For jeg spiser ca... aldri fisk :p
Er vel bare litt lei den standard kyllingfileen, kotellett og biff. Tenker SKUMLE tanker som "jaja går jo ikke ned i vekt uansett.. kan vel unne meg en fiskepinne eller to" :p
Beklager nesten at jeg kom med litt for anstrengende tips på panering. Det skal ikke gjenta seg. Men det er noe med det at mat med smak krever en innsats.
Som alt annet av verdi:snill:
:o
Skjønner! Det er jo bare snakk om å endre en del av tankemønstrene sine og prøve å tenke helhetlig når man endrer kosthold, ikke bare vektnedgang! Man går også ned i vekt ved å sulte seg, men det er jo ikke det samme som at det er sunt!
Men hvorfor spiser du ikke fisk? Er det for at du ikke liker det?
Det finnes jo så mange vidunderlige fiskeretter! Søk litt rundt her på forumet, så finner du masse!
...Og når man skal leve sunt, så er det som Adriane sier et poeng å gi det en innsats! Jeg lager all mat fra bunnen av, men jeg prøver å planlegge litt, og synes ikke det tar så mye tid, men jeg er flink til å lage store posjoner og fryse ned og sånn.
Hehe det går fint. Godt med tips enn at folk ikke svarer :)
Ja, god mat er en innsats.. Er alltid verdt det egentlig! Men noen ganger er jeg så laaat.. Venter på at sjefa skal kutte ned arbeidstimene mine for neste måned. Har vært altfor sur og grinete i det siste. Drittlei skole. Drittlei vekta som påstår at jeg ikke går ned i vekt lengre :p Og jaa, jeg er sur og grinete nå! :p
Nei huff og huff! Ingen fiskepinner på meg med det første. Kanskje jeg skal unne meg det en gang vekta mi og jeg blir enige! :)
Greit å velge sine karbohydrater med omhu, men det kan vel ikke være så krise av og til. Kommer kanskje litt an på hvor strikt man er i sin overbevisning? Selv spiste jeg panert fisk (rødspette tror jeg det var) i kantina på jobb av og til da jeg gikk på ketolyse, ute at dette så ut til å virke inn på vekta. Men gjorde som regel sånn at jeg skrapte vekk noe av paneringen (sånn for sikkerhetsskyld).:rolleyes:
Dr*t i fiskepinner! Det er jo så mye annet som er verdt å unne seg enn sånn kjip halvfabrikata!
Som sagt; Om du lager store posjoner av noe, så er det jo bare å varme opp på late dager :)
Hmm jo jeg liker fisk. Men digger det ikke. Liker godt laks og makrell.. Blir bare ikke til at jeg lager det. Har ikke mye erfaring med fiskeretter heller, egentlig.
Blir vanskelig å planlegge av å til når det blir så mye jobbing og skole.. Som regel er jeg på skolen kl 08 om morgenen, rett til jobb kl 14, ferdig 19.30. Da er det i butikken å handle, og diverse ærend. Hjemme litt før ni. Ikke alltid det frister å diske opp en stor fiskerett da :D Pluss typen liker kun kjøtt, ikke grønnsaker, dressinger ol.. Så føler meg veldig alene ang dietten men også matlagingen :(
Jo, for noen er det krise, og folk må gjøre som de vil, men jeg prøver i alle fall som best jeg kan å forfekte et realistisk syn på det. "Litt" blir gjerne til "ofte" og det er man jo ikke tjent med. Men folk får bare gjøre som de vil. Fiskepinner er uansett søppelmat, det er jo ingen vits i å legge fingrene mellom!
Skriv en matplan, lag en handleliste, handle kun en gang i uka og kanskje om du går tom for noe, bruk et par timer én dag til å mekke ting som kjøttboller/kjøttkaker, en stor salat som du har i en boks og andre lignende ting. Det finnes alltid løsninger, jeg har vært i akkurat samme situasjon som deg, men det gjelder å se bort fra hindrene og kikke etter løsningene ;)
Aldri tenkt på fiskepinner som søppelmat, men er kanskje det...
Men nå er det vel grenser for hva som skal gå under søppelmat da (tenker mcdonalds og dolly f.eks).
Men jeg unner meg ein schnitzel en eller annen gang utifra det dere har sagt nå! Men ikke enda. Akkuratt nå er jeg i en "feil-fri" zone for å se om at det er JEG som gjør noe galt eller ei :p
Klart, fiskepinner står jo ikke høyest på min liste heller, hverken når det gjelder smak eller sunnhet. Mener bare at man ikke skal behøve å få fryktelig dårlig samvittighet for å spise slikt av og til. Og for de som faktisk er ganske opptatt av å gå ned i vekt, kan det jo være greit å høre andres erfaringer med slik mat og vekttap. Selvfølgelig er det jo greit å ikke spise det for ofte... som med så mye annet :)
Nei, jeg sier ikke at man skal ha dårlig samvittighet, men hele denne "unne seg"-greia synes jeg bare er litt tullete! Hva med å unne seg en hyggelig opplevelse i stedet for?
Spis ostesnitzeler og fiskepinner så mye dere vil, jeg prøver bare å si at det ikke er sunt, at det er en fordel å snu på tankemønsteret sitt i forhold til belønning etc. Å få dårlig samvittighet er i alle fall meningsløst dersom man først sitter der med en fiskepinne i munnen.
Nei men dere begge har gode poeng! Fiskepinner burde ikke være en belønning. Jeg er desverre altfor flink til å "belønne" meg selv med mat, istedet for opplevelser/shopping!
Ang. fiskepinner så tenker jeg mer på det som variasjon i kosthold, spesielt siden jeg spiser så lite fisk.. Er godt når det er litt crispy :) Men jeg mener det skal være ganske mange bedre alternativer i frysedisken enn fiskepinner! Er jo merker som har mye mer fisk per pinne, om dere fatter :o
Hehe.. sier du at fiskepinner ikke er en god opplevelse? :eek: Når det gjelder mat som dette er det vel ofte ikke snakk om å "unne" seg noe, men f.eks. å finne rask mat eller spise det som blir servert.
Skal prøve å gjøre det litt lettere for deg å holde deg unne fiskepinnene.
1: Det er mer brød enn fisk i fiskepinnene
2: Den lille fisken som er der er bare sånn "fisk" som er avskjær fra annen fisk fordi det ikke er bra nok kvalitet på til å selges som fileer.
3: De tilsetter mye dritt for å få det til å smake godt (Lure deg til spise det de ikke kan selge ellers)
4: Du bruker masse av karbene din på dette....
5: Du har ikke godt av det.
Det gikk nett et program på svensk tv om det, derfor vet eg dette
Ja nå frista ikke fiskepinner! :p
MEN, nå er det ikke nødvendigvis fiskepinner jeg tenker på. Er andre LIGNENDE merker i frysedisken som virker litt sunnere!
Fiskepinner har ikke jeg heller sansen for men jeg kjøper panert alaskatorsk fra Isbilen. Der er store gode fiskestykker. Brukte dem aldri mens jeg gikk på Ketolysekuren (dertil er det nok litt for mye KH desverre), men har brukt dem nå etter kuren. Bruk heller Kh mengden til grønnsaker og spis ren fisk. Min favoritt er og var stekt laksefilet. De frossne oppdelt i 4 porsjons stk. er enkelt og kjempegodt!:)
... Og det samme gjelder for schnitzler - det er ikke det beste kjøttet og fy eff så mye salt det er i de. :p Men det er min personlige smak...
Scartz, kjøp heller frossen, ren fisk og lag en saus (evt ferdigsaus) og kok opp noen grønnsaker som du serverer til. Fisken kan du enten steke eller gratinere i ovnen. Det tar ca 1/2 time. Det er myye bedre enn disse ferdigproduktene som som ofte inneholder for mye salt.
Som Photobscura sier, det er bare litt planlegging som skal til ;)
God middag!!:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.