< Tilbake til oversikten

Lavkarbo rullekake

#1

Gerd sa for siden:

Oopsie-rullekake
(tatt utgangspunkt i oopsirolls)
(13,65 Karber i hele rullekaken laget med 1,5dl krem og 50g jordbær)

3 store egg
1/4 ts bakepulver
100 gram Kremost
1ts (stix) splenda

Krem til fyll:
1,5-2 dl vispet kremfløte
1ts(stix) splenda
50-100g rørte jordbær eller bringebær blandes i kremen

Separer eggene. Bland sammen kremost og eggeplommene i en bolle. Visp eggehvitene og bakepulver stivt. (Miks hvitene først, så plommene om du bruker samme mikser) Vende plommene og osten forsiktig i hvitene, vær forsiktig så det ikke faller sammen.
Smør røra utover bakepapirkledd stekeplate

Stekes på 150 grader i 25-30 minutter.

Strø gjerne litt splenda (ikke nødvendig) på et bakepapir på kjøkkenbenken.
Når kaka er stekt hvelves den over på bakepapirer. La stekebrettet ligge oppå til kaka er nesten avkjølt.
Ta så av stekepapiret på toppen av kaka.

Smør kremen utover, og rull kaka sammen. Bruk bakepapiret den ligger på til å rulle med.

Denne var nammis!!!!!
OBS: Jeg bruker veldig lite søtstoff, tilsett gjerne mer viss dere liker det søtt ;)

[color=#006400][/color]
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=860&amp;albumid=130&amp;dl=1224781085&amp;thumb=1[/img]
På bildet: Nannahs eplekake, Geds ostekake og rullekaka :D


#2

Areola sa for siden:

Genialt!!


#3

Levita sa for siden:

Åh, dette så godt ut, Gerd! Rullekake er noe av det beste jeg vet i utgangspunktet...Noe å prøve i helga, dette!


#4

LilleRosin sa for siden:

Ostekake er knallgodt. Tror jeg skal prøve denne her. :D


#5

Adriane sa for siden:

Så morsomt! Hadde jeg aldri tenkt på, men skal prøve i morgen.
Var den grei å skjære?


#6

Gerd sa for siden:

Ja, veldig grei å skjære opp :ja:


#7

susasa_s sa for siden:

lagde rullekaken i helgen med krem og Heistads jordbærsyltetøy:) kjempe godt:):)


#8

Areola sa for siden:

Den er sikkert også kjempegod med TINE Kremost Ananas og mandarin :ja:


#9

QueenConnie sa for siden:

wow! og jeg som trudde slanking skulle være kjedelig!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.