< Tilbake til oversikten

Whooopsie-oopsierolls pizzabunn

#1

Lasse sa for siden:

Prøvde en variasjon på opsie-rollsene i dag som funket meget bra, spesielt som pizza-bunn:
4 egg
100 gram kremost (gjerne krydret)
1/2 str teskje tørrgjær
1/2-dl vann
1-2 dl carbalose mel, proteinpulver eller bakemix kan også brukes
(carbalosemelet mitt er kjøpt på netrition.com)
Litt salt, en knivsodd sukker (blir spist av gjæret).

Rør tørrgjæren ut i litt lunkent vann
Tilsett eggeplommer og kremost
Kjør sammen med mikser, spe med carbalose/brødmix
Konsistensen skal være som vaffelrøre
Om blandingen er kald, sett i et vannbad e.l.
til gjæren har begynt å boble - 10-20 minutter

Pisk eggehvitene stive med litt salt.
Bland forsiktig sammen, spres på bakepapir ca 1/2-1 cm tykt
Stekes ved 180 grader i 15-20 minutter.
Skal ikke bli mer enn lysebrun, steker du den for hardt/lenge kommer smaken av brent egg frem.
Tenk hudfargen til Marek Sappara eller vaniliesaus.

Avkjøles, deretter kan du lage pizzaen din.

Resultat - en flat, porøs bunn med en svak smak av gjærbakst, tekstur minner veldig om en myk lefse. Ikke seig.
Ingen smak av hverken carbalose eller egg. Den typiske egge/proteinsmaken som jeg har blitt så grundig lei av
og som jeg kjenner bakerst i munnhulen så fort jeg får en bit på tunga uteblir fullstendig.
Tro meg, jeg har prøvd det meste og kan kjenne eggesmak i selv de mest finurlige oppskrifter, inkl oppsie-rolls.

Karbohydrat-innholdet vil varier etter hva du bruker. Mitt carbalosemel inneholder 19 gram pr 100g.

  • jeg anslår at et helt brett vil inneholde ca 20-25 kbh i mitt tilfelle. En middag (1/4) vil derfor inneholde
    ca 5 g kbh uten fyll,noe som er greit for meg.

Tips: Som pizza-saus bruker jeg pastasausen Barilla Arrabbiata (jepp!, riktig stavet), denne inneholder
kun 3,5 g karbohydrat pr 100g og er ganske sterk (chili). Drukner det meste av det som måtte være va smak i bunnen.
.


#2

sirimor sa for siden:

Dette hørtes veeeldig interssant ut. Hva er carbalose - hvor fåes det kjøpt?


#3

Lasse sa for siden:

Jeg bestilte dette via netrition.com som sagt.
www.netrition.com/tova_carbalose_page.html

Jeg klarer ikke lengre smaken av diverse proteinerstatninger og brødmixer og kjøpte dette som en siste utvei.
Men også dette produktet setter dessverre et tydelig preg på smaken om det brukes i større mengder eller som et mel-substitutt.
Oppskriften over er første gang jeg har fått til noe som kan minne om hvetedeig.


#4

sirimor sa for siden:

Takk tipset.:) Jeg har lyst å prøve ut carbalose, for jeg savner egenskapene til hvetemel når det skal bakes.
Pizzabunnen skal jeg lage neste gang det blir pizza.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.