Lasse sa for siden:
Prøvde en variasjon på opsie-rollsene i dag som funket meget bra, spesielt som pizza-bunn:
4 egg
100 gram kremost (gjerne krydret)
1/2 str teskje tørrgjær
1/2-dl vann
1-2 dl carbalose mel, proteinpulver eller bakemix kan også brukes
(carbalosemelet mitt er kjøpt på netrition.com)
Litt salt, en knivsodd sukker (blir spist av gjæret).
Rør tørrgjæren ut i litt lunkent vann
Tilsett eggeplommer og kremost
Kjør sammen med mikser, spe med carbalose/brødmix
Konsistensen skal være som vaffelrøre
Om blandingen er kald, sett i et vannbad e.l.
til gjæren har begynt å boble - 10-20 minutter
Pisk eggehvitene stive med litt salt.
Bland forsiktig sammen, spres på bakepapir ca 1/2-1 cm tykt
Stekes ved 180 grader i 15-20 minutter.
Skal ikke bli mer enn lysebrun, steker du den for hardt/lenge kommer smaken av brent egg frem.
Tenk hudfargen til Marek Sappara eller vaniliesaus.
Avkjøles, deretter kan du lage pizzaen din.
Resultat - en flat, porøs bunn med en svak smak av gjærbakst, tekstur minner veldig om en myk lefse. Ikke seig.
Ingen smak av hverken carbalose eller egg. Den typiske egge/proteinsmaken som jeg har blitt så grundig lei av
og som jeg kjenner bakerst i munnhulen så fort jeg får en bit på tunga uteblir fullstendig.
Tro meg, jeg har prøvd det meste og kan kjenne eggesmak i selv de mest finurlige oppskrifter, inkl oppsie-rolls.
Karbohydrat-innholdet vil varier etter hva du bruker. Mitt carbalosemel inneholder 19 gram pr 100g.
- jeg anslår at et helt brett vil inneholde ca 20-25 kbh i mitt tilfelle. En middag (1/4) vil derfor inneholde
ca 5 g kbh uten fyll,noe som er greit for meg.
Tips: Som pizza-saus bruker jeg pastasausen Barilla Arrabbiata (jepp!, riktig stavet), denne inneholder
kun 3,5 g karbohydrat pr 100g og er ganske sterk (chili). Drukner det meste av det som måtte være va smak i bunnen.
.