Er så utrolig flink og tålmodig for tiden, men så gikk jeg sulten i en barnebursdag og sprakk så det sang!!! Jeg har sikkert spist 1000 karber i dag... begynte så fint med en stakkars pølse, men klarte ikke holde meg unna sjokoldekake og OSTE POP!! Er det mulig?!?!? Nesten litt pinlig, for jeg skryter sånn av at jeg ikke har noe særlig sug på noe godis på ketolyse... Men tok feil der, gitt!
Så i morgen er det knallhard trening for å komme inn igjen i rett stim!
Og jeg som bare har ett kg før nytt titall... Går vel fjorten dager-tre uker før jeg kan feire det... :_oppgitt:
Sorry sytingen, folkens... måtte bare få det ut...
:klem: [color=darkgreen][/color] Husk: ALLE snubler :ja: Og det er kroppen som driver disse lystene... Kroppen kjemper i mot, for den vil helst ha raske karber... [color=darkgreen][/color] Reis deg opp, børst av deg og fortsett i god lavkarbo-stil du :) Ikke vær sint på deg selv, det tjener ikke noe... [color=darkgreen][/color] :klem: og :heia:
Å er det ikke deilig Sepia å få komme ut med frustrasjonen, og ikke bli fordømt....... Bare kozlige kommentarer om å børste støvet etter "fallet" og komme seg videre.
Du er ikke den eneste forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=18288
som har fallt for fristelsen. Og det blir sikkert flere. Men til forskjell fra dem som gir opp etter en sprekk så reiser vi oss og snubler videre:)
Stor :klem:Har vel også gått i den "fella". Gjort er gjort, og spist er spist, men da må du tenke, hva er det verste som kan skje.... Jeg begynner på ny frisk :D
Lykke til! Man lærer så lenge man lever. Fortsatt god søndag :D
Kom til å tenke på en sak. Etter en skikkelig sprekk så vil vel carber i massevis lagres i muskler og lever.
Er det da fornuftig å styre unna fett et par tre dager? "Bare " leve på protein?
For med carber i kroppen skilles det jo ut insulin, og det er jo et "fettlagrings"-hormon. Så da får en dobbel virkning av sprekken.
Noen som føler de har peiling ???????????????????????:confused:
Insulin skilles ut pga høyt BLODsukker. De karbohydratene som lagres i musklene vil kroppen frigi litt og litt ved lavt inntak av karber og vil aldri gi et blodsukker-hopp.
Så man kan godt gå tilbake til fettrikt kosthold dagen etter en sprekk, og det blir mye lettere å holde seg hvis man får i seg nok fett. :)
Det er ikke helt rett. Melkeprotein trekker masse insulin, enda det ikke øker blodsukkeret (annet enn under spesielle forhold).
Insulin har to hovedroller i kroppen: å frakte aminosyrer og glukose til muskler, og nedjustere blodsukker. Når du spiser gamalost, som har 50 g melkeprotein og 1 g fett, får du nok melkeprotein til å øke insulinet mye, men ikke nok fett til å lage fysiologisk insulinresistens (motstand mot insulinets ønske om å kjøre glukose inn i muskel). Jeg tror de fleste vil erfare et blodsukker-kræsj.
Ja, spis så mye mettet fett du kan. Palmitinsyre trengs for å lage insulinresistens, så glukose spares og heller går til hjernen. Da unngår du blodsukker-kræsj, og du slipper å gå rundt og drømme om honning-glaserte mandler.
Sprekken i seg selv er ufarlig, så insulin-nivået holdes er lavt på hverdager.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.