Hjørdis sa for siden:
Hjørdis sin høstgryte:
1 1/2 kg høyrygg av okse
2 løk
1 aubergine
5-8 sjampinjong alt etter hvor store de er
1 boks knuste tomater
1 1/2 hvitløk, av de store uten fedd
4 spiseskjeer smør
rapsolje, kanel, cajenne, pepper og timian
Slik gjør jeg:
Del opp kjøtt i serveringsstykker, brun disse i smør, gjør samme med beinet som er i kjøttet. Legg det over i ei gryte. Kok ut panna mellom hver steking og hell over kjøttet. Brukte tilsammen ca 3 dl vann til utkoking.
Skjær løkene i ringer og stek i smør til de begynner å bli blanke. Hell i gryta (kok ut panna).
Kutt opp auberginen i små terninger, skjær opp soppen, hakk hvitløken og ha alt i gryta.
Kok opp og la det småkoke en times tid.
Hell så over en boks med tomater, krydre med ca 1 ts kanel, ca 1 ts eller mer med cajennepepper og pepper og timian etter smak.
Slå over en halv dl olje og la det koke en time til.
Server med jukseris eller blomkålmos.