< Tilbake til oversikten

Ricotta

#1

Donkea sa for siden:

Hvor får jeg tak i ricotta? Eller noe tilsvarende?
Og hva er næringsinnholdet i denne (slik at jeg kan finne noe tilsvarende)?


#2

Karin sa for siden:

Du får det i butikker med såkalt godt utvalg, f eks Meny eller lignende.


#3

cococococat sa for siden:

Kan man bruke vanlig Ricotta?

Så endel South Beach oppskrifter med det, men var usikker på om jeg kunne bruke den typen de har på meny. Noen som vet?


#4

nalana sa for siden:

Vet ikke en gang hva ricotta er jeg! Opplys meg gjerne noen:confused:


#5

Karin sa for siden:

Det er en italiensk kremete ost. Brukes ofte som tilsetning i ulike matretter. Har ikke brukt den selv, men jeg vet at den finnes å få tak i. Engelske kjendiskokker har gjort den populær, om den ikke var det før!


#6

Nille sa for siden:

Du kan bruke den ricottaen de har på meny - jeg har iallefall brukt både den og macarpone osten de har der ... :o De har dem til og med på Prix der jeg bor !

For sikkerhets skyld kan du jo lese på boksen hvor mye karber & fett & sånn den inneholder. På Atkins får vi jo lov til alle slags oster, - men med South Beach er jeg jammen ikke sikker !!


#7

Donkea sa for siden:

Vi har ikke Prix engang. :( Jeg må kjøre 13 mil for å få vanlig mozarella :eek:

Så det går an å erstatte ricottaen med macarpone? Begge 2 er ferskoster, men jeg vet ikke om næringinnholdet ligner på hverandre. Men det har vel ikke så mye å si, siden ost er ikke stappfult av karbohydrater likevel.:rolleyes:


#8

Marianne sa for siden:

Ricotta er en veldig fet ost, og du skal egentlig ikke bruke den på SB.

Jeg brukte cottage cheese Sans 4,5 % fett som jeg blandet til kremost i stavmikseren. Jeg tror mascarpone er akkurat like fet...
[color=teal][/color]
Ha en fin dag!
marianne


#9

Donkea sa for siden:

Enn Kesam (rundt 8 % fett)? Jeg liker ikke cottage cheese...:p

#10

cococococat sa for siden:

På de noen engelske oppskriftene står det Ricotta Cheese, mens i den norske boken står det mager ricottaost. Er det noen som har den amrikanske utgaven og vet hva som står der?

Hvis noen har sett mager ricotta cheese i butikken blir jeg glad om dere forteller hvor....jeg finner nemlig bare den vanlige....og jeg er heller ikke så glad i Cottage chese :-)


#11

smosje sa for siden:

Desverre er det kun den magre typen som er tillat på South Beach, og desverre nr 2 - den finnes ikke i Norge.
Vanlig Ricotta og Marscapone er superfete oster, og veldig ikke til å anbefale på SB, spesielt ikke i Fase 1 og 2! Sorry!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.