isabella sa for siden:
Hei!
Utrolig mange bra oppskrifter her, så jeg drister meg til å sette inn en jeg også. Denne har jeg servert når vi har gjester der ikke alle er lavkarbo.
Kan serveres med salat, og de som vil ha karbo får ris.
500 gr kylling – stekt uten skinn – i biter
100 gram blomkål i små buketter
70 gram brokkoli i buketter (bruk stilken)
40 gram løk – hakket
80 gram paprika (rød for å få litt farge på retten) hakket
180 gram sopp - skiver
25 gram vårløk - biter
Legg lagvis i ildfast form med tandoori krydder, salt og pepper mellom lagene. Hvor mye krydder tilpasser du selv.
Hell på en blanding av 4 dl fløte (matfløte eller kremfløte avhengig av hvor mye fett en tillater seg) og 1,5 dl rømme eller creme fraiche. Her kan en velge å bruke kun fløte eller kun creme fraiche.
I ovnen 180 grader. Hvor lenge den skal stå vil være avhengig av hvordan du vil ha grønnsakene. Noen vil ha dem med tyggemotstand, andre liker dem bedre når de er myke.
Når retten nærmer seg ferdig toppes den med revet ost – jeg bruker mozarella.
Når osten er gylden, ta den ut og nyt!
Denne oppskriften er til en stor ildfast form.
Retten kan varieres, man tager hva man haver.
Forsøk på å regne ut karb etc. har gitt følgende ca. tall pr 100 gr:
(uten at jeg garanterer at det er helt nøyaktig..)
Karbo: 1,8
Protein: 12,06
Fett: 15,9
Kcal: 199
Håper den faller i smak!:)