< Tilbake til oversikten

Brød

#1

kimanders sa for siden:

Heisann.
Jeg er ikke mye til baker, og trenger å kjøpe for å få tak i lavkarbo-brød.
Jeg sendte en mail til Baker Nordby, og fikk denne næringstabellen tilbake for deres lavkarbo-brød:

Her er næringsinnholdet på vårt Bakerns Multifiber. Pr 100 gr.[font=Arial][/font]

Energi:
1164 kJ (278 kcal)
Protein:
20 g[font=Times New Roman][/font]
Karbohydrat::
23 g[font=Times New Roman][/font]
hvorav sukkerarter:
3 g[font=Times New Roman][/font]
Fett:
12 g[font=Times New Roman][/font]
hvorav mettede fettsyrer:
1,3 g[font=Times New Roman][/font]
enumettede fettsyrer:
3,7 g[font=Times New Roman][/font]
flerumettede fettsyrer:
5,3 g[font=Times New Roman][/font]
Kostfiber¹:
6 g[font=Times New Roman][/font]
Natrium:
0,5 g[font=Times New Roman][/font]

Bakerns Multifiber brød er bakt av følgende ingredienser:
Vann, byggmel og sammalt rug - 25%, hvetegluten, soyaflak, solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø,
maisstivelse, soyamel, rapsolje, fruktose, salt, maltmel, gjær, tørket surdeig av rug, fortykningsmiddel E412.

Betyr dette at jeg fint kan spise dette brødet og beregne utifra 3 gram karbo pr 100 gram brød? Eller ?

Hva med Fedon-brødet?
Er det noen som har noen erfaringer å dele med meg?

Jeg savner BRØD !!


#2

nattfrue sa for siden:

Øh, det er jo 23 gram karbo per 100 gram? Hvor fikk du 3 fra? :)


#3

danish sa for siden:

Hei.

Et Fedon-brød skal være "tungt," inneholde hele frø/gryn (f. eks. solsikkefrø, sesamfrø, havregryn), mer grovt mel enn hvitt mel og dessuten være rikt på protein og fattig på karbohydrat (parafrasert fra MHM, som har skrevet bok med Fedon).

Ja, dette er et Fedon-brød. For eksempel har vanlig halvgrov kneip 8 g protein og 43 g karbohydrat, mens dette brødet altså har ca. 12 g mer protein og ca. 20 g mindre karbohydrat.

Slik som jeg har forstått det, trekker norske bedrifter ifra kostfiber før de oppgir antall karbohydrat. Jeg kan ta feil. Isåfall har det litt mer karber.

Dette brødet inneholder veldig mye flerumettet fett og fiber, og svært mye soya og helkorn. Det er ikke særlig sunt, men det er opp til deg. Jeg ville heller tatt meg en øl.


#4

kimanders sa for siden:

Det står at kun 3 av de 23 grammene med karber er sukkerarter... Er det ikke kun dem vi skal telle da? Eller har jeg bomma nå? :-)


#5

Gerd sa for siden:

Det brødet inneholder nok 23 karber pr 100g vare :ja:
[color=darkgreen][/color]
Det eneste som kan trekkes fra karbene er sukkeralkoholer...


#6

nattfrue sa for siden:

Du må telle alle karber, unntatt sukkeralkoholer - og dem er det vel sjelden noe særlig av i brød :)


#7

kimanders sa for siden:

Argh.. :(
Nå som jeg trodde jeg hadde funnet "veien tilbake til brødhimmelen".

Er det noen som kan bistå med en løsning/utvei på brødsuget?
Lei Prottisshake, Lei eggemat, lei salat, lei fettmat... men må jo ha mat da...
:confused:


#8

Gerd sa for siden:

Prøv ut et at de lavkarbo brødene her på forumet. Det er ikke brødbaking med elting og heving. Bare en kakerøre, liksom. Blande sammen, helle i form og steike :ja:


#9

Lissy sa for siden:

Hei
Du kan jo prøve nøttebrød:-)
500 gr hasselnøtter/mandler
15 Egg
100 gr speltmel
100 gr kremfløte
250 gr smeltet meierismør
2 ts bakepulver
1/2 ts muskat
1 ss brødsmuler

Smør brødformen godt, stek på ca 200 grader i 40 min (avkjøles i ovnen)


#10

Gerd sa for siden:

Men da bør du bytte ut speltmel med soyaprotein. Da speltmel har for mye karber til å kunne brukes på ketolyse :)
Og ikke bruke brødsmuler....

Ellers ligger det oppskrifter her på lavkarbo - nøttebrød (som jeg lager mye av):
forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=848


#11

kimanders sa for siden:

Dersom jeg skal følge Lissys oppskrift med Gerd korrigeringer:
Er det da bare å blande alt i mikser'n, helle det i brødformen, og steke i vei.. Eller må dette blandes i riktig rekkefølge?
:o


#12

Gerd sa for siden:

Her er oppskrifta jeg bruker:

Nøttebrød, Lavkarbo

200g mandler
200g paranøtter/valnøtter/hasselnøtter blandet
100g linfrø
100 gr ketolyse bakemiks
2 ts. Bakepulver
1/2-1ts revet muskat ( gir veldig god smak)
12 egg
1,2 dl fløte
175 gram smeltet smør

Kjør nøttene i en food prosessor til det er finmalt. Tilsett 100gram ketolyse bakemiks, bakepulver og muskat. Rør godt. Ha i egg og fløte.Til slutt tilsettes smeltet smør, og alt blandes godt.

Helles i en brødform kledd med bakepapir.

La det være igjen ca 3cm til toppen sånn at brødet kan heve. Stek i ca 40 minutter på ca 200 grader og la brødet avkjøles i ovnen. Dobbel porsjon blir 3 store brød.


#13

Ridegirl sa for siden:

Her kan du få kjøpt ferdig-laga brød... spisdegslank.no/index.php

Kanskje som å banne i kjerka den linken, men de har faktisk et fullt brukbart brød som smaker som grovt brød! Og kun ca 2 g karbo pr skive:D

Og lat som jeg er så bestiller jeg brød derfra og KOSER meg med "ånkli" brød til frokost:p

Er forresten herfra mye av varene til Lavkarbopikene kommer fra :)


#14

kimanders sa for siden:

Da var NØTTEBRØDET til Gerd utprøvd! JA jeg klarte det faktisk! ..og det var slettes ikke så verst. Burde det kanskje være litt salt i deigen? Jeg synes atbrødet ble litt søtt, men ellers bra!
Eneste forandringen jeg gjorde var å bytte bakemiksen med proteinpulver.

TUSEN TAKK GERD !!

Hilsen en som har fått de verste brødabstinensene tilfredstilt. :)


#15

Distrea sa for siden:

mulig det er søtstoff i protein pulveret ditt? uansett, litt salt gjør nok susen :)


#16

Gerd sa for siden:

Der ser du, alle kan bake brød på lavkarbo :D
[color=darkgreen][/color]
Du kan sikkert bruke litt salt i brødet :ja:
[color=darkgreen][/color]
Og del det opp i skiver og frys det, syns nesten det er bedre etter frysing jeg, da har det "satt" seg litt mer :)


#17

kimanders sa for siden:

Søtstoff ?
Jeg bruker dette proteinpulveret:


#18

Antoinette6 sa for siden:

Vet du sånn cirka karbohydratinnholdet i brødet ditt, Gerd?


#19

Lindabtn sa for siden:

Nå har jeg begynt å ligge på under 40 karber om dagen og jeg spiser 2-4 skiver fedon-brød om dagen (kommer helt an på om jeg er på skolen eller ikke) og jeg har ikke gått noe opp i vekt :) Og det brødet er jo himmelskt. Men hvis man liker hjemmelaget lavkarbobrød er nok det å fortrekke, men jeg personlig synes ikke det kan sammenliknes med vanlig brød (jeg har prøvd de fleste lavkarbobrødene her inne)
Men det er jo en smakssak, elsk\hat kanskje :p


#20

Gerd sa for siden:


nei, det kommer an på hvilke nøtter man bruker og hvor mye... Skal se om jeg har det på dataen når jeg kommer hjem... Det er nok noe karber i det :ja: men det er et veldig mettende brød :ja: Gubbelille spiser 2 tynne skiver til frokost ( før 4-5 av vanlig brød) Og han er mett frem til lunch og gjerne lenger :ja:
Jeg personlig er ikke glad i brød, har aldri vært det, så jeg spiser det veeeeldig sjelden... Og da holder det i massevis med ei tynn flis...


#21

Distrea sa for siden:

:ja: hvis du ser bak: søtstoff: aspartam :(
hvertfall står det det på min, jeg har samme men 90+10 formula


#22

LilleM0r sa for siden:

Kan vi bruke den glutenfrie brødet fra Baker Hansen?
De opplyser at det kun inneholder 1,3 karbo pr. 100 g.

www.bakerhansen.no/b-brod.html

Hold "curseren" over Glutenfritt brød - så ser dere innhold til høyre.
Er dette ok?

Koster litt, men i tynne skiver varer det veldig lenge....


#23

Gerd sa for siden:

Jeg reagerer veldig på at det er så lite karber oppgitt når det er både hvetestivelse og dekstrose i.
Det virker nesten for godt til å være sant/riktig....


#24

StineK sa for siden:

Spesielt når hveten og druesukker er de to største ingrediensene etter vann. :o


#25

LilleM0r sa for siden:

Tolker jeg dere riktig, Gerd og Stine, når dere er ikke helt tror på dette - og at vi antaglig bør holde oss unna brødet?

Er det noen måte vi kan kvalitetssikre dette på da?
Hadde som sagt vært veldig bra om kunne bruket dette:confused:


#26

Gerd sa for siden:

Altså når både hvetestivelse og sukker(dekstrose) er blandt de første som blir nevnt i innholdsfortegnelsen, kan det tyde på feilmerking. Jeg har sendt mail til de å spurt om det stemmer :ja:


#27

LilleM0r sa for siden:

Fint, Gerd! Du er en "knupp" :)( som vi sier it Trøndelag) - da venter vi i spenning, men er stygt redd du har rett:(


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.