< Tilbake til oversikten

Ovnsbakt pengasiusfilet med brokkolimos og dampa blomkål og sandefjordsmør

#1

Gerd sa for siden:

Ovnsbakt pengasiusfilet med brokkolimos og dampa blomkål og sandefjordsmør.

Ovnsstek fisken krydra med dill, salt og pepper. Ca 200 grader i 20-30 minutter.

Brokkolimos:

1 bunt brokkoli i buketter
1 liten løk
-kokes mørt i lettsalta vann
tilsett 1-2 gode ss smør, og mos det med stavmixeren.
Smak til med salt og pepper.
------------------------------

Sandefjordsmør:
(Fra ketolyseboka,2 persjoner, tot 3g. kh)

1dl fløte
100g smør
1ss hakket fersk persille, dill eller gressløk
Salt og pepper etter smak.

-Kok opp fløten, tilsett smør og rør til sausen er glatt. Tilsett urtene og smak til med salt og pepper
------------------------------

Serveres med smørdampa blomkål :D

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1011&amp;albumid=130&amp;dl=1230651286&amp;thumb=1[/img]


#2

magdalena sa for siden:

Tinte du fisken først? Prøvde denne fileen engang,men den bare falt fra hverandre. Da tinte jeg den ikke skikkelig. Litt merkelig smak på fisken,men når den var så billig får det gå:p


#3

Gerd sa for siden:

Den var sånn halvtint når jeg la den i formen :ja:
Vart fast og fin :ja: Og datt ikke fra hverandre :)


#4

Karbosara sa for siden:

Pengasiusfilet?!?!??? Wow....hva slags fisk er det?...:blinke:


#5

Gerd sa for siden:

Hvit fisk, fåes kjøpt på rema1000 :)


#6

Grovsnus sa for siden:

Er det den merkelige greie som er oppdretta i Vietnam?
pussig at det er nødvendig å frakte fisk rundt halve jorda for å få den til oss. Har ikke vi fisk da;)
Mvh Grovsnus
ha en god laks -torsk-sei-lyr skrei-uer-kveite-sild-ål-sik-harr-ørret-krabbe-reker osv



#8

magdalena sa for siden:

Jo,den er litt "utenlandsk". Jeg kjøpte den engang fordi Rema ikke hadde stekesei i frysedisken,som jeg synes er billig og godt. Da så jeg denne pengasiusfisken og prøvde den siden prisen var grei nok. Fortsatt har ikke Remaen tatt inn mer av stekeseiene til 29 kroner. WHY???Finner andre den seien hos sin rema?


#9

Grovsnus sa for siden:

Prix bruker å ha noen rimelige blokker med sei. Og med grønnsaker og smør er det nyyyyydelig.
Bruker å tine den og blande den med grønnsaker i en ildfast form, inn i steikovnen på 175-200 til det er ferdig (45 min) litt ettersom hvor mye jeg lager. Kan også ta fisken halvfrossen, dele blokka i skiver. Må rekne med noe lengre tid i ovnen.

Mvh Grovsnus
ha en god sei(det du)


#10

otika sa for siden:

stekte du denne fisken i folie eller bare åpen i ildfast form ? har en pakke sånn fisk i fryseren og tenkte å lage den etterpå


#11

Gerd sa for siden:

Steker den i ildfast for med lokk på :ja: Tar av lokket litt mot slutten :D


#12

otika sa for siden:

Tusen takk for lynkjapt svar :D


#13

Gerd sa for siden:

Sist jeg lagde det, strødde jeg på baconbiter som jeg hadde stekt litt på forhånd... Det var skikkelig nammis :D


#14

otika sa for siden:

å det hørtes godt ut :p bruker bacon på nesten all mat jeg :D


#15

Anne Karin sa for siden:

Er ikke dette en Malle type, veldig lik den som er vanlig i akvariumet?


#16

Gerd sa for siden:

Aner ikke :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.