< Tilbake til oversikten

Skal bake brødet som står på bakemiksen, men mangler kruskakli ...

#1

Stellamor sa for siden:

Har vært i 3 butikker i dag og tomt alle steder.
Noen annet jeg kan bruke istedenfor?

Takknemlig for svar :)


#2

Kitt sa for siden:

Jeg kan ikke like kruskakli, så jeg bruker malte linfrø og solsikkekjerner i stede!


#3

Pantress sa for siden:

Grunnen til at du ikke finner Kuskakli er fordi hele produksjonen er trukket tilbake... Jeg har selv vært på butikken å lett, og endte med å spørre hvorfor de ikke hadde det på noen butikker. Fikk til svar at de hadde funnet noe feil med den produksjonen som var utsendt og at de derfor hadde tømt alle butikker for det produktet.

Kan ta alt fra 14 dager til 3 mnd før det er i butikken igjen. Og det er i alle fall 14 dager siden jeg var å spurte etter det.

Pantress


#4

Stellamor sa for siden:

Husker det var snakk om for mye av soppsporer eller noe lign. i kruskaklien, ja. Sikkert derfor.

Hm...
Kanskje prøve solsikkefrø da.
Hvor mange karber er det i det?
Gjør det noe utslag på totale mengden karber i brødet?

Veldig takknemlig for svar :)


#5

Kitt sa for siden:

Det er 19 karber i solsikkekjerner og 20 i kruskakli! Pr 100g, da!:p


#6

Stellamor sa for siden:

Tusen takk for svar!!
Da tror jeg det blir brød med solsikker istedenfor. :)


#7

Flisa sa for siden:

Det hørtes faktisk veldig godt med solsikkekjerner og linfrø... Jeg har lagd lappene med linfrø og kruskakli. Helt ok, men kanskje prøve noe nytt?!?!
Si i om det er godt når du har prøvd ;)


#8

rebekah sa for siden:

Har kommet ny kruskakli - i alle fall her i byen - på rema1000
den nye har kun 9kaber pr.100 =)


#9

Stellamor sa for siden:

Skal si i fra når jeg får bakt brødet med solsikkefrø ;)


#10

luringen sa for siden:

fiberhusk kan du bruke.


#11

Stellamor sa for siden:

Fiberhusk?
Hva er det? Hevemiddel?


#12

Stellamor sa for siden:

Har nå bakt brødet med solsikkefrø istedenfor kruskakli, og det smakte nyydelig!! Har aldri bakt med kruskakli, så vet ikke hvordan det smaker.
Med mye smør og to skiver brie på så var det kjempegodt!! :)
Smakte ikke veldig mye egg heller, men mer frø.

Så til deg som tipset om solsikkefrø: TUSEN TAKK!

Tips: et stripe bakepapir nedesrt i brødformen i tillegg til godt smurt form vil gjøre seg bra, tror jeg. Smurte formen godt, men var vanskelig å få ut likevel.

Dette kommer jeg til å bake mer av!!:p


#13

Adriane sa for siden:

Jeg har bakepapir i hele formen, og lar det være ekstra 10 cm på hver side. Når brødmassen er helt i formen, bretter jeg papiret litt over. Slik blir det ikke brent på toppen ved lang steketid, og kan løftes ut for avkjøling:)


#14

Stellamor sa for siden:

Veldig lurt, Adriane.
Blir bakepapir her neste gang jeg skal bake, ja :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.