< Tilbake til oversikten

Speltbrød på lavkarbo

#1

Cho sa for siden:

..............


#2

Ista sa for siden:

Nei du det er det nok ikke....Fedon brødet er nok det beste:)


#3

MHM sa for siden:

Det kommer helt an på hvor grovt speltbrødet er. Spelt i seg selv er ikke noe saliggjørende. Brød bakt med kun finmalt spelt, blir som loff da det kommer til blodsukkerstigning.

For at et brød skal være "Fedonvennlig", dvs ha akseptabel effekt på blodsukkeret og ha mye næring, må det:

  1. Være TUNGT (altså vekt - den lyver aldri, mens både brødets navn og brunfarge kan være misvisende)
  2. Innholde mange hele partikler, slik som byggryn, linfrø, sesamfrø, havregryn, solsikkekjerner, linser, gresskarkjerner, rugflak, soyaflak m.m.
  3. Inneholde mer grovt mel enn fint mel
  4. Gjerne være proteinberiket og karbohydratredusert, samt tilsatt oljer, slik som Fedons ferdigbakte brød

Å variere mellom grove knekkebrød, grovt hjemmebakt og Fedons ferdigbakte, er det idelle når du ønsker "måltider med pålegg"... :D


#4

energibunten sa for siden:

Jepp, spelt er oppskrytt. Fint speltmel er uansett en raffinert vare hvor det blir altfor mye av rask karbo. Det eneste lille positive er litt lavere gluteninnehold og mer mineraler og vitaminer i selv fint mel.
Står valget mellom mel og mel er spelt best. Mellom karbo og ikke karbo er spelt eller ikke irrelevant.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.