< Tilbake til oversikten

Fromasjkake med sjokoladebunn

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

Kakebunn:

Ingredienser:
100 g smør
200 g søtning*
2 egg
50 g mandelmel
3 ss bakekakao
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
75 g hakkede valnøttkjerner

Fremgangsmåte:
Smelt smøret og pisk inn sukker.
Rør deretter inn eggene, og så mandelmel, kakao, bakepulver og vaniljepulver.
Tilsett de hakkede valnøttene til sist.
Hell røren i en springform (23-24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen, og stek bunnen midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.

*) Jeg brukte 100 g sukrin og 10 g hermesetas.

Limefromasj:

Ingredienser:
4 plater gelatin
1 lime
Fun Light med lime-smak
2 ts søtning**
2 egg
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
Press ut saften av limen og bland det med fun light så du får ca 1 dl væske tilsammen.
Press vannet ut av gelatinen og smelt den deretter i litt av saften.
Kjøl ned og bland inn resten av saften.
Visp eggehviter og 1 ts søtning stivt, og eggeplommer og 1 ts søtning til eggedosis. Pisk kremfløten stiv.
Tilsett eggedosisen i saften, og vend forsiktig inn eggehvitene og kremen i massen.
Hell fromasjen over kakebunnen og sett kaken i kjøleskapet til fromasjen har stivnet (ca 4 timer)

**)Jeg brukte hermesetas.


#2

Julie sa for siden:

Nammmm, denne så god ut! Fikk lyst til å begynne å bake nå jeg, hehe. :p


#3

Lisbeth sa for siden:

:lol:


#4

martita sa for siden:

Signe deg. :D
Eg elske denne kaka, men orginalen e noko full av sukker, så eg visste ikkje heilt korleis den kunne endrast på. Takk og pris for deg.

Kor får eg kjøpt hermesetas, og kva er det?


#5

Ferskenbeinet sa for siden:

Denne så god ut! Utrolig mange lekre oppskrifter du legger ut nå om dagen! abbonerer


#6

Lisbeth sa for siden:

Jeg har kjøpt hermesetas i Sverige, det er en type strøsøtning. Du kan godt bruke splenda eller natreen istedet, det er samme målemengde :)


#7

Idarull sa for siden:

Du kommer stadig med noe snadder du! Jeg skal prøve hvetestanga di snarest, også blir det kanskje denne etterpå. takk for at du deler :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.