Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her
Kakebunn:
Ingredienser:
100 g smør
200 g søtning*
2 egg
50 g mandelmel
3 ss bakekakao
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
75 g hakkede valnøttkjerner
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og pisk inn sukker.
Rør deretter inn eggene, og så mandelmel, kakao, bakepulver og vaniljepulver.
Tilsett de hakkede valnøttene til sist.
Hell røren i en springform (23-24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen, og stek bunnen midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.
*) Jeg brukte 100 g sukrin og 10 g hermesetas.
Limefromasj:
Ingredienser:
4 plater gelatin
1 lime
Fun Light med lime-smak
2 ts søtning**
2 egg
3 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
Press ut saften av limen og bland det med fun light så du får ca 1 dl væske tilsammen.
Press vannet ut av gelatinen og smelt den deretter i litt av saften.
Kjøl ned og bland inn resten av saften.
Visp eggehviter og 1 ts søtning stivt, og eggeplommer og 1 ts søtning til eggedosis. Pisk kremfløten stiv.
Tilsett eggedosisen i saften, og vend forsiktig inn eggehvitene og kremen i massen.
Hell fromasjen over kakebunnen og sett kaken i kjøleskapet til fromasjen har stivnet (ca 4 timer)
**)Jeg brukte hermesetas.