Jeg kunne gjerne tenkt meg en oppskrift på lapper/vafler med syltetøy! Lappe-oppskrift finner jeg sikkert på forumet en plass, men syltetøy? Har surfet litt men fant ikke noe!
Er det noen syltetøy merker (kun jordbær eller bringebær..) i butikken som kan kjøpes?
Vel, en ting jeg glemte å nevne.. Jeg hater bær i syltetøy! :P Jo mer "gele" det er, jo bedre:P Dermed er det best for meg å kjøpe i butikken... Hjemmelaget blir vel ofte grøtete?
syltetøy uten bær er kanskje det mange av oss kaller gele?;)
Kanskje du kan koke opp bærene, ha i sukrin og så sile vekk frøene og la det koke videre inn? Men jeg helt hvilken stivelse man kan bruke for å lage gele. Noen andre som vet?
Gelatinpulver brukes jo til å lage gele, så da skulle det vel funke..? Aner ikke hva som er i Jam, men du får kjøpt pakker med rent gelatinpulver i tilfelle Jam inneholder noe vi ikke skal ha :) Jeg har spist hjemmelaget solbærgele så langt tilbake som jeg kan huske, og det er det ikke bær i.
Kanskje det går an å bruke stavmikseren også?
Hei.
På Rema er det et syltetøy som heter Sukkerfritt Lavkalori med 87 % frukt. Det har 10 g karbo pr 100g.
Dette finnes i aprikos, min favoritt, blåbær, jord og bringebær. 350 g og koster ca 22 kr for glasset.Litt av dette kan du kanskje unne deg på vaffelen:)
Dette hjelper meg, litt av det på CC gjør underverket.
Lerums har et bra syltetøy: "80% bær, utan tilsett sukker".
Mitt glass er jordbærsyltetøy, vet de har flere ulike typer.
Har 9g karbs (fra bæra +tilsatt 9 sukkeralkoholer; fra isomalt og sukralose)
Å, visste ikke at det er noe som heter Jam. Var ikke det jeg mente, dette ble litt vanskelig. :) Mente å skille mellom det å lage gele (som til dessert) og det å lage gele (som til pålegg). Det er jo forskjellig konsistens på de to gele-ene, så jeg lurte på om gelatin egnet seg like godt til påleggsgele, som skal være mykere i konsistensen, som det gjør til dessertgele (som vel skal være skikkelig stiv). I så fall, noen som har eksempler på hvor mye pulver de ville ha brukt til en liter ren bringebærsaft?
Hei! Når jeg må ha syltetøy spiser jeg Raspberry Spread fra et firma som heter Meridian Foods. 15 g (en spiseskje??) er 5,5 g karbohydrater - så man kan jo ikke ta så altfor mye av det da....
Kjøper syltetøyet på Meny - og jeg synes det smaker godt!
Dette kjøper jeg også, men jeg trodde virkelig ikke det var så mye som 10 karber pr. 100 gram.
Men det er vel det da, hehe.
Syns det er veldig godt i forhold til Heistad sitt :smile:
Jeg hater også bær i syltetøy. Derfor smokker jeg stavmixeren rett i syltetøyglasset når jeg åpner det (heller av litt slik at det blir plass til stavmixer). Funker gull det!
Lerum sitt lettere bringebær syltetøy syntes jeg er ganske godt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.