Jeg skal ha en fuktig aften på byen i morgen med jobben. det kommer nok til å bli en sprekk da det vil bli servert middag. Har lenge ønsket meg en sprekk nå, men jeg trenger ikke sveve i sukker hele kvelden :) Jeg er i utgangspunktet mest glad i drinker laget av div sprit, men skjønner jo at det som er i disse stort sett er sukker. Derfor må det bli vin da. Men hvilken vin? rød eller hvit? noen som har en å anbefale......?
Det er vel ikke så mange karber i en Cuba Libre laget med Cola Zero/Light eller Pepsi max. Min Cuba Libre inneholder rom (Captain Morgan Spiced Gold), Cola Zero, 1/4 lime som krystes og slippes oppi - og masse isbiter.
En Cuba Libre på sukkerfri Cola må jo være greit å få de fleste steder.
Jeg er veldig glad i en rødvin som heter St Lucas. Den er en argentinsk rødvin som fint kan drikkes alene, og som ikke svir noe særlig i lommeboka. Åtti kroner tror jeg den koster :)
Restsukkermengden er 2,8 pr l. Det er ikke noe voldsomt!
Masse masse masse rødvin dere kan drikke!
Tror det er en generell misforståelse at det eneste man kan drikke på ketogen kost er tørr hvitvin altså. Rødvin har generelt lavere restsukkerinnhold enn hvitvin.
En rødvin som har under 4 gram restsukker er helt ok, og det gjelder vel omtrent 80 prosent av all rødvin.
En flaske inneholder i gjennomsnitt 6 gr kh. Det kan man leve med :)
Har ikke vært sulten, og har bestemt at jeg ikke skal inn i oppskrifter med kaker, vafler og u name it før jeg har fått av min. halvparten av de 20 som skal bort. Det frister heller ikke, men kjøpte noe ost og nøtter idag og tenkte at det blir helgens kos, synd jeg ikke skal drikke rødvin.
Min favoritt for tiden er chardonnay, en fransk som heter "L" og en amerikansk som heter "Concannon", begge koster ca 100 kr.
Når det gjelder rødvin kommer jeg alltid tilbake til den spanske Marquies de Monistrol som er nydelig, koster ca 80 kr - man får virkelig mye for pengene med denne!
Her hjemme har vi en som heter:
Dolcetta D´alba, men på vinmonopolets liste står det - sukker ukjent.
Barbera Monferrato - sukker ukjent
Cabernet Syrha - sukker 4.6 g/l
Disse har ligget uåpnet lenge, det var t.o.m støv! på de!!
Er det noen annen plass jeg kan finne ut sukkerinnhold?
Hvem var det som en gang fortalte om en vin som ble solgt i
vanlige butikker? som inneholdt pepper og salt, beregnet på
matlaging??
Hvilke butikker selger isåfall denne...?
Den liker jeg også! Liker veldig godt den typen rødvin, fyldig og god :sikle:. Lenge siden jeg har kjøpt denne, kanskje jeg kjøper den til fest i morgen. Ikke noen vits i dyr vin da :lol:
Fantastiske opplysninger - jeg har tatt to små glass rødvin på 6mnd fordi jeg var redd for mye karber i det. Men dette betyr jo at jeg igjen kan være med på å dele ei flaske i ny & ne!
Er det noen tommelfingerregel på hvilke rødviner som har mest/minst karber?
Jeg heller til Rioja og slikt...eller helst en Amarone...:sikle:
Vinen i seg selv har nok ikke så voldsomt forskjellig karboinnhold, det har vel kanskje med sødmen i druene å gjøre? Sikkert noen som vet dette bedre enn meg.
Sjekk restsukkeret, det burde være lista opp restsukkerinnhold på de fleste viner på polets nettside. Føles som om gjennomsnittet på rødvinen jeg i hvert fall kjøper (les, fyldige fruktige til under hundringsen) pleier å være på ca 2 gr pr l.
Amarone er nydelig!:love:.... men dette er en type vin som vi lavkarboere skal omgås med aktsomhet. Den er basert på langtidstørkede druer, dvs konsentrert sødme. Og har derav relativt høyt alkoholnivå. Mer om amarone-viner her
Jeg har enda ikke drukket rødvin, men skal ha noen venner her på middag til lørdag igjen, og da tenkte jeg å smake en av vinene her til maten ihvertfall. Jeg vet av erfaring at min kropp tåler mye,mye mindre alkohol på dette, så det er ikke mye som skal til!
Oi såå mange gode tips det dukket opp her etterhvert! Nå fikk ikke jeg det med meg før jeg gikk ut på fredag.... Greit å ha en tråd om temaet likevel, så bare kjør på med andre gode drinker/viner :)
Jeg skulle tro at Mojito skulle være en grei lavkarbodrink?
Tror ikke det er karbo i ren hvit rom (brun derimot?)??
Edit: Fant ut at f.eks Huracán Carta Blanca har 0,01g/liter...altså er den "safe".
Den originale Bacardi Mojito er slik:
1 del Bacardi hvit rom
3 deler Club Soda
12 Mynteblader
1/2 lime
1/2 del sukker
Erstatter man sukkeret med splenda burde da dette være greit? En halv lime er ikke så mange gram karber vel?
Favorittdrinken min dette.
Sant nok, Amarone har sikkert høyt restsukkerinnhold. Den ene jeg fant dette oppgitt på hadde 7g/liter.
Ser at mange viner - spesielt de i lavere priskategori - ikke har oppgitt sukker.
Men fant på en av favorittene mine blant Rioja, Campo Viejo Reserva har som Photobscura så korrekt sier bare 2g/liter...altså bare 1,5g på en flaske...oi oi oi. Heretter skal jeg jammen kose meg med vin altså! Blir nok hver gang vi drar på hytta!
Får vel gå sånn ca ut fra at de fleste viner ligger rundt omkring der vil jeg tro.
Eller...en annen billigfavoritt - Rosemount Shiraz Cabernet har faktisk 6,7g/liter!
Nå blir det jo ikke så ille om man deler ei flaske med et par andre da - 5g/flaske, delt på 2 til 4...er til å leve med.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.