Jeg gikk på ketolyse for en god stund tilbake, og var såå lykkelig da jeg begynte å bake lollypop brødet. For meg var det helt PERFEKT. Godt, og det ga meg brød smaken og tygge motstand :D
MEN det som var dumt var at vekten stoppet helt opp, og motivasjonen bare sank og sank.
[color=darkred][/color]
Hvorfor påvirket lollypopbrødet vektnedgangen (selv om jeg passet på at det ikke ble for mange karb totalt)
Og er det et annet lignende brød noen vil anbefale?
[color=darkred][/color]
Og kan man lage knekkebrød selv??
Ja, det der har jeg også lurt på! :confused: Det ser ut til at jeg har det sånn både med "lovlige" brøderstatninger og pannekakelignende produkter.
Jeg lurer seriøst på om kroppen min tror det er karber i disse produktene og derfor produserer de samme reaksjonene/hormonene som den ville gjort hvis jeg inntok ekte karber. En slags karbo-placebo-effekt? :eek:
Jeg har gått til kostholdslege som sier at alle typer korn ikke er forenlig med ketogen kost dersom man skal ha full effekt.
Jeg har gått over til egg og bacon og salat der jeg hadde brød sist...
Jeg la frem oppskriften på lollypop-brød og noen andre oppskrifter her inne, men hun mente at korn ikke var bra.
Brødet var bra til vedlikehold ettersom det var mye proteiner i det.
Interresant.. Sa hun noe om hvorfor?
Jeg begynte å spise kveldsmat når jeg hadde lovlig brød tilgjengelig. Det var jo så godt :s
Det har jeg ALDRI gjort noensinne før, så jeg sluttet raskt med brødbaking med mye tull i seg.... Jeg prøver ut oopsies om daen, og det forsvinner litt for fort det også merker jeg.. blir for 2-3 stykker når de er nystekte..
Nei hun gjorde ikke det, men jeg gikk på ketogen kost før sommeren og da hadde jeg alltid brød med meg på jobb til lunsj og til frokost. Gikk ned fra 75,5 til 68 på 3 mnd i ketose. Det vil si: 7,5 kilo på 3 mnd og det er ikke bra. I tillegg sa hun at Atkinsbarer var ok til nød, men ikke som en del av kostholdet...
500 gr malte mandler eller hasselnøtter(jeg bruker halvparten av hver)
250 gr smeltet meierismør
15 egg (ja 15 stk)
100 gr kremfløte
100 gr speltmel - siktet
1/2 ts muskat
2 ts bakepulver
1 ss brødsmuler/kavring strø
Mal nøttene,og bland alt det tørre.Ha i egg og kremfløte, rør godt og ha i smeltet smør tilslutt. Deigen/røren skal være veldig løs,nesten som en formkake.
Hell det i en stor brødform som er smurt og strødd.
Stekes på ca 200 grader i 40 min -la brødet bli kaldt i ovnen.
Jeg har dette brødet i 14 dager spiser ca 1 skive om dagen( i fryseren selvfølgelig).
Kjempe godt
Når det gjelder Lollypopbrødet så har det linfrø i seg. Nå er det slik at linfrø har mye karbo i seg, men de er utilgjengelige for kroppen siden de er inni frøet og frøene kapslet inn i denne gelegugga vi alle har sett. De passerer jo hele igjennom fordøyelsen. Jeg tror at om en knuser frøene, så blir de tilgjengelig for å tas opp i kroppen. Ikke at jeg er noen ekspert altså, men dette virket logisk for meg.
I følge matvareguiden er det 34,8g kostfiber og 0g karbohydrater i knuste linfrø (kan kjøpes ferdig knuste i alle fall i helsekostbutikker) :)
Ellers godt med fett 31g og 24,5g protein.
jeg har ALDRI sett noen næringsinnholdregiste som sier annet enn at linfrø har NULL karber? ...og kun EN gang i mitt liv (på coop) opplevd å finne en pakke linfrø hvor det stod at karboinnholdet var 34g... og da tenkte jeg at det sikkert kun var det billige coop-merket som hadde fusket og tilsatt diverse - eller at de hadde skrevet kostfiber om til karber ...
Fryktelig hyggelig om jeg tar feil, mente bare jeg hadde vært borte i det ett sted.:o
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.