< Tilbake til oversikten

Ang tacokrydder ...

#1

Armagedon sa for siden:

JEpp, vet vi har egen oppskrift på "ketolyse" tacokrydder her inne men jeg begynte å tenke på noe når jeg var på butikken her om dagen..

I en pose tacokrydder (feks old el paso) er det 56 g karbohydrater pr 100g.
Men posen inneholder jo kun 35 g?? sååå da kan d jo ikke være så farlig å spise taco med "vanlig" posekrydder?? man spiser jo uansett ikke en pose alene!?

undrer seg:confused:


#2

Kitt sa for siden:

Jeg er litt lat og tåler en del karber før jeg faller ut av ketose, så jeg bruker den ferdige de få gangene det er aktuelt!


#3

Fungirl sa for siden:

Hvis du alene spiser det krydderet så får du i deg 19,6 g karbs og det er jo myyyepå ketolyse da, iallefall hvis du ønsker grønnsaker til :)


#4

Kitt sa for siden:

Vi er 4 stk, vi da, så det blir ikke stort til meg!:p


#5

Armagedon sa for siden:

Jepp, er jo det jeg mener! er jo ikke ofte man spise taco heller.. å de gangene man gjør det så spiser man jo ikke 500g kjøttdeig å en pose krydder pr pers!;)

Så da er middagen i dag "reddet" å jeg skal spise tacokjøtt med nachos fra dialife sammens med mann å barn!


#6

Photobscura sa for siden:

Eller man kan lage en kjempeposjon med tacokrydder, sånn at man har ;)

Har en liten agenda med å ikke støtte produsenter som bruker sukker unødig i produktene sine! Oppfordrer herved andre om å gjøre det samme :heia:


#7

Fungirl sa for siden:

Uansett om man deler på flere så vil eg heller fått karbsene mine fra andre kilder, men eg spiser jo ikke tacokrydder så ingen problem for meg akkurat detta :)


#8

solsikke sa for siden:

Jeg også bruker det tacokrydderet...men siden mine barn og spiser det bruker keg en halv pose hver gang, og når en da deler på 4, blir det ikke så mye karb.
Har smakt det andre, men det ble liksom ikke det samme...

Har aldri falt ut av ketose på grunna av det heller!!


#9

Eirian sa for siden:

Ikke bare sukker, men også annet unødvendig "dritt".
Tilsetningsstoffer og div. er mye skumlere enn karbs i mine øyne. Og derav bruker vi ikke halv/helfabrikata.

Vi lager endel tacokrydder hver gang.


#10

Photobscura sa for siden:

Flott! :)


#11

CHESS sa for siden:

Hjemmelaget taco krydder er kjempegodt.
Lager en stor porsjon, og bruker det til hele fam.
når vi har taco. Kjempegodt. Her er oppskrift hvis noen lurer:
2 deler salt
2 deler spisskummen
1 del paprika pulver
1/2 del koriander
1/2 del chilli krydder
1/2 del hvitløkspulver
litt pepper

Ha det i tett boks.


#12

Eirian sa for siden:

Jeg pleier å bare ha en del salt, to deler synes jeg blir for mye, blir for salt.


#13

CHESS sa for siden:

Jeg bruker seltin.
Føler at det ikke er så salt som salt,
om jeg skal si det slik.


#14

Eirian sa for siden:

Vi bruker bare maldonsalt, og det er "mildere" enn vanlig salt (også seltin), men jeg synes alikevel det er for salt med to deler.


#15

energibunten sa for siden:

jeg bare krydrer sånn ca, mye spisskummin og paprika så er det viktigste på plass, litt salt og en piff med chili etter ønske, noe ala løkpulver for å få litt søtsmak og fyldighet så er det i boks.
Får teste med koriander neste gang.
Men har fått dilla på å bruke vanlig hodekål istedenfor salat. Det er godt og mer mat i det. perfekt i taco.


#16

Lillegutten sa for siden:

Begynte på keto på mandag og skulle teste texmex i dag. Jeg droppa tacokrydder i pose, og fant Hindu tacokrydder på glass. Den inneholder meksikansk chilipulver, paprika, smaksforsterker(MS6), salt, løk, pepper, muskat, timian, ingefær, selleri og sennep. Den kan da ikke være så ille i forhold til posen??


#17

Kitt sa for siden:

Er i hvert fall ikke sukker i den!:)


#18

Eirian sa for siden:

Den inneholder ikke spisskummin, da smaker det ikke taco.


#19

Lillegutten sa for siden:

Hmmm.. Eirin.. jeg har som sagt spist dette i dag, og det var absolutt ikke noe dårligere enn posekrydder, det funka kjempebra, jeg slapp til og med og lage mitt eget. Går sikkert an å tilsette spisskummen til det, men tror nok det er verdt et forsøk. SOm nevnt er det jo ikke noe sukker i det, eller andre tilsetinger. Her kan det da ikke være noe karbo?


#20

Lillegutten sa for siden:

Jeg kjøpte jo også spisskummin i dag også, men tenkte ikke på det en gang.. Ser at mange savner det i Hindu sitt tacokrydder, så jeg var akkurat på kjøkkenet og lukta litt, he he.. Det lukter faktisk taco av det, tror nok jeg må tilsette litt sånn i tacokrydderet:D Ser også at Torkil regner 1 karb pr porsjon(2 tsk), hvor kommer disse karbene fra??


#21

Eirian sa for siden:

Smaksforsterker er det i det, så joda, det er tilsetningsstoffer.
Og ja, spisskummin er jo liksom tacosmaken omtrent da.


#22

Insyga sa for siden:

Så nettop at det er 58 karbohydrater pr 100g i Old el paso sin, det vil si at det er 12 karbohydrater i en pose.


#23

Jabba sa for siden:

Elsker det hjemmelagede tacokrydderet - vi har taco en gang i uka så det er mye bedre for meg å bruke mitt eget!


#24

Mellon sa for siden:

Jeg lager mye krydder, når jeg lager. Har til og med laget til mine venniner, og tenkte jeg snart skulle lage en stor porsjon til de og meg igjen. Jeg har en IKEA krukke for krydder med tacokrydder stående, slenger på to gode ts på kjøttdeigen hver gang, digg. Veldig lett og tilgjengelig, og så slipper jeg alt det unødvendige de putter i posevarianten.

Det er dette jeg liker med lavkarbo, jeg lager så mye selv, at det som en gang var poseskuffn min, nærmest er tom, har kun buljongterninger i den som jeg bruker. Venninnen min er en svær skuff med toro produkter, pg jeg gremmes nærmest litt av det, får hjemmelaget er best, posemat smaker stivelse og salt syns jeg


#25

&lt;insert_scary_name_here&gt; sa for siden:

Jeg har allerede begynt å planlegge årets julegaver, og i den sammenheng tar jeg vare på tomme krydderglass. Skal prøve å lage litt spiselige gaver, og, i tillegg til snop, lage tacokrydder og oljer o.l. og gi bort!


#26

Tufso86 sa for siden:

En venninne fortalte meg at Santa Maria har tacokrydder og tacosaus uten sukker :) Skal sjekkes ut neste gang jeg er på butikken!

Har goså tenkt å lage selv, har bare ikke kommet så langt enda :P


#27

Charlott sa for siden:

Sjekket hjemmesiden til Santa Maria, og fant 60 karber pr 100 gr. Men, fant ikke detaljert næringsinnhold...



#29

Gullokk sa for siden:

Jeg har krydret opp texmexen min selv i årevis, ikke pga av sukkeret, men pga av tilsettingsstoffer. Jeg er allergisk mot sitrus og sitronsyre (E330-E333) finner man i veldig mye halv- og helfabrikata. Har alltid spisskummin og paprika i skuffen, bruker også salt/pepper, koriander, oregano og det som passer. Blir mye bedre, synes jeg! Og det er jo hverken komplisert eller vanskelig. Er ikke noe verre enn å salte og pepre...


#30

kennygirl sa for siden:

hindu og black boy har også tacokrydder på glass.
Hindu sitt syns jeg gav litt for lite smak og det inneholder smaksforsterker, men ikke sukker....
Black boy sitt har jeg ikke prøvd enda, men det inneholder dekstrose...

Fant ikke næringsinnhold noen plass :(


#31

Tami sa for siden:

Det hjemmelagde tacokrydderet smaker jo tusen ganger bedre.....og tar bare et par minutter å blande :D


#32

&lt;insert_scary_name_here&gt; sa for siden:

Tacosausen deres inneholder rundt 5,5 eller 6 gr. karber, og er uten sukker. Tacokrydderet inneholder ikke sukker, men hovedingrediensen er druesukker! Kjekt å være klar over....


#33

Mellon sa for siden:

Jeg sliter foresten med å klare lage min egen salsa, så den kjøper jeg. Noen med gode oppskrifter på salsa? Må ha en sterk, er det vi bruker. Og som gjerne holder minst 1 uke i kjøleskapet


#34

arnakristin sa for siden:

Hei,
Holdbareheten kan jeg ikke si noe om men salsa oppskrifter finner du i saletråden til Tex Mex-mat
…og i samletråden Grønnsaksretter og –tilbehør til middag


#35

bittersweet sa for siden:

Før jeg kjøpte inn alle kryddertypene til hjemmelagd tacokrydder, brukte jeg bare en egen stekepanne med litt kjøttdeig og midre krydder i. Det gjør jeg med fajitas nå... Jeg ELSKER fajitaskrydder, og det er min utskeielse innimellom... (Med litt mindre krydder, ja..)


#36

bente1 sa for siden:

Anbefaler å lage eget, smaker bedre, - og vi trenger jo ikke støtte disse som putter sukker i alt. Lag en stor porsjon, tar 1 minutt å blande sammen krydderene, oppbevar i en tett boks, og da har man for mange, mange ganger framover. Jeg bruker ca 1 ts krydderblanding pr 100g kjøttdeig, men sikkert lurt å smake seg fram i forhold til hva en liker:)
Min tilpasning på tacokrydder
2 ss salt
3 ss spisskummen
2 ss paprika pulver
3 ss chilli krydder
1 ss pepper
2,5ts hvitløkspulver
2,5 ts oregano
2,5ts koriander
1 ts kayennepepper


#37

Trj sa for siden:

SALSA (slik jeg har laget den i 20 år...)
1 ss olje
1 hakket løk
1 grønn paprika
1 rød chili (her regulerer du hvor sterk du vil ha den, med frø eller uten)
1/2 ss malt spisskummin
1/2 ss malt koriander
1 fedd hvitløk
klype salt og pepper
1 boks tomater

Varm opp oljen, tilsett løk og paprika. Kok sakte til det er litt mykt. Tilsett hakket chili, kummin, koriander, salt, pepper og hvitløk og la det koke videre noen minutter. Tilsett tomatene og la det koke. Jeg pleier å la den koke leeenge, men 5-6 minutter skal holde i henhold til oppskriften. Jeg dobler gjerne porsjonen, for den egner seg godt til frysing. Smak deg også frem til riktig krydring, jeg har gjerne i litt mer krydder enn oppskriften. Ungene elsker denne salsaen. Et godt tips er å blande den i hjemmelaget guacamole, det blir kjempegod dip eller tilbehør til kjøtt.


#38

Dolsi sa for siden:

Skal prøve meg på denne krydderblandingen i dag jeg, taco til middag her :)


#39

Dolsi sa for siden:

Laget både krydderblandingen og salsa i dag, og det ble nydelig godt :D


#40

bente1 sa for siden:

Så bra:) Ja, jeg skal i alle fall aldri kjøpe de ferdigproduktene igjen - helt unødvendig når man kan gjøre det så enkelt - og mye bedre selv:)


#41

Asarin sa for siden:

Personlig bruker jeg heller burrito-krydderposen til Santa Maria - jeg synes det er minst like godt som "vanlig" taco-krydder, men den har bare 5% karbs - og det er 40 gram totalt i posten - så da blir det totalt 2 gram karbs.

I tillegg er krydderet såpass rikt på smak at jeg bruker 1 pose på 800 gram kjøttdeig. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.