JEpp, vet vi har egen oppskrift på "ketolyse" tacokrydder her inne men jeg begynte å tenke på noe når jeg var på butikken her om dagen..
I en pose tacokrydder (feks old el paso) er det 56 g karbohydrater pr 100g.
Men posen inneholder jo kun 35 g?? sååå da kan d jo ikke være så farlig å spise taco med "vanlig" posekrydder?? man spiser jo uansett ikke en pose alene!?
Jepp, er jo det jeg mener! er jo ikke ofte man spise taco heller.. å de gangene man gjør det så spiser man jo ikke 500g kjøttdeig å en pose krydder pr pers!;)
Så da er middagen i dag "reddet" å jeg skal spise tacokjøtt med nachos fra dialife sammens med mann å barn!
Uansett om man deler på flere så vil eg heller fått karbsene mine fra andre kilder, men eg spiser jo ikke tacokrydder så ingen problem for meg akkurat detta :)
Jeg også bruker det tacokrydderet...men siden mine barn og spiser det bruker keg en halv pose hver gang, og når en da deler på 4, blir det ikke så mye karb.
Har smakt det andre, men det ble liksom ikke det samme...
Har aldri falt ut av ketose på grunna av det heller!!
Ikke bare sukker, men også annet unødvendig "dritt".
Tilsetningsstoffer og div. er mye skumlere enn karbs i mine øyne. Og derav bruker vi ikke halv/helfabrikata.
Hjemmelaget taco krydder er kjempegodt.
Lager en stor porsjon, og bruker det til hele fam.
når vi har taco. Kjempegodt. Her er oppskrift hvis noen lurer:
2 deler salt
2 deler spisskummen
1 del paprika pulver
1/2 del koriander
1/2 del chilli krydder
1/2 del hvitløkspulver
litt pepper
jeg bare krydrer sånn ca, mye spisskummin og paprika så er det viktigste på plass, litt salt og en piff med chili etter ønske, noe ala løkpulver for å få litt søtsmak og fyldighet så er det i boks.
Får teste med koriander neste gang.
Men har fått dilla på å bruke vanlig hodekål istedenfor salat. Det er godt og mer mat i det. perfekt i taco.
Begynte på keto på mandag og skulle teste texmex i dag. Jeg droppa tacokrydder i pose, og fant Hindu tacokrydder på glass. Den inneholder meksikansk chilipulver, paprika, smaksforsterker(MS6), salt, løk, pepper, muskat, timian, ingefær, selleri og sennep. Den kan da ikke være så ille i forhold til posen??
Hmmm.. Eirin.. jeg har som sagt spist dette i dag, og det var absolutt ikke noe dårligere enn posekrydder, det funka kjempebra, jeg slapp til og med og lage mitt eget. Går sikkert an å tilsette spisskummen til det, men tror nok det er verdt et forsøk. SOm nevnt er det jo ikke noe sukker i det, eller andre tilsetinger. Her kan det da ikke være noe karbo?
Jeg kjøpte jo også spisskummin i dag også, men tenkte ikke på det en gang.. Ser at mange savner det i Hindu sitt tacokrydder, så jeg var akkurat på kjøkkenet og lukta litt, he he.. Det lukter faktisk taco av det, tror nok jeg må tilsette litt sånn i tacokrydderet:D Ser også at Torkil regner 1 karb pr porsjon(2 tsk), hvor kommer disse karbene fra??
Jeg lager mye krydder, når jeg lager. Har til og med laget til mine venniner, og tenkte jeg snart skulle lage en stor porsjon til de og meg igjen. Jeg har en IKEA krukke for krydder med tacokrydder stående, slenger på to gode ts på kjøttdeigen hver gang, digg. Veldig lett og tilgjengelig, og så slipper jeg alt det unødvendige de putter i posevarianten.
Det er dette jeg liker med lavkarbo, jeg lager så mye selv, at det som en gang var poseskuffn min, nærmest er tom, har kun buljongterninger i den som jeg bruker. Venninnen min er en svær skuff med toro produkter, pg jeg gremmes nærmest litt av det, får hjemmelaget er best, posemat smaker stivelse og salt syns jeg
Jeg har allerede begynt å planlegge årets julegaver, og i den sammenheng tar jeg vare på tomme krydderglass. Skal prøve å lage litt spiselige gaver, og, i tillegg til snop, lage tacokrydder og oljer o.l. og gi bort!
Ja, det stemmer i alle fall at tacosaus fra Santa Maria er uten TILSATT sukker. Av de typene jeg har sett, er det Santa Maria (medium) som har lavest karbohydratinnhold. 5,5g pr 100g :smile:
Jeg har krydret opp texmexen min selv i årevis, ikke pga av sukkeret, men pga av tilsettingsstoffer. Jeg er allergisk mot sitrus og sitronsyre (E330-E333) finner man i veldig mye halv- og helfabrikata. Har alltid spisskummin og paprika i skuffen, bruker også salt/pepper, koriander, oregano og det som passer. Blir mye bedre, synes jeg! Og det er jo hverken komplisert eller vanskelig. Er ikke noe verre enn å salte og pepre...
hindu og black boy har også tacokrydder på glass.
Hindu sitt syns jeg gav litt for lite smak og det inneholder smaksforsterker, men ikke sukker....
Black boy sitt har jeg ikke prøvd enda, men det inneholder dekstrose...
Tacosausen deres inneholder rundt 5,5 eller 6 gr. karber, og er uten sukker. Tacokrydderet inneholder ikke sukker, men hovedingrediensen er druesukker! Kjekt å være klar over....
Jeg sliter foresten med å klare lage min egen salsa, så den kjøper jeg. Noen med gode oppskrifter på salsa? Må ha en sterk, er det vi bruker. Og som gjerne holder minst 1 uke i kjøleskapet
Før jeg kjøpte inn alle kryddertypene til hjemmelagd tacokrydder, brukte jeg bare en egen stekepanne med litt kjøttdeig og midre krydder i. Det gjør jeg med fajitas nå... Jeg ELSKER fajitaskrydder, og det er min utskeielse innimellom... (Med litt mindre krydder, ja..)
Anbefaler å lage eget, smaker bedre, - og vi trenger jo ikke støtte disse som putter sukker i alt. Lag en stor porsjon, tar 1 minutt å blande sammen krydderene, oppbevar i en tett boks, og da har man for mange, mange ganger framover. Jeg bruker ca 1 ts krydderblanding pr 100g kjøttdeig, men sikkert lurt å smake seg fram i forhold til hva en liker:) Min tilpasning på tacokrydder 2 ss salt 3 ss spisskummen 2 ss paprika pulver 3 ss chilli krydder 1 ss pepper 2,5ts hvitløkspulver 2,5 ts oregano 2,5ts koriander 1 ts kayennepepper
SALSA (slik jeg har laget den i 20 år...)
1 ss olje
1 hakket løk
1 grønn paprika
1 rød chili (her regulerer du hvor sterk du vil ha den, med frø eller uten)
1/2 ss malt spisskummin
1/2 ss malt koriander
1 fedd hvitløk
klype salt og pepper
1 boks tomater
Varm opp oljen, tilsett løk og paprika. Kok sakte til det er litt mykt. Tilsett hakket chili, kummin, koriander, salt, pepper og hvitløk og la det koke videre noen minutter. Tilsett tomatene og la det koke. Jeg pleier å la den koke leeenge, men 5-6 minutter skal holde i henhold til oppskriften. Jeg dobler gjerne porsjonen, for den egner seg godt til frysing. Smak deg også frem til riktig krydring, jeg har gjerne i litt mer krydder enn oppskriften. Ungene elsker denne salsaen. Et godt tips er å blande den i hjemmelaget guacamole, det blir kjempegod dip eller tilbehør til kjøtt.
Personlig bruker jeg heller burrito-krydderposen til Santa Maria - jeg synes det er minst like godt som "vanlig" taco-krydder, men den har bare 5% karbs - og det er 40 gram totalt i posten - så da blir det totalt 2 gram karbs.
I tillegg er krydderet såpass rikt på smak at jeg bruker 1 pose på 800 gram kjøttdeig. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.