< Tilbake til oversikten

Sjokolademousse, nammis!

#1

fett-nok sa for siden:

SJOKOLADEFROMASJ (nam-nam).
5 plater gelatin (legges i kaldt vann i ca 5 min(lar dem gjerne ligge til jeg er ferdig med å vispe eggedosisen), smelt det i bare litt vann i bunnen på en liten kasserolle).

3 egg (visp til eggedosis, og tilsett eggedosisen i gelatinen, ikke omvendt)
3 ss søtningssukker

1 kremfløte (vispes til krem og tilføres i eggedosisen, rør det forsiktig inn)
2 ss søtningssukker
2 ss kakao

Sett hele bollen kjølig, gjerne natten over. Denne er IKKE farlig, nesten ikke mulig å overspise her.
Til sammen i hele bollen(og den har jeg i mange dager) er det ca 14
karbohydrater. Pisker gjerne litt krem til å ved siden av. Populær hos både store og små.

Lykke til!


#2

Hedda:) sa for siden:

Høres veldig godt ut! :D


#3

Pearl sa for siden:

Søtningssukker? Er det kunstig søtning du mener? F.eks. Natreen?:)


#4

Hedda:) sa for siden:

Det finnes jo søtstoff som er naturlig også, som f.eks. Sukrin. Det er det jeg kommer til å bruke. Det har samme smak og konsistens sm sukker.


#5

fett-nok sa for siden:

Ja, det er kunstig søtning de har ment her(jeg har visst aldri fått forandret oppskriften etter at jeg fikk den, reagerer ikke på at det står lenger, for jeg lager den uten oppskrift), jeg bruker splenda.


#6

Pearl sa for siden:

Det høres fristende ut. Skal prøves til helgen. :sikle:


#7

Zuma sa for siden:

Har funnet frem ingredienser så denne skal jeg lage nå.
"Trenger" litt ettermiddagskaffekos utover uka. :D


#8

Zuma sa for siden:

Åh himmel og hav for en nytelse! Jeg er solgt! :love:


#9

Tidligere bruker sa for siden:

ååååå, denne gleder jeg meg til å prøve:p


#10

Hengebuksvinet sa for siden:

Den ble litt for stiv med 5 plater gelatin så jeg anbefaler 4, men det er selvsagt smak og behag.

Hvis man bruker Splenda så er det 28 gr karbohydrater i hele greia.
Så man bør ikke spise alt selv;)


#11

PhaTSo sa for siden:

Mmmm, denne lagte jeg nå :D
Men syns den ble litt tam på smaken så jeg tilsatte 2 ss kaffe og da ble den rett etter min smak :)


#12

Jannicke sa for siden:

I oppsriften står det 1 kremfløte..... hvor mange dl menes da?


#13

Jannicke sa for siden:

Nå har jeg laga denne.
Brukte sukrin.
Og to dæsjer kald kaffe, for eeeenda bedre smak.

Ok, 14 karber i hele bollen. Det er noen posjoner oppi der altså, og når jeg tok en test nå, etter at den har stått en stund i kjøleslapet og blitt kald og stiv, så tok jeg to goode ss. altså ca 60 gram.

Den er utrolig mektig, selv jeg som er selvutnevnt sjokoholiker synes det. Men ahh så deilig.

Så hadde jeg på en dæsj, 10 gram menkomel hvit topping.

Menkomelen har 7,5 gr karber pr 100 gr, så 10 gram gir 0,75 gr karber.

Nå har jeg jo ikke målt hvor mye det er i skåla men det blir en del posjoner med feks 60 gr mosse asså.........

Da kan da dette ikke være ille som kaffekos??

Må vel snarere tvert i mot.... Eller....


#14

Cornelia sa for siden:

Laget denne i helgen, den er KNALLGOD!!!
Tusen takk for oppskriften!!!!

Ps! - noen som har brøvd om det går ann å lage den med smaltet sjokolade istedenfor kakao? eller begge deler.


#15

NinaOp sa for siden:

¨Jeg lagde den med hakket 86% sjokolade, halv plate ca. Smakte på "røra" og den var nydelig!!:sikle:Slengte oppi litt kaffe jeg også.


#16

NinaOp sa for siden:

Forresten, har noen prøvd å fryse fromasjen? Blir jo så himla mye og jeg er ikke spesielt sulten akkurat på Ketolyse.. En skje eller noe holder i massevis og selv om den holder seg en stund, tviler jeg på at jeg greier å spise opp den.


#17

Carisma sa for siden:

Fromasj er generellt fint å fryse, uten at jeg har prøvd selv. Det er veeeeldig godt halvtint :sikle:


#18

Ivory sa for siden:

Laget denne, men puttet i litt til - ble litt for besk smak for meg.

Jeg fulgte oppskrifta, og brukte sukrin som søtning, men så hadde jeg oppi to dæsjer med kaffe, 20 dråper vaniljeessens, og ..... 1 1/2 ss nesquick:eek: og spiste det med en bitteliten dæsj med.... vaniljesaus:eek: Herlighet så godt det ble!!! :D men selvfølgelig må jeg begrense inntaket så lenge jeg puttet i så mye sukker....:o


#19

Lunaluna sa for siden:

Gleder meg til å prøve den! :)


#20

lp3537 sa for siden:

Tusen takk for kjempe oppskrift!!! Den var veldig populær hos mine venner lørdag kveld. Ingen trodde meg da jeg sa den var lavkarbo :)


#21

fett-nok sa for siden:

hehe, broren min ble sint han da jeg påsto at dette var lavkarbo"mat":) :)
Største tullet han hadde hørt, thihi!
Akkurat tatt siste slutten av en ladning jeg også......kanskje jeg skal lage en ny og ta med på hytta til broder'n :D


#22

StegforSteg sa for siden:

Denne står i kjøleskapet nå - og skal serveres til middagsgjester i kveld :D


#23

minien sa for siden:

Første gangen jeg lagde denne ble den helt perfekt.

Så har jeg prøvd meg to ganger til, men da vil den ikke stivne! Er det noen som har en formening om hva som kan være feil? Nå i dag så prøvde jeg med 1 ekstra gelatinplate for å være helt sikker på at den stivnet, men nei. Det blir bare klumper av gelatin slik at det blir sjokoladekrem med gelatinklumper istedetfor mousse. Og denne som er så god...sukk...


#24

StegforSteg sa for siden:

Det skjedde med meg å :( Så det ble ingen himmelsk nytelse....


#25

Charlott sa for siden:

Kan det ha noe med måten man blander på å gjøre? Er det ikke slik at massen skal opp i gelatinen og ikke omvendt?


#26

Karbo-Klara sa for siden:

Denne må prøves! Hender man savner noe søtt til kaffen. Har prøvd Skaldemans enkle sjoko-mousse: Pisket kremfløte blandet med smeltet Bocca (70%). Kjempegodt det også og så lettvint :)


#27

Svadadama sa for siden:

Nå har jeg en slik bolle stående i kjøleskapet, ser veldig bra ut. Håper den smaker like bra.

Og så har jeg tatt meg tid til å regne ut næringsinnhold:

Per 100 g, laget med sukrin:
Kcal 249,4
Protein: 6,3 g
Fett: 23, 9 g
Karbohydrater: 2,3


#28

minien sa for siden:

Jo, men jeg har gjort det sånn. Har blandet dosisen og kremen før jeg har det oppi gelatinen.

Jeg prøvde på nytt i dag - gir meg ikke, for denne var så god. Nå prøvde jeg å smelte gelatinen i mer vann enn jeg har brukt før, og det ser ut til at det hjalp. Den stivner fortsatt ikke helt, men jeg slipper iallefall tråder og klumper av gelatin. Kanskje den har stivnet mer til i morgen (om det er igjen noe da :) ).


#29

Charlott sa for siden:

Tråder og klumper av gelatin hørtes ikke særlig himmelsk ut.... :o


#30

Julie sa for siden:

2.3 karbohydrater? Hm, fikk et litt annet nummer jeg:

3 egg = 3 * 0.7 = 2.1 g kh
1 boks kremfløte = 2.9 * 3 = 8.7 kh*
5 ss Splenda = 97.7/10 = 9.77 = 9.8 g**
2 ss kakaopulver = 2 * 0.11 = 0.44 = 0.45 g**

2.1 + 8.7 + 9.8 + 0.45 = 21.05 g karbohydrater i hele fromagen.

*2.9 g kh per 100 g - regnet at 100 g er cirka 100 ml, og flasken er 1/3 l, så da blir det litt over 3 dl
**Regnet ut at en spiseskje var cirka 2 g, så da blir det 10 g Splenda, dvs 100 grams verdt kh delt på 10 (97.7 / 10 = 9.77 g kh).
***Brukte denne siden som utgangspunkt: www.næringsinnhold.no/kakaopulver.html - 11 g kh i 100 g, dvs 11 / 10 = 1.1 g kh i 10 g kakopulver, som vil si 0.11 g kh per gram, multiplisert med 4 gir 0.44 g kh i 4 gram.

Noen som gidder å sjekke over og se at jeg har gjort det riktig? Vet ikke helt om jeg stoler på multi-regning... hehe. :p


#31

Supera sa for siden:

Du har regnet ut med splenda, hun har regnet ut med sukrin. ;)


#32

bumblebee83 sa for siden:

Denne MÅ prøves! Hørtes utrolig deilig ut!!
Skeier ut lørdagene med smågodt, men om man finner noe annet alternativ som er langt mindre karbohydrater i, så trenger ikke mor å bli like fristet av barnetvgodtet til junior kanskje.. ;) hehe...


#33

Julie sa for siden:

Jo, men så skal man jo telle for kremfløte óg da... det er jo cirka 8.7 g kh, så enten må hun ha brukt en kremfløte eller noe annet nesten uten karbohydrater, eller så har hun glemt det, eller så har jeg regnet feil. :o

Uansett utrolig god da, klarte ikke å dy meg og spiste 300 gram av herligheten i dag... mamma fikk óg, men neste gang skal vi ha i 2 ss kakaopulver til (ble litt lite smak for vår del), og muligens en eller to gelatinplater til. :)

Takk for oppskrift! :D


#34

Supera sa for siden:

Eventuelt så har hun regnet per 100 g, slik som hun skrev. :geip: Jeg får heller ikke regnetstykket hennes til å stemme helt, men det er ikke så forferdelig galt.


#35

Julie sa for siden:

Neida, selvfølgelig ikke. La bare merke til det og tenkte jeg skulle si ifra - er jo kjipt om man tror at noe har 2.3 kh per 100 g eller hva det nå er, men at det så viser seg å være bortimot 9 isteden... :rolleyes:


#36

sistegang sa for siden:

Den var fantastisk, blir en fast gjenganger her i huset.


#37

chrika sa for siden:

Men altså, var det 1 dl eller 1 kartong (0,33l) fløte som skulle oppi her?


#38

Opheliia sa for siden:

Skal man blande gelatinblandingen oppi den andre eller omvendt?


#39

sistegang sa for siden:

Jeg brukte en liten kartong (1/3 liter)


#40

sistegang sa for siden:

Jeg helte eggedosisen opp i gelantinen, og etter det blanda jeg kremen inn.


#41

TrillTrall sa for siden:

Har du lest innholdsfortegnelsen på en sånn Menkomelboks?

7007 Menkomel Hvit topping 250 gr
Vann,vegetabilsk olje (palme), sukker, melkeproteint, emulg. (E472b, E435, E475, E471, E433), stabilisator (E407, E339), salt, aromastoff, fargestof... :eek:

Hvorfor ikke bruke en klatt krem av ordentlig kremfløte istedet? Naturlig, mye sunnere og mye bedre!


#42

jannickee sa for siden:

Denne var helt fantastisk! :spent:
Kan nesten ikke tro at den er så sunn. Jeg brukte Natreen som sukkererstatning i stedet for (er egentlig ikke så glad i den, men det er det vi har i skapet), og det smaker nomnomnomnom. Skal definitivt ta denne oppskriften i bruk igjen. Enkelt og godis. :)


#43

Mellon sa for siden:

Nam, dette må jo testes


#44

mallilen sa for siden:

Denne er fantastisk god, og jeg må holde meg i skinnet for ikke å lage den flere ganger i uka :p Den er jo så enkel å lage at jeg tar kjøkkenmaskinen i å starte seg selv rett som det er :eek:

Jeg, som er en supergodtegris, bør egentlig holde meg laaaangt unna denne, siden jeg garantert kan spise opp hele bollen alene om jeg ikke legger bånd på meg.

Men nå har jeg funnet det mer perfekte bruksområde til denne: Dessertkaffe!
Lager kaffe slik jeg vanligvis gjør (sier jeg som egentlig ikke drikker kaffe :rolleyes:), har i en fløteskvett, et par dråper romessens og en GOD skje med mousse. Dævendøttesteikemegrundt så godt det er!!
(Og så varer bollen leeeeenge:D)


#45

Charlott sa for siden:

Da er denne laget og behørig prøvesmakt!
Krysser fingrene for at sambo IKKE liker den! :p


#46

skumgummi sa for siden:

Denne er nydelig!!!:eek::love: Og angående blanding, så må man blande dosisen i gelatinen, og når dette er blandet, blandes dette i sjokoladekremen:D


#47

fett-nok sa for siden:

Har ikke vært her inne på evigheter:)

Godt å se at så mange har likt mousseen, selv liker jeg sjokolade, men ikke for sterkt, så jeg kutter gjerne ned litt på både sjokolkademousseer og sjokoladekaker jeg:)

De spørsmålene som har kommet i tråden er også besvart ser jeg.
I og med at jeg vet hvordan jeg lager den tenker jeg ikke over hva som sto, bare kopierte den og la den rett inn her. Det er 1/3 l fløte(minste kartongen) og jeg blander inn eggedosisen i gelatinen(ikke omvendt) før jeg har i kremblandingen.

Om min kopierte oppskrift stemmer på karboene vet jeg ikke, aldri regnet det ut selv, det "bare sto der", men ser ut som om det er litt feilinfo utifra deres utregninger:)

Bruker som sagt ikke siden så mye, men har nå gått ned fra 104 i september til 87 i dag, og det med sjokolademousse opptil flere ganger i uka til tider. Særlig hvis jeg har perioder med for lite fett er denne en hjelp. Får litt "fettfobi" av og til, men det går over igjen,

Lykke til alle sammen!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.