Er det bare meg som synes det? Sliter med motivasjonen nå, og har lyst på "vanlig" mat. I tillegg er vekkttapet beskjedent, og det er en del ekstra styr med denne kuren.
Noen som synes det går smooth som kan gi meg noen tips eller motivere litt? :o
Vurderer å gå over til type Grete Roede med det er for galt det også etter alt jeg har satt meg inn i og kjøpt.
Jeg sliter også... Motivasjonen er ikke på topp for å si det slik!
Jeg veide 69 kilo 1. oktober, og gikk på vekten i dag og så 65,5 på nåla...
Det er liksom ikke fremgangen det skal stå på, men det er de solsiale begivenhetene som ikke jeg kan være med på...
Jeg er ikke slik av person at jeg gidder å si til noen på jobben at jeg er på diett. Det har ikke de noe med, men det gjør det jo vanskelig!
Jeg savner vanlig mat for å si det slik.
Nå skal jeg være i ketose frem til 13. november, og trappe opp litt karber etter dette.
Det er leeeeeenge til 13. november.
Sukk
Jeg synes personlig dette er verden beste kur :) Føler overhodet ikke at eg slanker meg og synes det er topp. Av og til er det selvsagt noe eg har lyst på som eg ikkje kan spise, men motivasjonen til å bli tynn en dag er så stor at eg overvinner alltid lysten til å spise noe ulovlig.
Nå har eg vel og merke en hel del mere kg å ta av enn dere og det gjør nok sikkert til at det forsvinner endel kg.
Men k `choice: måler du deg med målebånd?
Hva spiser du? Ikke så lett å komme med råd uten å vite hva du spiser:)
Trener du?
Er bare å spørre, jeg skal iallefall svare så godt eg kan :)
Jeg har snart gått 14 dager, og trives veldig godt med dette. Studerer oppskriftstrådene hver dag, og finner nye oppskrifter til hele familien der. Nå hasr jeg laget black sunday sjokoladekake som står i kjøleskapet, jeg har 2 lollypop? brød i ovnen, og på komfyren putrer en himmelsk gryterett, som virkelig smaker himmelsk.
Jeg gikk ikke så mye ned uke 2, men energien begynner å ta seg opp, jeg orker mere,sover bedre osv. For meg er dette rette metode, det eneste jeg sliter med er lunsj.
Matmessig så koser jeg meg på kuren. Som fungirl sier, føler ikke at jeg slanker meg! Av og til frister jo pasta, og gjerne litt ris.. Men en saftig biff med smeltet kryddersmør frister alltid mer !! :sikle: Det er slik jeg prøver å tenke; Fyller opp tomrommet fra potetene med herligt kjøtt ;)
Så lenge man har tid til å lage mat, så er det UTROLIG mange gode oppskrifter å følge. Spiser man variert er det lettere å ikke savne "tilbehøret".
Men generelt sett, det å gå ned i vekt, uansett kur/diett er jo ikke lett.. Vi som er overvektige har spist feil i mange år, og plutselig skal vi gjøre alt rett over en lang periode! Det er ikke bare bare.
Uansett hva slags kosthold du velger å legge om til, vil det medføre litt styr - det er bare naturlig når man skal endre etablerte vaner. Og den endringen må man gjøre på lang sikt også, ellers er det meningsløst. Fordelen med Ketolyse er jo at du kan spise utrolig god mat mens det står på! I tillegg blir man flink til å lese næringsinnhold og "re-orientere" seg matmessig, noe jeg tror er et godt utgangspunkt for varige kostholdsendringer.
Selv har jeg holdt på i litt over 3 måneder, og synes det går veldig lett. Har ikke sprukket så langt, men spiser selvfølgelig ikke alltid som en helgen heller. Tenker utrolig lite på mat sett opp mot hvordan jeg hadde det før, og det føles befriende. Dessuten har jeg oppdaget at selv om Ketolyse er et strengt kosthold, er det ikke så vanskelig å holde seg innenfor grensene når man først blir trygg på hva man kan spise.
Det er ikke sikkert Ketolyse er den rette kuren for deg, men ikke gi deg bare fordi du synes det er litt mye styr - det går seg fort til, og litt styr må du regne med uansett. Lykke til :)
Jeg er også veldig fornøyd med ketolysekuren. Kjempegod mat og helsen min er tydelig bedre. Jeg slet også litt i starten med det som var uvant. Måtte veie og telle i begynnelsen før jeg fikk det hele inn i ryggmargen. Visste liksom ikke hva jeg skulle handle i butikken og var usikker på om jeg gjorde det riktig. Men det tok ikke så lang tid før de nye vanene var etablert, og det var jammen verdt strevet i omstillingsfasen. :)
Du er ikke alene. Jeg og mange andre sliter til tider, i begynnelsen kan det vel være at man sliter mer en senere i kuren. Men hvis du står på så skal du se at reaultatene kommer.
Når jeg sliter tenker jeg på hvordan jeg så ut på det siste bildet som ble tatt, før jeg begynte på kuren. Dit vil jeg ikke tilbake.
I lunchpausen er det ikke jeg som misunner de andres brødskiver, men de andre som misunner min lunch. De lurer på om jeg har sluttet på kur siden jeg kan spise så mye godt:D
I begynnelsen skrev jeg dagbok, om alle tanker og endringer. Denne tar jeg frem i stunder der jeg sliter med motivasjonen.
Vi har vel alle lyst på det alle andre spiser, vi må bare velge en retning for hvordan vi skal komme ned i vekt. Bare tanken på hvor ofte jeg sultet alle de gangene jeg gikk på GR, er grunn nok til at jeg fortsetter på Ketolysekuren. Men hvis du har erfaring med at du trives bedre med Grethe Roede, og får det opplegget bedre til, må du selvfølgelig velge det. På dette område kan vi alle være helt forskjellig:)
Bare tenk deg godt om og ta de valgene du synes passer for deg.
Skjønner frustrasjonen din. Hvis du finner ut at dette gidder du ikke lenger: Hva med å ikke gå heeeelt over til den andre motsetningen (GR vs ketolyse), men stoppe et sted på veien, si feks ala fedon? Litt samme prinsippet, men ikke så strengt; litt mer rom for å spise mer variert frukt/grønt, samt litt brød/pasta hvis man føler man må det?
Kan jeg få anbefale deg en bok du ka ha nytte av å lese, som handler om et liv på lavkarbokosthold.
Den heter "Bedre uten brød" og er skrevet av Lutz/Allan.
Boken forteller om helsegevinster man kan oppnå ved å spise under 72gk daglig, og metoden de anbefaler er så enkel at den beskrives i nærmest bare to setninger.
Før du begynner på noen annen kur, skulle jeg ønske du bevilget deg denne boken. Leste den i sommer og den har utfordret mange av mine grunnholdninger...og...som jeg nettop skrev: gir en løsning på lavkarboliv som er så enkelt, og logisk, ikke minst...
Jeg har holdt på nå i 2,5 uke. Mellom uke 1 og 2 slet jeg litt, men det var mer p.g.a at jeg ikke hadde funnet så mange gode alternativer enda. Har brukt helgen til å lese oppskrifter så det holder, prøvet ut noe og er mye mer optimistisk. For meg er det viktig å finne alternativene slik at jeg ikke blir matlei.
Heisann,
sliter veldig eg også, etter snart tre uker på kuren har eg gått OPP 1 kilo og dette har ikkje hendt meg før (har gått på denne med bedre resultat før). Er i ketose, så alt bra der. Håper berre det løsner snart. Stå på! Slanking er alltid hardt!
Men merker dere ikke de andre gode effektene av å spise LCHF?
Når man ikke er veldig overvektig, raser man jo selvfølgelig ikke ned i vekt heller. Det er jo ikke noen sultekur hvor muskelmassen forsvinner (noe som selvsagt vil vises godt på vekta), men denne type mat regulerer kroppen hormonelt til mer normalt. Er du for tynn - legger man på deg, og er du for feit - blir man slankere.
Synes det er litt synd at det heter Ketolysekur. Går man over til "vanlig" kosthold etter ketolyse, går man selvsagt opp i vekt igjen. Det er jo den maten som fikk oss til å bli fete.
Det er mange som går over til Lindberg etterhvert, siden det er så godt som lik "vanlig" kost. Mange har jo fått gode resultater av den maten også. Håper dere finner ut av det - og ikke kaster dere over brødskiva igjen! :D :)
Jeg er enig med Rubens.
For meg er lavkarbomat "vanlig" mat nå. Det er skremmende å se hva andre har som en del av sitt "normale" kosthold.
Jeg spiser denne maten fordi jeg vet at den holder meg frisk, holder energien oppe, gir kroppen det den trenger og fordi det virkelig er naturlig (fordi det meste av det jeg spiser har jeg laget fra bunnen av selv).
Jeg er nå inne i 6(?)uke på ketolyse, og har også opplevd at vekta steg på et tidspunkt:eek:. Noe er vann(fin bortforklaring for meg) og noe er fett må jeg nok innrømme:flau:. Kosten på ketolyse er bare helt topp, og ja, det er visst mulig å spise for mye av den. Torkil skriver jo det også, det var bare litt vanskelig for meg å lese akkurat den biten:o. Nå er det jo ikke sikkert at dette gjelder deg Genosha, se over kosten din om du har fått inn mye saltmat f.eks spekemat. Lykke til.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.