I Tibet er de kjent for å drikke endel po cha, som er te med smør. Det høres slemt ut, men er ganske godt. Det er flott til (som?) frokost.
Kok opp ca. 3 desiliter vann i en gryte. Tilsett en eller to poser sort te. Jeg bruker krydret chai (Yogi Tea Organic Black Chai). La den trekke i syv-otte minutter. Tilsett alt fra to til seks spiseskjeèr TineSmør. Gjerne to-tre spiseskjeèr kremfløte òg. Varm opp teèn igjen. Kjør i blender eller med stavmikser til smøret ikke skiller seg mer. Fortsetter du lenge nok, vil du få et deilig, velsmakende skum.
Drikker min første kopp med po cha nå. :) Jeg var litt forsiktig og brukte ca 15 gram smør og 1 ss kremfløte - tror trygt det kan has mer smør oppi, dette var kjempegodt! (Skjønt, jeg søtet med 2-3 små dråper vanilje-stevia)
Jeg leste ikke så nøye hvor mye en skulle bruke, så jeg varmet vann, helte i 3/4 kopp, helte det i en bolle med smør og fløte. Rørte. Men jeg hadde to gode skjeer med smør og kanskje 5 ss fløte, så tror det ble akkurat litt for mye. Orket ikke drikke opp, ble mett.
Godt var det, må bare skaffe meg noen bedre tetyper, var ikke så mye å velge mellom i skapet.
Red: Jeg syns ikke konsistensen var så veldig smøraktig med den mengden jeg brukte, tror det blir enda mer diskret med mindre.
Dette ble definitivt best med en godt krydret te - prøvde med plain svart, og da smakte det litt dølt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.