< Tilbake til oversikten

Alkohol og kunstig søtning

#1

K`s choice sa for siden:

Starter på ny giv imorra etter en dårlig periode. I boka synes jeg det med alkohol og søtning er litt uklar, så jeg spør dere orakeljenter ;)

Bør man unngå alkohol de to første ukene?
Og bør man unngå kunstig søtning generelt, og om man bør - hvorfor det?

Føler jeg må ha klarhet i dette før jeg starter igjen..
:blinke:


#2

Pentax sa for siden:

Min erfaring på lavkarbodiett, er at man tåler alkohol så mye dårligere enn før. Det å dele en flaske vin fredag kveld, setter meg ut nesten hele lørdag.
Ellers får ekspertene svare deg på resten...


#3

Photobscura sa for siden:

Du vil for det første ikke forbrenne fett så lenge du forbrenner alkohol, det er lettere å forbrenne for kroppen, og den alltid ta det først, før den går løs på fettet igjen. Du faller imidlertid ikke ut av ketose, fordi alkohol også blir til ketoner.

Når det kommer til kunstig søtning, så er det -særlig i starten- med på å opprettholde en avhengighet til søtt. Det trigger ting i kroppen som kan gi deg forvirrende signaler, som fysenhet, eller "falsk sultfølelse" om du vil. Noen opplever også at det stagnerer vekttapet. Sukkeralkoholer som vanligvis passerer ufordøyd gjennom kroppen, kan muligens bli tatt opp i tarmen som vanlig sukker.


#4

K`s choice sa for siden:

Takk for svar! Da skal jeg holde meg unna så godt jeg kan de første ukene nå!


#5

ZitCom sa for siden:

Hvordan er det da med Fun saft feks?
Er litt fun i vannet, nok til å ødelegge nok, slik at man har problemer med å være i ketose?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.