< Tilbake til oversikten

Om Cloetta sjokolade uten tilsatt sukker ...

#1

Karbosara sa for siden:

Hei. Jeg lurer så veldig på om disse er ok å spise litt av av og til...med tanke på karboinnhold og ketolysekur...vet at jeg ikke skal ha sånt på kur, men jeg har oppdaget disse da, og leser meg fram til at det er maltitol i de, og det trenger man ikke å regne karbene på, eller tar jeg helt feil?

Innehållsdeklaration:
Kakaomassa, sötningsmedel (maltitol, sukralos), kakaosmör, kakaopulver, emulgeringsmedel (sojalecitin och E476), mjölkpulver (mindre än 0,5 %), arom. Minst 72 % kakao. Överdriven konsumtion kan ha laxerande verkan. Näringsvärde per 100 g/ml:
Energi 2150 KJ, kilokalorier 520 Kcal, protein 8,5 g, kolhydrater 35g, fett 42 g

                         <strong>Innehållsdeklaration:</strong>

Sötningsmedel (maltitol), kakaosmör, skummjölkspulver, helmjölkspulver, kakaomassa, vegetabiliskt fett, arom, emulgeringsmedel (sojalecitin). Näringsvärde per 100 g/ml:
Energi 2000 kJ/ 4 70 kcal Protein 10 g Kolhydrat 53 g Fett 32 g


#2

Karbosara sa for siden:

På sjokoladen kan jeg lese at det står derav sukkerarter så og så mye, og da blir det 1gk på hele den mørke og 19gk på hele den lyse...


#3

nellie sa for siden:

jeg har kommet frem til 15 karber pr plate på den lyse. på den mørke vet jeg ikke.

eller.. jeg har en annen versjon da:D med type crisp. Ligner veldig på de runde med sånn puffa ris i seg. UTROOOOLIG god :sikle:


#4

Photobscura sa for siden:

Ingen av dem er særlig gode (noe som gjelder det meste av kunstig søtet sjokolade), men om noe er den mørke best på smak. De er uansett en smule oversøtet med maltitol, om enn ikke i like overivrig grad som de fra Sukkerfritt, og jeg fikk i alle fall litt av at gasskraftverk i magen min :o


#5

nellie sa for siden:

jeg synes de er gode:rodme:
Litt av gangen!


#6

Karbosara sa for siden:

da var det nok 12 da...sitter på jobben og tror jeg husker alt...hehe:rolleyes:

Gasskraftverk i magen, ja det har nok jeg også merket, men ellers syns jeg faktisk disse er ganske gode, i motsetning til anton berg sukkerfri, og andre sjokolader jeg har prøvd, som etterlater en konsistens i munnen etterpå jeg ikke fikser.

Lurte litt på om jeg skulle teste å knuse sukkerfri meller og blande i sånn lys, smeltet sjokolade, ha i små (bittesmå) "muffinsformer" og ha det som juleknekk...

Men maltitol er sånn karbo man ikke trenger å regne, eller?


#7

nellie sa for siden:

neeei. jeg skrev litt sånn uten hjerne:p hehe
På pakken så står det 12 gram sukkerarter
53 karbohydrater og 38 gram sukkeralkoholer.
Derfor tenkte jeg en gang til og kom frem til at man burde kanskje telle 15 gram. For det er tross alt 3 gram som ikke er med i regnskapet på embalasjen.


#8

nellie sa for siden:

Maltitol er sånne karber man ikke trenger regne med!


#9

Photobscura sa for siden:

Men det betyr ikke at de ikke kan fungere som sukker i kroppen, men det skjer jo ikke alle, men noen.
Har man spist cavalier og noen av de ypperste mørkemørke sjokkisene så blir ingenting annet bra nok lenger :o


#10

Karbosara sa for siden:

ja, cavalier er best!

Bare at jeg får dilla og kan ikke stoppe, og så gå det galt med magen og vekta...og det blir lørdag hele uka...


#11

Antoinette6 sa for siden:

... og Cavalier får man kjøpt på? Helsekost? Omtrent uten karbohydrater, eller ? Mange prosent kakao?


#12

Karbosara sa for siden:

Tror med både mange og ikke mange prosent kakao...husker ikke, har bare fortrengt dem...


#13

Runegutt sa for siden:

Får ikke tak i anna enn Sukkerfritt og Closetta her.
Synes sistnevnte er ok, spes melkesjokoladen.
Bevilger meg ellers en Bocca i ny og ne


#14

Photobscura sa for siden:

Closetta, ja, det var i grunn et passende navn :lol:
Den finnes å kjøpe på noen helsekoster, faktisk har jeg også kjøpt det på danskebåten :p

Cavalier finnes i mange mange varianter, den belgiske konfekten er dødelig god, f.eks.
Jeg har faktisk en hel eske liggende på kjøkkenskapet som jeg har fått i burdsagsgave av ei venninne. Men jeg har ikke tenkt å spise søtstoff før jul, så den ligger trygt. Har ennå til gode å finne en eneste sjokolade som klarer å balansere søtstoffsmaken på samme måte som Cavalier. Den verste er Sukkerfritt sin, det er virkelig noe av det verste jeg har smakt, og kunne ha velta lysten min på sjokolade alene... :p


#15

Karbosara sa for siden:

Hehe, Photo! Jeg innser at du og jeg har forkjellig smak der...syns den mørke sjokladen deres er veldig god! Mener å huske at jeg liker den hvite og...kanskje det er fordi jeg alltid er så tett i nesen?!!:lol:

Ellers har de andre i den serien en sånn konsistens igjen at jeg ikke fikser de...

Kanskje like greit, egentlig...

Pleier å smelte den cloetta 72%, ha i kokos, litt cocosa og litt sukrin, så blir det konfekt...igjen lagt i minimuffinsformer...igjen julekos...


#16

Photobscura sa for siden:

Ja, vi er alle forskjellige! Men jeg har alltid likt de mørke mørke, litt bitre sjokoladene gjerne litt bedre enn melkesjokolade! Så det er litt det. Jeg tror uansett at sukkerfritt sin har aaaalt for mye malitol, jeg klarer som regel ikke å smake forskjell på søtstoff og vanlig sukker, faktisk, men når det kommer til Sukkerfritt-sjokoladen, så kjenner jeg virkelig maltitolsmaken! Sambo som er sjokoman syntes den smakte papp. Han har smakt papp, altså jeg måtte jo spørre :o
Håper du får sjansen til å smake en av Cavalier-sjokoladene, for de er virkelig gode! Har kun funnet én sukkerfri sjokolade som kan matche, og den kjøpte jeg i Sverige, og husker ikke hva heter :o


#17

Runegutt sa for siden:

Av gamle synder kan nevnes:
Freia Melkesjokolade, Gullbrød, Anton Berg Marsipanbrød, Freia Kokesjokolade (mens den var stripete og 125 gram) Firkløver, Quicklunch, Japp, Nero, Daim etc.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.