Hei. Jeg lurer så veldig på om disse er ok å spise litt av av og til...med tanke på karboinnhold og ketolysekur...vet at jeg ikke skal ha sånt på kur, men jeg har oppdaget disse da, og leser meg fram til at det er maltitol i de, og det trenger man ikke å regne karbene på, eller tar jeg helt feil?
Innehållsdeklaration:
Kakaomassa, sötningsmedel (maltitol, sukralos), kakaosmör, kakaopulver, emulgeringsmedel (sojalecitin och E476), mjölkpulver (mindre än 0,5 %), arom. Minst 72 % kakao. Överdriven konsumtion kan ha laxerande verkan. Näringsvärde per 100 g/ml:
Energi 2150 KJ, kilokalorier 520 Kcal, protein 8,5 g, kolhydrater 35g, fett 42 g
<strong>Innehållsdeklaration:</strong>
Sötningsmedel (maltitol), kakaosmör, skummjölkspulver, helmjölkspulver, kakaomassa, vegetabiliskt fett, arom, emulgeringsmedel (sojalecitin). Näringsvärde per 100 g/ml:
Energi 2000 kJ/ 4 70 kcal Protein 10 g Kolhydrat 53 g Fett 32 g
Ingen av dem er særlig gode (noe som gjelder det meste av kunstig søtet sjokolade), men om noe er den mørke best på smak. De er uansett en smule oversøtet med maltitol, om enn ikke i like overivrig grad som de fra Sukkerfritt, og jeg fikk i alle fall litt av at gasskraftverk i magen min :o
da var det nok 12 da...sitter på jobben og tror jeg husker alt...hehe:rolleyes:
Gasskraftverk i magen, ja det har nok jeg også merket, men ellers syns jeg faktisk disse er ganske gode, i motsetning til anton berg sukkerfri, og andre sjokolader jeg har prøvd, som etterlater en konsistens i munnen etterpå jeg ikke fikser.
Lurte litt på om jeg skulle teste å knuse sukkerfri meller og blande i sånn lys, smeltet sjokolade, ha i små (bittesmå) "muffinsformer" og ha det som juleknekk...
Men maltitol er sånn karbo man ikke trenger å regne, eller?
neeei. jeg skrev litt sånn uten hjerne:p hehe
På pakken så står det 12 gram sukkerarter
53 karbohydrater og 38 gram sukkeralkoholer.
Derfor tenkte jeg en gang til og kom frem til at man burde kanskje telle 15 gram. For det er tross alt 3 gram som ikke er med i regnskapet på embalasjen.
Men det betyr ikke at de ikke kan fungere som sukker i kroppen, men det skjer jo ikke alle, men noen.
Har man spist cavalier og noen av de ypperste mørkemørke sjokkisene så blir ingenting annet bra nok lenger :o
Closetta, ja, det var i grunn et passende navn :lol:
Den finnes å kjøpe på noen helsekoster, faktisk har jeg også kjøpt det på danskebåten :p
Cavalier finnes i mange mange varianter, den belgiske konfekten er dødelig god, f.eks.
Jeg har faktisk en hel eske liggende på kjøkkenskapet som jeg har fått i burdsagsgave av ei venninne. Men jeg har ikke tenkt å spise søtstoff før jul, så den ligger trygt. Har ennå til gode å finne en eneste sjokolade som klarer å balansere søtstoffsmaken på samme måte som Cavalier. Den verste er Sukkerfritt sin, det er virkelig noe av det verste jeg har smakt, og kunne ha velta lysten min på sjokolade alene... :p
Hehe, Photo! Jeg innser at du og jeg har forkjellig smak der...syns den mørke sjokladen deres er veldig god! Mener å huske at jeg liker den hvite og...kanskje det er fordi jeg alltid er så tett i nesen?!!:lol:
Ellers har de andre i den serien en sånn konsistens igjen at jeg ikke fikser de...
Kanskje like greit, egentlig...
Pleier å smelte den cloetta 72%, ha i kokos, litt cocosa og litt sukrin, så blir det konfekt...igjen lagt i minimuffinsformer...igjen julekos...
Ja, vi er alle forskjellige! Men jeg har alltid likt de mørke mørke, litt bitre sjokoladene gjerne litt bedre enn melkesjokolade! Så det er litt det. Jeg tror uansett at sukkerfritt sin har aaaalt for mye malitol, jeg klarer som regel ikke å smake forskjell på søtstoff og vanlig sukker, faktisk, men når det kommer til Sukkerfritt-sjokoladen, så kjenner jeg virkelig maltitolsmaken! Sambo som er sjokoman syntes den smakte papp. Han har smakt papp, altså jeg måtte jo spørre :o
Håper du får sjansen til å smake en av Cavalier-sjokoladene, for de er virkelig gode! Har kun funnet én sukkerfri sjokolade som kan matche, og den kjøpte jeg i Sverige, og husker ikke hva heter :o
Av gamle synder kan nevnes:
Freia Melkesjokolade, Gullbrød, Anton Berg Marsipanbrød, Freia Kokesjokolade (mens den var stripete og 125 gram) Firkløver, Quicklunch, Japp, Nero, Daim etc.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.