Gerd sa for siden:
Basilikumkylling i sitronsaus
4 kyllingfileer
ca 0,5 dl olje til steking
2 stk sjalottløk - finhakket
1 stort fedd hvitløk - finhakket
1 potte basilikum -grovhakket
saften av 0,5-1 sitron
2 stk eggeplomme
2,5 dl vann
1 kyllingbuljong terning
2 ss smør
en liten skvett fløte
salt
pepper
Tin kyllingfileene og ha på salt.
Varm olje i en stor stekepanne og legg i kyllingbitene når oljen er varm. Brun kyllingstykkene i oljen ca. 1 minutt.
Skru ned varmen og tilsett finhakket løk. Fres til løken er blank.
Tilsett finhakket hvitløk og halvparten av basilikumbladene. Rør om og fres alt enda et par minutter før du tilsetter vannet og buljongterningen.
Ta noen tak med pepperkvernen, legg på lokk og la alt syde på svak varme i 30 minutter.
Press sitronen og visp ca halvparten av saften sammen med eggeplommene.
Ta opp kyllingen på et litt dypt fat.
Hell kraften over i en ny kjele.
Kok opp. Ta kjelen bort fra varmen og rør i eggeblandingen og resten av basilikumen.
Rør inn smøret og fløten
Smak eventuelt til med mer sitron, salt og pepper.
Vil du ha en helt glatt saus, kjør den med stavmixer.
Hell sausen over kyllingen, pynt med basilikumblader og server med smørstekt asparges og blomkålmos.
........
Vann og buljong kan erstattes med hvitvin.
Jeg brukte safta fra en hel sitron. Det ble en ganske syrlig, men god, saus.
[color=#006400][/color]
Bildet er fra orginaloppskrifta ( der er kyllingen servert med røstipotet)