< Tilbake til oversikten

Ostesuffle

#1

simen m sa for siden:

Knall godt og lav på karbo, bruk 1ss mel kun til å få fylde i sausen

Ingredienser
300-400 gr Jarlsberg eller norvegia
(revet, men ikke fjøp revet for mye karbo)
3 ss Smør
1,5 ss hvetemel
3 dl kremfløfe eller soya melk (ubehandlet 1>karbo 100ml)
1 ts paprikapulver
6-7 stk. egg
0,5 ts salt

1- Smelt smøret, rør inn mel og spe med fløte til en tykk saus.
1- Skill eggene, og stiv pisk eggehviten

2 -ta sausen av platen, tilsett eggeplommene og den revne osten og saltet

3 -Vend eggeviten forsiktig i sausen. Fyll røren i godt smurt suffléform og stek suffleen nederst i ovnen til den er gjennomstekt og godt hevet.

4 - Server suffléen med det samme den tas ut av ovnen. (40-45 min steking 225c nederste rille)


#2

Skippy sa for siden:

Dette må testes, jeg elsker ostesuffle. Når jeg lager så bruker jeg å krydre med tørrsennep og liiitegranne cayennepepper. Blir litt mer spenst i smaken da.


#3

kokopeli sa for siden:

Høres spennende ut, hvilken type mat bruker man den til?
Og hvor mange porsjoner er oppskriften beregnet til?
:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.