< Tilbake til oversikten

Dyrt å leve Lavkarbo -eller...?

#1

Lille-Lulle sa for siden:

En kan fort få inntrykk av at å kjøre lavkarbo er en dyr fornøyelse:o

Reine råvarer (kjøtt, fisk etc)og grønnsaker er dyrt her i norge. I tillegg blir det også en del utgifter til kosttilskudd og andre spesialprodukter på helsekosten/apoteket etc.

Kassalappen viser dramatisk høyere summer når jeg har handlet inn nå enn før :eek:

På den annen side kjøper jeg så godt som ingenting utenom lenger. Før gikk det i mye småmat som dyre baguetter på bakern, varmlunsj i kantina, boller på bensinstasjon, godteri, brus mm. Slik småhandling er så godt som saga blott nå:)

Så...Blir det så mye dyrere å leve lavkarbo i det store og hele egentlig?

Noen som er flinke og fører regnskap på sine utgifter, som kan "bevise" hvor stor forskjellen er på matbudsjettet "før" og "nå"? (evt om det er noen forskjell da):rolleyes:


#2

nattfrue sa for siden:

Dette har vi hatt et par tråder om før, men jeg kan godt svare på det igjen:

Jeg merker en definitiv nedgang i matbudsjettet nå kontra før jeg begynte på Ketolyse. Nå spiste jeg ikke "billigmat" av typen nudler, ferdigpizza, fastfood og så videre før heller, da, men jeg spiste ikke så ofte biff heller :p

Kosttilskudd koster jo litt i innkjøp, men på den annen side så varer jo boksene en stund, så jeg ser ikke på det som en spesielt stor utgift. Spesialprodukter kjøper jeg nesten ikke, utgiftene er minimale på det.

Men altså: jeg synes ikke grønnsaker er dyrt. Og egentlig ikke kjøttråvarer heller, litt avhengig av hva man kjøper. Klart det blir dyrt hvis en familie på fire skal ha indrefilet og kongeøsterssopp, men det skal de vel ikke så ofte :cool: Svinekjøtt er relativt rimelig, kylling kan være det hvis man ikke kjøper de overprisede pakkene med to brystfileter i. Egg er da ikke dyrt? Storfekjøtt av "lavere kvalitet" koster ikke all verden - det smaker for øvrig mer enn de dyrere delene, men må behandles mer før det blir mørt og kan spises. God, fersk fisk kan være dyrt, avhengig av hvor man bor og handler. Jeg kommer sjelden under 90 kroner hvis jeg vil ha en god skive fersk torsk, et mysterium i seg selv i en fiskerinasjon. Men sånn er det.

Den største innsparingen synes jeg dog ligger i at jeg nesten aldri kjøper noe "utenom". Litt sukkerfri sjokolade i helgene og sånt, men jeg sparer minst en tusenlapp i måneden på at jeg ikke kjøper kaffe på kaffebar, godteri og snacks, brus og så videre. Og på Ketolyse er kostholdet såpass monotont at jeg nesten aldri må kaste noe mat heller, før ble det rimelig monsteraktige utrenskninger av kjøleskapet fra tid til annen :)

Har ikke noe regnskap, men jeg vil vel anslå at matbudsjettet mitt (for utvidede verdier av "mat", la oss si alt som kan spises) har gått ned med 1000-1500 kroner måneden etter at jeg begynte med dette.


#3

Lille-Lulle sa for siden:

Åh...ikke snakk! :rodme:

Jeg kom forresten på en ting vedr mine innkjøp i matbutikken. Nå handler jeg for flere dager i selngen. Må jo det siden mye av måltidene gjøres i stand dagen før. Mer planlagte innkjøp mao. Og sånt sparer man jo også penger på :)


#4

MorStine sa for siden:

Det er nok dyrt å komme i gang, men av egen erfaring, så ser jeg nå at vi har ett litt lavere matbudsjett enn før. Det handler mye om å planlegge innkjøp og lage menyplaner. Jeg lager middags-meny-plan for to uker av gangen, og handler da inn til det annenhver uke. Da har jeg alt i fryser og sap og slipper masse småhandling. eneste vi handler utenom er ferskvarer som melk, brød og litt grønnsaker...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.