< Tilbake til oversikten

Bjørgs Sjokoladedrøm

#1

Tone-G sa for siden:

Jeg fant denne oppskriften i denne ukes Allers..

Den kan lett omgjøres til Lavkarbo.. Jeg skiver inn orginaloppskrift, så kan dere forvandle den som dere vil :heia:

200 g mørk sjokolade
100 g smør
6 eggeplommer
1 dl sukker
6 eggehviter
100 g hakkede valnøtter
6 dl kremfløte
4 ss sukker
2 ss pulverkaffe

  1. Smelt sjokoladen og smør på svak varme
    Pisk eggeplommer og sukker
    Stivpisk eggehvitene

  2. Bland dette forsiktig sammen, bland inn hakkede valnøtter.

3 Kle en rund form (26 cm) med bakepapir. Stek kaken ved 180 grader i ca 15 min, avkjøl.

  1. Pisk fløten stiv med sukker å rør inn pulverkaffe.
    Legg kremen på kaken og strø over raspet sjokolade..

Gosj :sikle: Den må bare bli god! Den skal jeg jammen bake neste helg!


#2

quebec sa for siden:

er det selve kaffen av pulveret eller er det snakk om rent pulverkaffe, altså uten vannet :)?


#3

vilya sa for siden:

Det må da være utblandet. Kan ikke tenke meg at pulverkaffe løser seg opp i pisket krem. Isåfall må den nok has i før fløten piskes.


#4

Tone-G sa for siden:

Det er nok ren pulverkaffe uten vann.. Den løser seg nok fint opp :)
Hvis det hadde vært utblandet i vann kunne vi brukt hvilken kaffe vi ville:)


#5

vilya sa for siden:

Går ann å løse den ut i bittelitt vann da. Mente ikke at man skulle lage normalt sterk kaffe av den.


#6

Iset sa for siden:

Jeg hadde absolutt brukt sterk utblandet kaffe. Har prøvd meg med pulver før, det gikk til helvete, for å si det sånn. Mulig jeg var uheldig.


#7

Kitt sa for siden:

Signerer!


#8

Tone-G sa for siden:

Jeg vet ikke om det er så lurt å ha vann i piska krem da:)


#9

BMS! sa for siden:

Det går faktisk greit å ha bitte litt espresso, feks. i piska krem. MEN den må vendes inn når kremen er helt ferdig..... Akuratt på samme måte som om man vil lage krem med litt cognac, eller noe annet godt :rolleyes:


#10

Bamse sa for siden:

Den så helt utrolig ut. Må prøve den til helga. Jeg er så sjokolade gal for tia :rolleyes:


#11

Tone-G sa for siden:

Jeg har ikke fått bakt denne ennå, men er det noen som har prøvd denne?


#12

Lissy sa for siden:

Hei!

Denne hørtes veldig god ut:-)
Noen som har noen tips om hvordan man kan gjøre den mere lavkarbo?


#13

Anitra sa for siden:

Jeg skal prøve denne idag :)


#14

Tone-G sa for siden:

Da må du fortelle hvordan resultatet blir :heia:


#15

Anitra sa for siden:

Nå glemte jeg valnøtter da, men røra smakte godt!:D Den står i ovnen nå.


#16

Anitra sa for siden:

Jeg brukte;
150 gr mørk sukkerfri sjokolade - Det står; karbo 50 gr, hvorav sukkerarter < 0,5 gr og sukkeralkoholer 48 gr. Denne er søtet med maltitol
100 gr meierismør - 1 gr
Ca 5 ss splenda
6 egg - 6 karbo

3 dl kremfløte - ca 9
ca 1 ss splenda
litt sjokolade til pynt - revet

Splendaen er jeg ikke sikker på altså.

Kanksje noen som er flinkere enn meg på dette?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.