1 helt egg (0.45kh)
3 ekstra eggeplommer (0kh)
2ss. sukrin (0kh)
10g. kakaopulver (1.34kh) totalt 1.8kh!
(blir en skikkelig kraftig og god sjokoladesmak på denne)
eventuelt:
4eggeplommer (0kh) 1ss. sukrin (0kh)
3gram kakaopulver (0.402kh) totalt 0.5kh!
(Denne versjonen ble også utrolig god - og mye mildere i smaken enn den første)
visp eggene til det blir eggedosiskonsistens. Ha i sukrin og pisk så det blir enda stivere. Så har du i kakaopulveret, og visper enda litt til! KANONGODT!
Hei! Pentax og kitt: Håper dere syns dette var like DIGG som jeg gjorde! =) fjanni: Natreen fungerer helt fint det også. Grunnen til at jeg skrev sukrin er at jeg selv foretrekker det framfor andre søtningstoffer fordi det ikke er kunstig fremstilt.. BMS (og norwegiana): he he le - Men bare for å si det, så er det nok fullt mulig å videreutvikle sjokoladosisen til is :p Kanskje hvis du har i litt fløte og gelantin før du setter det i frysen? Prøv det ut og oppdater oss om hvordan det gikk da!? =) antoinette6: Det er ikke nødvendig å bruke sukrin for at det skal stivne. Eggedosis/sjokoladosis får du uavhengi av om du bruker sukrin og andre søtningstoffer - det er bare å vispe det!
Når det er sagt så har jeg en gledelig nyhet for å få bort ENDA flere karber i denne sjokoladosisen! Laget den i går på en litt annen måte etter å ha fått beskjed av lillebror om at han syns det var godt, men at det smakte litt for sterkt sjokolade. SÅ - enannen utgave av sjokoladosisen , med enda mindre karber er: 4eggeplommer (0kh) 1ss. sukrin (0kh) +-3gram kakaopulver(0.5kh)
Denne versjonen ble UTROLIG god - og mye mildere i smaken enn den første.
(tar meg friheten til å redigere denne versjonen inn i det opprinnelige innnlegget slik at den kommer med på toppen) :D
Jeg brukte også litt av den og blandet med en skvett soyamelk naturell, og det ble kjempegod sjokolademelk. - Tipper at det fungerer godt som kakao også... så det skal jeg prøve i helga=)=)
Eggedosisen ble fin den, men det smaker virkelig beskt av natreen altså!! Smakte det for første gang i går i dosisen! Æsj. Har bestilt sukrin og gleder meg til å få det. Håper det smaker godt. Dessuten savnet jeg at det knaaaste i sukker mellom tennene når jeg spiste dosisen! hehehe. :D
Eter denne nå, løp på kjøkkenet og lagde. Shit, skikkleig mektige greier... 3 eggeplommer, 1 ss sukrin og 1 ts bakekakao... Ble lunsjen i dag, får maule litt blomkål etterpå ;)
OK. da vet vi i alle fall at NEI, det er ikke noen god ideè å bruke natreen! :p ...savnet av den knasende følelse av sukke mellom tennene tror jeg du vil få med sukrin`et når det kommer.. det oppfører seg veldig likt vanlig sukker.. og er veldig lik i konsistensen:)
Ja - ikke sant!? hvorfor bruke kunstig framstillt søtningstoff når man har mulighet til å bruke det naturlige som både er bedre i smak, og bedre for kroppen? :)
du kan jo lage hjemmelaget is? :gator:
det er jo kjempegodt.
kan ingen gode oppskrifter sånn i farta, men det er ikke vanskelig.
tror oppskriftene stort sett går ut på FLØTE, EGGEPLOMME, GELANTIN OG DEN SMAKEN DU VIL HA (eks: bær..nøtter..ulike lavkarbobarer..sjokolade...vaniljestenger..ekstrakter..osv..)
ja.. det står jo i "reglene" at dersom det står NULL karbo, så skal du regne EN for sikkerhets skyld... så du gjør sikkert lurt i det. (men svart på hvit i alle tabeller inneholder plommen NULL karbo)... og sukrin tror jeg ikke blir tatt inn i cellen en gang. det går ned i magesekken, videre i tarmen og blir raskt tatt opp i blodet. Men kroppen mangler evnen til å gjenkjenne det som sukker, så det går videre med blodet til nyrene hvor det skilles ut i urinen... altså uten å ha vert innom forbrenningen/metabolismen vår. I tillegg har det, i følge nettsider og næringsinnholdoversikten, NULL innvikrning på blodsukkeret(NULL G.I.), og NULL kalorier og er egentlig ingen sukkerart i det hele tatt... så jeg vet ikke jeg...?
FRA NETTSIDEN: www.sukrin.no/hva.html
"...Sukrin er betegnet som karbohydrater, men oppførerer seg ikke som vanlige karbohydrater som sukker eller stivelse. Sukrin blir ikke benyttet som energi i kroppen, men utskilt ubrukt gjennom urinen. Du trenger derfor ikke telle med Sukrin når du teller karbohydrater. Dette gjør Sukrin velegnet ved lavkarbo-kosthold, og for alle som vil unngå unødvendige karbohydrater..."
"... Sukrin gir ingen blodsukkerstigning, og påvirker heller ikke insulin-utskillelsen. Sukrin kan derfor trygt brukes av diabetikere. "
"...Sukrin (Erythritol) finnes i små mengder i frukter og andre matvarer, men ikke så mye at man kan utvinne det i store mengder. Man bruker en bakteriekultur for å fermentere karbohydrater (glukose), som da blir omdannet til Erythritol. Det blir renset, krystallisert og tørket, og resultatet er et rent produkt, Erythritol.
Dette er samme prosess som vin, ost og yoghurt går gjennom, og er derfor helt naturlig. "
Jeg pleier å lage hjemmelaget is, det er såå godt! Bare lager eggedosis først, så har jeg oppi smeltet gelatin slik at isen ikke blir for hard under innfrysing (mindre krystallisering) og så har jeg i den smaken jeg vil ha. Sitronolje er knallgodt!
Lavkarbopikene har jo tilbud på Sukrin nå også, passer perfekt siden jeg må bestille en ny ladning. :D
iset: takk for kjempegodt tips! =) skal handle mer egg i morgen, og ta sikte på å lage litt ispinner.:D
anitra: takk for tilbakemelding - gøy å høre at sjokoladosisen slo an.:) Her om dagen bygget jeg videre sjokoladosisen til en slags kaffe moccachino - den var også knallgod! Da helte jeg enkelt og greit litt (litt over middels sterk) kaffe over sjokoladosisen, rørte godt rundt, og hadde kanelstrø på toppen... Hadde ikke noe bestemt mengde - blandet bare til jeg ble fornøyd med smaken... Anbefales på det sterkeste:)
Noen som har erfaring med hvor mange gelantinplater som skal brukes til 4 eggelommer for å få rett konsistens.?
Uten gelantin bør vel eggedosisen vel spises med en gang?
KNALL!! Da spørs det om dette må prøves i dag altså!:D Noe spesielt kakaomerke som er greit, med tanke på karber?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.