< Tilbake til oversikten

Usikker på noe angående ketolyse ...

#1

Superslimithink sa for siden:

jeg skal ned snaue 10 kg.... har gått på kuren i snart 2 uker, har tatt av 4 kg til nå. men føler vekttapet har stagnert nå:( men jeg tester på stixa å jeg får fullt utslag... hva betyr det da, nå jeg ikke går ned i vekt??


#2

Kula sa for siden:

Unnskyld meg, men hvor lang tid hadde du tenkt å bruke på de snaue 10 kiloene?


#3

Kitt sa for siden:

Mange opplever at det stopper litt opp etter noen uker!
Kroppen trenger tid på å omstille seg og finne ut av dette med ketogen forbrenning.
Fortsett som du holder på, du. Utslag på stiksen viser jo at du gjør det riktig!:)

Smør deg med tålmodighet og ikke stress, for da går du ikke ned!:eek:


#4

nattfrue sa for siden:

Du har ikke stagnert før vekta har stått stille i en måned :) Tålmodighet...


#5

nøtta sa for siden:

du har gått ned 4 kilo på to uker ... når stagnerte du sa du ????


#6

Superslimithink sa for siden:

de 4 kg føyk av de 5 første dagene, så stagnerte det helt, og idag har jeg spist krem med fedon sitt sukker /fruktose, trodde dette var LOV å spise, men så jo etterpå at det var 100 gr karbo i 100 gr. :( lei meg nå ja...
Har jeg komt helt utav det nå? Hvor lenge tar det før jeg er tilbake ijn?


#7

The Cat sa for siden:

Ikke sikkert at du går ut av ketose, men fruktose er nei-nei-nei!! Ikke gi deg, tålmodighet må man ha på denne kuren også :o)


#8

Superslimithink sa for siden:

uff jo nå er jeg så lei, at jeg tror jeg drøyer kuren en uke... er det veldig dumt? Skal på familietur til danmark i høstferien... om jeg ikke spiser sjokolade og snop og ingenting brus eller brød, så kan vel det går fint?


#9

Gracella sa for siden:

Hva spiser du til hverdags, da?
De første dagene på ketose raser kiloene av, mesteparten er nok vann, men det betyr også at ketosen er i gang.
Jeg anbefaler deg å lese boka "Slank med ketolyse", der står det ganske bra hva som er anbefalt mat og hva du holde deg unna.
Å komme tilbake i ketose trenger ikke ta så lang tid, så jeg synes ikke du skal gi opp så fort.


#10

scartz sa for siden:

Uhm, er fruktose nei-nei ? :confused:
Trodde det va det man skulle bruke som erstatning for sukker når man baker... Er det jeg har brukt til nå :O (og jeg har gått ned.)

Forslag til hva jeg burde bytte det ut med?


#11

Gracella sa for siden:

Hmm, nå husker jeg ikke om det het sukrin eller sukralose, det er i allefall helt uten karber.
Splenda går også an, men siden det er klor i det, så er det muligens ikke så godt for oss.

Fruktose og honning er Fedon, ikke ketolyse ;)


#12

scartz sa for siden:

Det fås i dagligvarebutikker? Foreløbig har jeg bare sett fruktose og splenda. Er jo masse karbs i fruktose, men det stod godt forklart at det ikke påvirka blodsukkeret på samme måte som sukker.


#13

Gracella sa for siden:

Her fant jeg en link, det heter sukrin, ja.

www.sukrin.no/

Jeg kjøper det på Life-butikken (helsekost) men det er mulig at de også har det på Menybutikker som selger lavkarboprodukter?


#14

Heksehilda sa for siden:

Jeg kikket etter sukrin på Meny i dag, men fant det ikke.

Ellers er veld Splenda det varemarket sukralose selges under. At det inneholder klor har jeg aldri hørt? Nå bruker jeg det heller ikke, men det hadde vært greit å vite om det virkelig inneholder klor?


#15

Gracella sa for siden:

Uuups, kanskje jeg er med på å spre feilinformasjon her inne nå :confused:
Jeg tror det er herfra jeg har det:

                              <strong>"Sv: Mulig jeg overser noe ...</strong>

         
                                     Splenda er ikke naturlig, står en del om det her på forumet (gidder ikke å lete, beklager.. :o altfor trøtt). Mener å huske at det er sukker tilsatt klor eller noe (meget fritt fra min hukommelse altså!). Søk på splenda eller sukralose her inne, så finner du nok noe :)"

...Forøvrig bruker jeg både sukrin og splenda, men så lite som mulig.

Her er enda en link om klor, så jeg har nok lest det et par ganger:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=382380&highlight=klor#post382380


#16

Heksehilda sa for siden:

Jeg har lest at sukralose inneholder kloratomer, og at man ikke bør bruke mer enn 15 mg/kg kroppsvekt pr dag.

En annen, og mer bekymringsverdig slik jeg ser det, grunn til å unngå bruk av sukralose er at den passerer gjennom kroppen, skilles ut i urin, og er således med på å forsøte vannene våre. En av grunnene til at jeg i så stor utstrekning som mulig unngår stoffet.


#17

scartz sa for siden:

uhm okay... kjøpte meg nettopp sukrin idag på helsekosten.. Men nå sier dere at jeg ikke skal ha det heller? :P

Uansett, det er ikke noe jeg spiser hver dag da.. Eneste jeg bruker søtningsstoff til er bakevarer, og det består av MAX 10% av kostholdet mitt. Og det er de dagene jeg ikke har noe snadder grillet kylling el. tilgjengelig i kjøleskapet! :P


#18

nattfrue sa for siden:

Sukrin er helt OK :)


#19

Karbosara sa for siden:

Og så er det vel sånn at sucralose er laget av klor...mener jeg å huske...ikke tilsatt klor...


#20

LilleRosin sa for siden:

4 kg på 2 uker er jo kjempebra!! Sier som de andre her, det kan stå stille den 3. uka, for så å begynne å gå ned igjen. Men det er vel ikke vanlig å gå ned så mye som du har gjort hittil. Da jeg gikk på Ketolyse i fjor, så gikk jeg vel ned gjennomsnittelig ca. 300 gram i uka.......
Denne gangen gikk jeg ned 2 kg de første 2 ukene, og etter 5 uker så hadde jeg gått ned "bare" 3 kg. Husker det fra sist også, at jeg gikk ned veldig lite i forhold til andre, så for meg er nok ikke denne kuren perfekt. Håper du finner ut av det. Om du mener at du må ta en pause når du skal på ferie til Danmark, så er det kanskje ikke sikkert at du er helt motivert ennå?


#21

Photobscura sa for siden:

Sukralose (Splenda) er enkelte sagt klorbleket sukker. Om dere tar litt i hånda så kjenner dere at det er lett og sprøtt. Det er skallet av sukkeret som er igjen. Det går ikke heeelt upåvirket gjennom systemet, men ettersom det veier bare en liten brøkdel av det sukker gjør, så trenger man langt mindre!

Sukrin og stevia er vel de som (foreløbig) både er mest safe for oss og miljøet :)


#22

Heksehilda sa for siden:

Ja, men da tenker vi omtrent det samme, tror jeg.

Jeg har hatt en pakke Splenda i kjøkkenskapet i 2 år, og den nærmer seg ikke en gang å være halv. Tenker jeg skal kjøpe sukrin, må bare gidde å tusle meg til byen i disse ferietider.

Jeg bruker faktisk veldig lite "sukker", men av og til er det jo greit å kunne strø på litt, for eksempel på bringe- eller bjørnebær til kveldskos.


#23

Photobscura sa for siden:

Jeg synes bær er best au naturalia jeg da ;) Tror det bare handler om vaner :ja:


#24

Heksehilda sa for siden:

Er faktisk ikke helt enig. Hjemmeplukkede, solvarme bær, ja, men ikke frosne.¨¨

Heldigvis setter vi selv standarden for hva som er godt, er ikke det bra, dere?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.