< Tilbake til oversikten

Torsk i form med tomat (Ketolyse/lavkarbo)

#1

Gracella sa for siden:

Denne hadde vi i dag, og den er kjempegod.
Jeg elsker tomat sammen med fisk og dette er en litt modifisert oppskrift fra skolekjøkkenet som jeg har tatt vare på :)

Torsk i form med tomat
Nok til to personer
400 g frossen torsk (skjæres i ca 1 cm tykke skiver mens
den enda er litt frosen)
1 boks hakkede tomater (ca 8,0?)
ca 100 g brokkoli (3,0)
1 tomat, ca 100 g (2,5)
1 dl fløte (2,8)
reven ost til gratinering
krydder etter smak, jeg brukte salt, pepper,
chillipepper og koriander
Legg fiskeskivene i bunnen av en liten, smurt form.
Dryss over brokkolien som er delt opp i små buketter.
Sil tomatsaften fra en boks tomater og fordel
tomatbitene over fisken.
Skjær tomaten i tynne skiver og fordel utover.
Krydre etter smak.
Hell over fløten og dekk det hele med revet hvitost.
Gratineres i ovn på 200 grader i 30 minutter.

Serveres med grønn salat

Totalt karboinnhold: ca 16 gram pluss salaten.
De hermetiske tomatene jeg brukte har et karboinnhold på
2,6 pr 100g og når saften er silt vekk, så er det vel
250-300 gram igjen. Derfor setter jeg antall karber til
ca 8.


#2

Elizabeth sa for siden:

Tror eg skal prøve denne i dag. :)


#3

Gracella sa for siden:

Jeg synes den er kjempegod i alla fall!
Jeg har aldri vært glad i fisk, men denne har jeg lagd til og med bare til meg selv. :)

Håper du liker den!


#4

Elizabeth sa for siden:

No står det i ovnen, er ferdig om 10 min og eg gleder meg!!
Hvilke tomater er det du har brukt? Eg bor i sverige, og de med minst eg fant her var 6,5 pr 100 gram... Men skal til Norge i helga og har tenkt å hamstre!! :D Hvilken butikk må eg nesten vite også. :D


#5

Elizabeth sa for siden:

Det var kjempe godt! Min kjære likte også veldig godt! Tusen takk for god oppskrift!!:D


#6

Gracella sa for siden:

For tiden kjøper jeg grovhakkede tomater på boks på Rema 1000. Der tryller de litt med tomatene så de har bare et karboinnhold på 1,5 pr 100g (!).
Vanlige, ferske tomater har ca karboinnhold på 2.5 pr 100g. Cherrytomater osv har litt mer (de er jo også søtere).

Du kan jo bare kjøpe tomater i løsvekt og grovhakke de før du har de i formen, jeg synes at tomatsmaken går veldig bra sammen med fisk :).

Glad at du likte den!


#7

Elizabeth sa for siden:

ok takk for svar. Som sagt skal vi på hamstre tur til Norge. (Ironisk nok) Men de er mer inne på karbohydrater der enn her og de har ikk bacongull!! DØ på lørdagen :_oppgitt: :p

Med denne opskriften kommer vi garantert til å lage maaaaange ganger! :D


#8

sma sa for siden:

Hvor i Sverige bor du? Jeg bor i Varberg, og her på Ica (Hajen) finnes det en type bacongull som vi kan spise. Det er jo også flæskesvær for den som liker det (jeg!) så det finnes snop for oss i sverige også. :D


#9

cityleif sa for siden:

Nam nam

Ja denne var god. Den skal jeg ta med meg videre. Lagde den på en to tre..
:D


#10

lirumlei sa for siden:

Denne står i ovnen i dag. Blomkål i stedet for brokkoli og litt purreløk ekstra. Spent på resultatet.


#11

Gracella sa for siden:

Håper at den falt i smak :)


#12

lirumlei sa for siden:

Den var kjempegod!
Resten av familien "tyvsmakte" og vi har funnet ut at neste gang lages denne til alle. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.