Fant en amerikansk oppskrift på avocadomuffins og gjorde den om til lavkarbo + satte den om til norsk - det ble nydelig! Fri for meieriprodukter, glutenfri, saftig i konsistensen og skikkelig god på smak :heia:
Laget røren litt på slump, men her er ca mål:
3 modne avocadoer, moste med stavmikser
2 ss fiberhusk (som er knuste psylliumfrø, fåes på helsekost)
3 egg
50 g soyamel, eller litt soyaproteinpulver, hi maize el lignende
150 g mandelmel (finmalte mandler)
1 dl rapsolje
2 ss bakepulver
Krydre med salt, kanel og muskat (det ble en nydelig smak!), eller pizzakrydder.
Røren kan også smakes til med søtstoff, men jeg syntes ikke det var nødvendig.
Bland eggene (og evt søtstoff) med en visp, rør inn de moste avocadoene slik at det blir en glatt røre. Tilsett olje, og så
alt det tørre.
Stekes i muffinsformer på 160 grader i 30 minutter.
La de avkjøle seg godt på rist før du prøvesmaker :)
Har spist dem med smør, med sukkerfritt syltetøy, med skinke og majones, med reker... Nydelig!
Ps: Om du er skeptisk til avocado: Avocadoen gir ikke fra seg smak i denne oppskriften, men de gir en veldig saftig konsistens!
Uææ, vet ikke hvor mange jeg fikk. 10-15? Fylte 2 ss med røre i sånne små muffinsformer :) Lager mat veldig på slump jeg, men hadde fulltreffer med denne!
Flott! Akkurat hva jeg trengte, for å i det hele tatt få i meg disse sunne avocaodene som jeg spiste meg lei av for lenge siden :o
Men, kan jeg erstatte soyaproteinet med noe annet? Jeg prøver å avstå fra soya...
F.eks mer mandelmel, eller ev JHBKM?
Med havregryn blir det nok litt for mye karbohydrater for de fleste filosofiene, iallefall med en så stor mengde! Vet ikke helt hva jeg skal tipse om.. kanskje du heller skal prøve noen av de andre lavkarbo-brødene, som feks
dette: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=14183
el grove lapper a' la Gerd:
3 egg
30 gram kruskakli
En god dæsj knuste linfrø
1/2 beger rømme eller creme fraiche
1 ts natron
1-2 ts johannesbrødkjernemel
:)
Rører alt sammen, fordeler på brettet som lapper ca 9 stk på 1 oppskrift. Stekes på 200 grader i 10-15 minutter. Det er ca 1,7 KH pr lapp.
En stund så de litt mørkt ut.....jeg blandet sammen moste avocadoer, egg og olje, så blandet jeg inn alt det tørre.
MEN, da ble røra veeeldig fast gitt, altfor fast faktisk, så jeg blandet inn et ekstra egg pluss en god dæsj mere rapsolje. Fortsatt i fasteste laget, men skitt la gå, jeg syntes nok jeg måtte gi det en sjans, så jeg stappa en god ss med røre i hvert hull i en smurt muffinslangpanne. Alle 12 hulla ble fylt.
Inn i ovnen, nest øverst, 160 grader, 30 min.
Jeg var egentlig ganske sur på hele langpanna der den sto glodvarm og ferdigstekt på rista. Men etter at den hadde stått der å kjøla seg ned (jeg også), måtte jeg jo smake. De var bare dødsgode!! Jeg hadde ca en halv ts med kanel og litt mindre revet muskat og en ts seltin i , men makan, de var virkelig gode. Konsistens og smak var helt ypperlig etter min smak ihvertfall. De kan fint gå som søt bakst også pga. kanelen, trenger ikke søtes i det hele tatt. DET overrasket meg! (jeg som er en søtmunn uten like)
Lagde disse i dag. Ble også litt bekymret over hvor fast røren var, men jeg kladdet dem ned i formene og de ble kjempegode.
De blir nok et hyppig innslag i denne heimen.
Skal prøve med litt Splenda i halve røren neste gang.
Ja, jeg liker dem kjempegodt. Litt lunka, og med vellagret norvegia på, det er godt.
Eller f.eks. en dæsj rømme og en dæsj Heistad lett jordbærsyltetøy på.... det blir nesten som kakegodt det:D
Jeg bruker ikke soyamel, men tar tilsammen 200 gr finmalte mandler istedet for. Og så bruker jeg 4 egg i stedet for 3, og 4 ss kruskakli i stedet for fiberhusk, og 2 ts bakepulver (ikke ss). Dette blir for meg 8 - 10 muffins i store amerikanske muffinsformer.
Nå står disse i ovnen. Jeg er sååååå SPENT :spent: Jeg hadde aldri kommet på ideen med å bake med avokado. Og deigen så jo helt syk ut :lol: GRØNN! Hmmm... Blir de grønne inni mon tro?
Og skal de være grønne eller brune uttapå når de er ferdige?? De har stått i ovnen i 20 min. nå og er fortsatt grønne...
Jaaaaa! De er grønne!! :heia: Hoho, det er mulig det er jeg som er skikkelig skikkelig barnslig, men disse var det morro å bake!
Og de er såååå gode og saftige! Jepp, disse kommer jeg til å lage flere ganger :ja:
Fant et bilde som ligner på disse muffinsene på nettet. Mine ble litt brunere på toppen, fordi jeg ikke turte å ta dem ut av ovnen da de så ut som dette...
Nei, de er like brune inni som utenpå de ... Kanskje det har noe å gjøre med at jeg tok kruskakli i stedet for fiberhusk. Jaja, gode er de uansett farge :D
Jeg har liksom aldri turt å lage disse, men nå har jeg noen avokadoer jeg synes har modna for mye, så jeg tror jeg prøver og håper de ikke er FOR modne.. Vil liksom ikke kaste mat.
Disse var overraskende gode, og metter veldig.
De ser kanskje ikke så bra ut med sin litt sære grønnfarge, men smaker utrolig godt med gulost, eller en dæsj rømme og rørte bær;)
Hei,
jeg er helt ny med å avstå fra det som føles som alt jeg spiser....
sukker, hvetemel, melk, ris(utenom fullkorn), pasta, poteter...
Jeg er ikke vant med å lage alternativt. må ha lavkarbo...
Uansett, lagde denne.. og alle dere sa den er så god... men jeg syntes den var kjempeekkel! Er det fordi jeg ikke er vant med sånt?
Kanskje jeg gjorde noe galt. de er ikke brune. De sto øverst i ovnen i litt over en halv time. og de har ikke hevet. de ser akkurat ut som da jeg la de i, bare at de jo har blitt litt stekt. men de smaker veldig mandel da. jeg tok bare mandelmel istedenfor.. hva var det nå. det noen foreslp i allefall å ta 200 g mandelmel.
kanskje de skulle stekes lenger.
jeg har lagt de i frysreren. kanskje jeg kan ta de frem en annen dag og steke de enda litt lenger. god ide?
Uten at jeg vet akkurat hvorfor dine muffins ikke ble gode, kan jeg godt røpe at jeg ikke liker dem så godt, heller :p Men i mitt tilfelle handler det mest om at jeg ikke liker avocado-smaken/lukten.
Ikke gi opp, prøv deg frem videre med andre oppskrifter!
pcogirl: Det kan jo være at du rett og slett ikke likte dem ;) Mannen min syns heller ikke at de er spesielt gode, helt greie liskom, men dett er dett. Jeg derimot elsker dem.
Da prøver jeg videre med noe annet... enn bare mandelgreier, for jeg tror det var den smaken som ble for meget :P jeg fikk jo ikke prøvd med gulost siden det er melk. men geitost funka ikke :)
Ser forresten nå at nicket mitt er forferdelig! jaja
Da har jeg prøvd meg litt frem. Jeg hadde plutselig ikke nok avocado. Hadde kjøpt 5-6 i Sverige, men de var råtne innvendig... Så det ble bare to avocadoer, så jeg brukte mindre mandelmel også. Men jeg blandet ting i feil rekkefølge, det ble en litt kompakt røre. Men fikk det over i muffinsformer og nå står det i ovnen.
Jeg er veldig spent på smaken. For jeg er nok litt kresen.
Da sitter jeg her og spiser muffins med smør og gulost :) Resultatet var helt greit nok. Kommer nok til å prøve flere ganger. Jeg var litt reservert på kryddersiden. Så mer krydder skal det bli neste gang.
Konsistensen på muffinsen er omtrent som på nøttepudding mamma pleide å lage. Den er nok egentlig ganske lavkarbovennlig den og. Så den oppskriften får jeg grave frem.
Jeg sitter og tenker på om noen har prøvd å ha soltørket tomat, oliven eller liknende i? Lurer på å prøve det neste gang. Kon
Ja, tenkte de samme! Skal sikkert gå helt fint an med sånt oppi.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.