< Tilbake til oversikten

Proteiner og blodsukker

#1

Runegutt sa for siden:

Her var en disputas der en eller anna hadde noen gode råd ang. melkeproteiner. Jeg har hatt endel merksnodige blodsukkerstigninger siden i sommer. Har ikke greid å finne et klart system på dette, men er nu på sporet.

Hard trening, ev. sult, altså når mine glucogenlager er lave kan gi meg en sabla opptur ved inntak av melkeprotein.
Yoghurt, kesam og tildels hytteost ser ut til å fungere svært dårlig når jeg er "tom."

I går forsøkte jeg ny ettertreningsmat:
Havregrynsgrøt av 1,5dl store gryn, et durabelig smørøye, sukrin og kanel.
Joda blodsukkeret stiger en del, men med utgangspunkt 4,5 etter trening, var dette tildels ønskelig.
Deretter putta jeg i meg to hardkokte egg med rugbrød og smør, pynta med masse majonaise, og 150g bacon.

Blodsukkerstigninga stoppa opp, og gikk litt ned. Endte på 5,9 noe som må ansees som supert.

Kroppen formelig strutter av energi.

Er jeg inne på noe smart her???
Altså, har jeg vært for redd for karbo etter trening?


#2

danish sa for siden:

Insulin-følsomheten er alltid høyere efter trening. Dermed tåler du mer karbohydrater uten å kræsje blodsukkeret.


#3

Runegutt sa for siden:

Takker, men såpass har jeg skjønt.
Er mere rart at jeg ser ut til å kræsje helt på melkeprotein etter trening.


#4

danish sa for siden:

Beklager, misforsto.

Min gjetning: økt insulin-nivå (fra melkeprotein) kjører fettsyrer ut og glukose inn i muskel. Dermed opplever du et blodsukker-kræsj, fordi den lille glukosen du har igjen, går rett inn i muskel.


#5

Runegutt sa for siden:

Setmmer det med at blodsukkeret stiger skyhøyt da?

Og den "restglucosen," kommer den fra leveren?
Sist men ikke minst, hvis melkeproteinet øker insulinnivået, samtidig som blodet bubler over av fett, og restglucosen går rett i musklene, burde ikke da blodsukkeret mitt synke?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.